Creatief met wol en papier
Creativiteit

Creatief met wol en papier voor een feestje

Stel je hebt geeft een  feest en dan kan je natuurlijk van alles kopen, maar hoe leuk is het om zelf dingen te maken? Je kan heel creatief met wol en papier aan de slag en zelf de versieringen maken voor een feestje.

Slingers haken

Geef je een feestje of wil je gewoon je kamer een beetje opvrolijken? Wees creatief met wol en papier en ga aan de slag. wat dacht je van een bloemen slinger van wol?

Lees ook: 6 tips om thuis een feestje te organiseren.

Creatief met wol en papier

je kan met wol echte vlaggetjes haken, maar ook kiezen voor bloemen.  Het idee van de bloemen slinger vind je op de site van freubelweb. Dit is een site waar je echt alle thema’s en onderwerpen vind om te haken of te breien. Ik paste deze aan naar eigen idee. Op deze website vind je trouwens heel veel leuke creatieve ideeën. 

Het patroon van de bloemen:

Kies de haaknaald die je wilt en past bij het wol dat je gaat gebruiken.

Zet 4 losse op en zet deze bij de eerste losse vast met een halve vaste. Dan haak een losse en vervolgens zeven losse in de ring. * Haak 5 losse en haak een vaste in de 2de losse van de haaknaald. Haak vervolgens twee stokjes in de volgende twee losse en nog een vaste. Haak vervolgens een halve vaste in de losse van de ring*. Het eerste blad is gemaakt. Haak vervolgens nog acht keer de herhaling ( *-*). Na 9 blaadjes haal je de draad door de laatste halve vaste. Kant het werk af. Maak verschillende bloemen met verschillende naalden en draden. Om een zo speels mogelijke effect te krijgen. Haak uiteindelijk een slinger van lossen en haak de bloemen hier aan vast. Je bloemen slinger is klaar.

bloemen haken
slingers haken met wol

Jouw glas of mijn glas

Ken je dat? Sta je op een feestje, zet je je wijn glas even neer en weet je vervolgend niet meer welk glas van jouw is. Wees creatief met papier en merk de glazen met een gekleurde vorm op de voet van het glas. Zo weet iedereen welke kleur ze hebben en welk glas van hem of haar is. Maak vormen van sterren, bloemen of hartjes. Je kan deze maken door  de vorm te gebruik van een koekjes vorm en vouwblaadjes.

Lees ook: Alles voor het thema feesten en verjaardagen.

creatief met wol en papier

Zelfmaak ideeën 

Heb jij nog leuke zelfmaak ideeën voor een feest? Ben jij creatief met wol en papier? Of misschien met heel wat anders? Vanaf mogen kan je je foto’s blogs en meer weer linken bij de Crea-Cross van Kreanimo.

Lees ook: Van recht naar rond breien.

foto’s lodiblogt/ pixabay

15 thoughts on “Creatief met wol en papier voor een feestje”

  1. Die glazenmarkeerders zijn echt een goed idee! Ik zet die even op een pinbord, als dat oke is. De slinger is heel feestelijk, ook wel een beetje of je de lente wil verwelkomen 😉

  2. Wat een leuke DIY ideeën! Super handig die glasmarker en goed aan het thema van het feest aan te passen! Die bloemetjes ga ik binnenkort zeker proberen te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.