Knuffels haken- dat doe je heel makkelijk gewoon zelf

knuffels haken in het thema klein

Knuffels haken, steeds vaker hoor je dat mensen dit als hobby hebben en ik snap ze helemaal. Want hoe lastig het af en toe ook is, Haken en breien is super leuk om te doen. Mijn zonen geven vaak de opdrachten en deze keer was dat; ‘Mama, haak jij die draak even voor me?’. Zelf ook een breier of haker? Lees dan mee.  

Knuffels haken

Haken en breien, zo lastig is het niet en door te doen word je steeds handiger. Soms moet je goed kijken naar filmpjes op YouTube, zoals hoe je een magic ring moet maken ( iets wat bij knuffels haken vaak komt kijken), maar door goed te kijken en de lastige Engelse namen van de steken en afkortingen onder de knie te krijgen, wordt het  steeds leuker om te doen.

Lees ook: Een trui breien = hogere wiskunde

Beginnen met een hobby

Knuffels haken is iets om mee te beginnen. Gebruik hier gerust het wol van Zeeman voor, want dit is prima. Yaki de draak  is ook met Zeeman wol gemaakt en ook idt was een project wat eigenlijk vrij voorspoedig ging. Even ging het mis bij de buik, maar gelukkig kwam ik hier snel achter en na opnieuw te zijn begonnen met dit deel, was de draak snel af.

haken knuffels

Patronen vinden

Het patroon van Yaki de draak komt van Freubelweb. Op deze site vind je zoveel inspiratie om knuffels te haken maar nog veel meer leuke ideeën om te haken en te breien. Zelf ben ik hiermee begonnen omdat ik problemen had met mijn ogen. Hierdoor kon ik in de avond geen boek lezen en alhoewel de steken nog wel eens een beetje klein zijn, gaat he me aardig af! Een hobby die eigenlijk een beetje in nood is geboren, maar die ik nu met veel plezier uitvoer en ondertussen haak en brei ik ook truien en vesten.

Lees ook: Hoe je een vossenvest haakt met vallen en opstaan.

Yaki de draah haken, een leuk project

Gewoon beginnen en gaan

Het is ontzettend leuk om knuffels te haken, maar ook truien, vesten, dekens, je kan bezig blijven en gelukkig maar, wan haken en breien zijn echt ontspannen hobbies om te hebben. Lukt het even niet, geef dan niet meteen op, haal het uit en probeer opnieuw. Je zal zien, dat het je gaat lukken.

Heb jij een creative hobby?

foto’s lodiblogt/ pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. Wat een schattig draakje is dat geworden! Knap gemaakt zeg. Zelf kan ik dat helaas niet.

    1. zegt:

      dank je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept