Creatief met wol en papier voor een feestje

creatief met wol en papier voor tijdens een feetsje

Stel je hebt geeft een  feest en dan kan je natuurlijk van alles kopen, maar hoe leuk is het om zelf dingen te maken? Je kan heel creatief met wol en papier aan de slag en zelf de versieringen maken voor een feestje.

Slingers haken

Wil je thuis een feestje organiseren of wil je gewoon je kamer een beetje opvrolijken? Wees creatief met wol en papier en ga aan de slag. wat dacht je van een bloemen slinger van wol?

Creatief met wol en papier

je kan met wol echte vlaggetjes haken, maar ook kiezen voor bloemen.  Het idee van de bloemen slinger vind je op de site van freubelweb. Dit is een site waar je echt alle thema’s en onderwerpen vind om te haken of te breien. Ik paste deze aan naar eigen idee. Op deze website vind je trouwens heel veel leuke creatieve ideeën. 

Het patroon van de bloemen:

Kies de haaknaald die je wilt en past bij het wol dat je gaat gebruiken.

Zet 4 losse op en zet deze bij de eerste losse vast met een halve vaste. Dan haak een losse en vervolgens zeven losse in de ring. * Haak 5 losse en haak een vaste in de 2de losse van de haaknaald. Haak vervolgens twee stokjes in de volgende twee losse en nog een vaste. Haak vervolgens een halve vaste in de losse van de ring*. Het eerste blad is gemaakt. Haak vervolgens nog acht keer de herhaling ( *-*). Na 9 blaadjes haal je de draad door de laatste halve vaste. Kant het werk af. Maak verschillende bloemen met verschillende naalden en draden. Om een zo speels mogelijke effect te krijgen. Haak uiteindelijk een slinger van lossen en haak de bloemen hier aan vast. Je bloemen slinger is klaar.

zelf maken en knutselen
slingers haken met wol, organiseer je eigen feestje

Jouw glas of mijn glas

Ken je dat? Sta je op een feestje, zet je je wijn glas of mix drankje even neer en weet je vervolgend niet meer welk glas van jouw is. Wees creatief met papier en merk de glazen met een gekleurde vorm op de voet van het glas. Zo weet iedereen welke kleur ze hebben en welk glas van hem of haar is. Maak vormen van sterren, bloemen of hartjes. Je kan deze maken door  de vorm te gebruik van een koekjes vorm en vouwblaadjes.

creatief met wol en papier
<eer

Geïnspireerd om te haken en te breien, leer dan eens van recht naar rond breien.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

15 reacties

 1. zegt:

  Die bloemetjes zijn echt kei schattig :-). En die glazen een heel leuk idee.

 2. HomeMade by Lex zegt:

  Een bloemenslinger staat ook al heel lang op mijn to do-lijstje. Heel leuk, deze! Leuk idee ook om met verschillende diktes te werken!

  1. Zo leuk om te maken, zeker een aanrader.

 3. Wat leuk weer, Lodi!

  Zelf maken doet zoveel meer bij een feestje en dat bewijs je met deze DIY ook weer!

  1. Zo leuk om er ook echt gericht mee bezig te zijn! En mijn kinderen vinden het ook zo leuk als ik het zelf maak.

 4. Die glazenmarkeerders zijn echt een goed idee! Ik zet die even op een pinbord, als dat oke is. De slinger is heel feestelijk, ook wel een beetje of je de lente wil verwelkomen 😉

  1. O, ik vergeet nog het belangrijkste: fijn dat het bezoek aan het ziekenhuis meeviel, hopelijk is er niets ernstigs.

   1. Drankje, wat lief. Uitslagen waren allemaal goed, gelukkig!

  2. Natuurlijk, plaats maar hoor! Leuke associatie met de lente, die had ik zelf nog niet gemaakt.

 5. zegt:

  Leuk de glazen Lodi! Echt feestelijk!

 6. zegt:

  Die bloemetjes zijn echt zo schattig! Heel leuk gedaan.

 7. Sophie zegt:

  Wat een leuke DIY ideeën! Super handig die glasmarker en goed aan het thema van het feest aan te passen! Die bloemetjes ga ik binnenkort zeker proberen te maken.

  1. Dankje, Heerlijk he om lekker creatief bezig et zijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept