knuffels haken- patronen haken Eieren haken voor de paas dagen in een CAL voor #creacross
Creativiteit

Knuffels haken- dat doe je toch gewoon zelf

Knuffels haken, steeds vaker hoor je dat mensen dit als hobby hebben en ik snap ze helemaal. Want hoe lastig het af en toe ook is, Haken en breien is super leuk om te doen. Mijn zonen geven vaak de opdrachten en deze keer was dat Mama, haak jij die draak even voor me? 

Steeds makkelijker

Haken en breien, zo lastig is het niet en door te doen word je steeds handiger. Soms moet je goed kijken naar filmpjes op YouTube, zoals hoe je een magic ring  moet maken ( iets wat bij knuffels haken vaak komt kijken), maar door goed te kijken en de lastige Engelse namen van de steken en afkortingen onder de knie te krijgen, wordt het  steeds leuker om te doen.

Knuffels haken

Knuffels haken is iets om mee te beginnen. Gebruik hier gerust het wol van Zeeman voor, want dit is prima. Yaki de draak  is ook met Zeeman wol gemaakt en ook it was een project wat eigenlijk vrij voorspoedig ging. Even ging het mis bij de buik, maar gelukkig kwam ik hier snel achter en na opnieuw te zijn begonnen met dit deel, was de draak snel af.

haken knuffels

Patronen vinden

Het patroon van Yaki de draak komt van Freubelweb. Op deze site vind je zoveel inspiratie om knuffels te haken maar nog veel meer leuke ideeën om te haken en te breien. Zelf ben ik hiermee begonnen omdat ik problemen had met mijn ogen. Hierdoor kon ik in de avond geen boek lezen en alhoewel de steken nog wel eens een beetje klein zijn, gaat he me aardig af! Een hobby die eigenlijk een beetje in nood is geboren, maar die ik nu met veel plezier uitvoer en ondertussen haak en brei ik ook truien en vesten.

haken knuffels

Heb jij een creative hobby?

foto’s lodiblogt/ pixabay

2 thoughts on “Knuffels haken- dat doe je toch gewoon zelf”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *