Wol kopen om te haken en te breien- tips

waar kan je wol kopen om te haken of te breien?

Brei jij graag, dan kan je kiezen voor bollen wol kopen bij een speciaalzaak of je koopt deze bij de Zeeman, Wibra of Action. Deze laatste bollen zijn prima voor het haken of breien van knuffels, maar wil je truien of vesten breien, dan kan je soms beter verder kijken.

Breien en Haken

Ben jij graag aan het breien en haken?  Dan zal jij ook geregeld voor de schappen vol wol en garen staan. Welke kleur neem je mee voor die knuffel en welke voor die trui die je gaat breien?  Elke keer wanneer je een nieuw patroon ziet, gaat je hart al sneller kloppen en kan je niet wachten om te beginnen.

Lees ook: Van recht naar rond breien.

Goedkope wol kopen of duurdere

Goedkope wol van de Zeeman, Wibra of Action is prima om te gebruiken mocht je een knuffel maken en mijn ervaring is ook dat deze heel goed te gebruiken zijn bij kindertruien, maar brei of haak je een trui voor jezelf, dan kan je beter duurdere wol kopen. Dit omdat zeker bij een vest voor jezelf, deze vaak erg zwaar wordt, gebruik je dan goedkope wol, dan gaat deze erg snel hangen. Waardoor je vest twee keer zo lang wordt.

De lengte omrekenen

Vaak staat er bij een patroon welke kleuren en merk wol er gebruikt is. Je kan dit rechtstreeks overnemen, maar je kan ook kijken voor ander wol. Maak ik een droomdeken of een knuffel dan maak ik dit met wl van de Zeeman. Ik kijk even hoeveel bollen ze in het patroon hebben gebruikt en kijk bij deze bol hoe lang deze is. Deze zelfde lente koop ik dan bij de Zeeman. Maak ik een vest voor mezelf dan koop ik duurder wol. Puur omdat ik uit ervaring heb geleerd dat deze vesten dan langer mooi blijven.

Boeken en naalden

Mocht je nu breinaalden nodig hebben dan kan je deze ook bij de Zeeman kopen, haaknaalden heb ik hier gekocht, maar later heb ik toch duurdere naalden aangeschaft, die een betere ligging in mijn hand hadden, hierdoor is  het haken prettiger, maar dat is geheel aan jezelf. Online kan je heel veel leuke haak en brei boeken vinden, voor beginners maar ook gevorderden.

Wil jij nu goede breinaalden aanschaffen, kijk dan eens bij bol

Aan de slag

Ben jij nieuw in het haken en breien dan raad ik je zeker wol van een goedkopere winkel aan, zo kan je eerst eens kijken of je het überhaupt leuk vind en als dit het geval is, dan kan je altijd bij een (online) winkel kijken ie echt gespecialiseerd is in wol en garen.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

6 reacties

 1. Marleen zegt:

  Bedankt voor je enthousiaste blog over mijn webwinkel. Ik hoop alle haak(st)ers en brei(st)ers blijvend te inspireren met mooie wol, eenvoudige breipatronen en inspirerende handwerkboeken.

  1. Super! Je hebt prachtig mooi wol en garen en leuke patronen. Ik kom snel eens bij je winkelen 🙂

 2. Deze kende ik nog niet… ik ga eens snuisteren. 🙂

  1. leuke ideeën en vooral mooi wol!

 3. zegt:

  Ik zal eens een kijkje nemen. Ik ben net begonnen met haken :-).

  1. Super leuk, moet je zeker doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept