zomerse haakwerkjes
Creativiteit

Zomerse haakwerkjes. Je zou er trek van krijgen!

De zomer is bijna officieel. Tijd dus om tussen het haken van het wintervest door ook even de haaknaalden te pakken om zomerse haakwerkjes te haken. Vrolijke kleurtjes heb ik genoeg aan wol in huis en Pinterest helpt me met ideeën.

Zomerse haakwerkjes

De fijnste tijd van het jaar, de zomer. De dagen zijn lang, als we geluk hebben is het mooi weer. Zomer is voor mij, de zomervakantie, maar ook  buiten eten op het terras. ’s Avonds tot tien uur buiten zitten, zwemmen in de plassen, zonnen in de tuin. Hoe leuk is het om dit lekkere gevoel samen te pakken in zomerse haakwerkjes.

Pinterest

Ook voor dit thema zocht ik weer voor de leukste patronen op Pinterest. Hulde aan degene die Pinterest op heeft gezet, want wat is het toch gemakkelijk. Meestal kost het me een klik of twee om bij het juiste patroon te komen, zodra ik op een leuke pin stuit. Zo ook het zomerse thema. Je vind hier zo ontzetten veel over en ik koos voor een aantal – voor mij- echt zomerse patronen.

Vlinders

Bij de zomer horen vlinders, fleurige mooie vlinders. Makkelijk om te haken en ook leuk om bijvoorbeeld een cadeau of kaart mee op te vrolijken. het patroon is van Dinaz design en vind je hier.

Fruit

Coctails, fruit ijsjes, fruit, Heerlijk. vooral het zomer fruit als aardbeien en meloen. Ik vond verschillende leuke patronen met het thema fruit en omdat dit weer bij de zomer past vond ik het leuk om deze te haken. het patroon komt van Hittepetit. Ze heeft nog heel veel meer leuke patronen op haar site staan.

zomerse haakwerkjes

Ijsjes.

En dan dit ijsje, het patroon komt van de Haakbrigade. Ijsjes horen tenslotte bij zomerse haakwerkjes. Deze kan je ook leuk op een cadeau plakken of op een zomerse kaart voor iemand.  Ik plak een haakwerkje als dit bijvoorbeeld op een knutselwerk van de jongens wanneer ze iets  maken voor de juffen aan het eind van het school jaar.

zomer haakwerkjes

Het makkelijke aan deze patronen was dat ik ze via foto’s kon volgen. Dus het patroon stond niet enkel uitgeschreven, maar ook op foto. stap voor stap en vooral bij het ijsje was dit erg makkelijk. Anders was ik er nooit uitgekomen.

Crea Cross

Heb jij nog een leuke blog, foto of andere creatieven uitspatting met het thema zomer, link deze dan op de pagina van Kreanimo. Hier komen alle creatieve uitspattingen  en zomerse haakwerkjes samen. Eerdere Crea Cross haakwerkjes vind je hier

Meer leuke patronen vind je bijvoorbeeld bij de webwolwinkel.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

16 thoughts on “Zomerse haakwerkjes. Je zou er trek van krijgen!”

  1. Wow, wat creatief! Ik ben met breien al nooit veel verder gekomen dan een shawl die na 30 jaar (!) nog niet af is. Ik waag mij niet aan haken, maar wel heel leuk om te zien.

    1. Hier zat er ook zo een jaar of 30 tussen dat ik weer ben begonnen met haken en breien en nu verslaafd! Dit zijn snelle haakwerkjes tussen door, erg leuk om te doen.

  2. Wat een leuk patronen! Op Pinterest is altijd zoveel leuks te vinden. Het is soms lastig om het dan ook echt te gaan maken en niet te blijven hangen bij alle mooie plaatjes die daar te vinden zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *