creatief met wol en papier
Creativiteit Vrije tijd

Creatief met wol en papier. DIY

Stel je hebt feest en dan kan je natuurlijk van alles kopen maar hoe leuk is het om zelf dingen te maken. Onlangs moest ik voor een onderzoek naar het ziekenhuis,dit was zeker geen feest, om maar even in dit thema te blijven. Gelukkig bleek alles goed, maar dat wist ik op dat moment nog niet  De spanning was hoog en ik wist dat ik wel even zou moeten wachten tussen de onderzoeken door en op de uitslag. Een boek lezen zou me niet lukken, daar was ik te zenuwachtig voor. Dus besloot ik maar creatief met wol en papier te zijn en nam van alles mee. 

Mee nemen

Ik besloot een haakwerkje mee te nemen. Niet iets heel moeilijks, iets waar ik me niet te veel voor hoeft te concentreren. Gelukkig duurde de onderzoeken en het wachten allemaal niet lang, maar de tijd om te haken was er wel, dus besloot bloemen te haken. Toen ik zag dat het thema van Crea-Cross deze week feest was, besloot ik van de bloemen een slinger te maken. Verder op lees je hoe ik dit deed en wat ik nog meer voor feestjes gebruik. Creatief met wol en papier dus deze week.

Creatief met wol en papier

In eerste instantie wilde ik echt vlaggetjes haken, maar ik kwam een idee tegen met bloemen. Ik besloot, dat ik dit ook erg leuk vond. Het idee van de bloemen slinger vond ik op freubelweb,. Ik haal hier heel veel leuke creatieve idee vandaan. Ik besloot de bloemen een beetje naar eigen idee te haken en was tevreden met het resutltaat.

Het patroon van de bloemen:

Kies de haaknaald die je wilt en past bij het wol dat je gaat gebruiken.

Zet 4 losse op en zet deze bij de eerste losse vast met een halve vaste. Dan haak een losse en vervolgens zeven losse in de ring. * Haak 5 losse en haak een vaste in de 2de losse van de haaknaald. Haak vervolgens twee stokjes in de volgende twee losse en nog een vaste. Haak vervolgens een halve vaste in de losse van de ring*. Het eerste blad is gemaakt. Haak vervolgens nog acht keer de herhaling ( *-*). Na 9 blaadjes haal je de draad door de laatste halve vaste. Kant het werk af. Maak verschillende bloemen met verschillende naalden en draden. Om een zo speels mogelijke effect te krijgen. Haak uiteindelijk een slinger van lossen en haak de bloemen hier aan vast. Je bloemen slinger is klaar.

creatief met wol en papier creatief met wol en papier

Jouw glas of mijn glas

Ken je dat? Sta je op een feestje, zet je je wijn glas even neer en weet je vervolgend niet meer welk glas van jouw is. Ik vond dit idee op Pinterest. Merk de glazen met een gekleurde vorm op de voet van het glas. Zo weet iedereen welke kleur ze hebben en welk glas van hem of haar is. Ik maakte vormen van sterren, maar dat kunnen ook bloemen of hartjes zijn (of elk andere vorm die je leuk vind). Ik maakte voor de vorm gebruik van een koekjes vorm en vouwblaadjes.

creatief met wol en papier

 

Heb jij nog leuke zelfmaak ideeën voor een feest? Ben jij creatief met wol en papier ?Of misschien met heel wat anders? Vanaf mogen kan je je foto’s blogs en meer weer linken bij de Crea-Cross van Kreanimo. Kijk hier voor mijn inbreng van vorige week bij het thema rond.

creatief met wol en papier #tips #ideas

15 thoughts on “Creatief met wol en papier. DIY”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *