Cocoon colsjaal breien van Stricka

cocoon colsjaal breien

Op de Facebook pagina van Stricka zag ik de Cocoon colsjaal. Ik heb al vaker de hulp ingeroepen van Stricka want op de site staan vele goede tips rondom breien. Breien doe ik al langer, maar nu ging ik voor het eest breien met een rondbrei naald. Nieuw, maar zo leuk.

Warm in de winter

Ondertussen ben ik al een jaar of wat aan het breien en haken. Begon ik met mutsen en sjaals voor anderen, ik brei steeds meer voor mezelf. Vesten zijn mijn favoriet. Al heb ik wel steeds nog moeite  met het lezen van patronen. Afkortingen kan ik nog wel online vinden, maar af en toe ben ik helemaal de weg kwijt en dam kan ik bij Stricka terecht. Stricka.nl is een super handige site waar je informatie vind over breien, patronen lezen, steken, vertalingen van patronen. Erg makkelijk. Nu zag ik op de Facebook pagina Lara van Stricka met een prachtige Cocoon colsjaal. In een filmpje liet ze zien hoe je deze kon maken en wat je er voor nodig had. Ik had nog niet eerder met een rondbreinaald gebreid dus vond ik dit wel een hele uitdaging.

Lees ook: Van recht naar rond breien.

 Stricka Cocoon colsjaal

Het patroon van de Cocoon colsjaal is duidelijk en goed te doen, de Cocoon colsjaal is in een weekendje te breien. Ik gebruikte breinaald 10 dus zette meer steken op dan aangegeven ( 60 in plaats van 48). En gebruikte een bol Julia van de Zeeman. De eerste ronde was lastig, omdat het draad allemaal wat trok en moeilijk over de pennen heen ging, na de eerste steken recht breien ging het prima. Ik maakte wel een keer een foutje door een rij extra recht te breien en kwam hier pas laat achter, ik durfde de steken niet uit te halen omdat ik dan niet meer wist waar ik was, dus heb deze ‘fout’ later nog een keer gemaakt, zodat het een patroon leek. De colsjaal breide als een speer. In een weekendje breien was deze af. Ik ga er nog een paar Cocoon colsjaals breien, het is zo makkelijk is heerlijk warm om mijn nek.

Mocht je nog brei naalden zoeken. Kijk dan hier op bol voor producten

Lees ook: waar koop je nu wol om mee te haken en te breien.

Is breien ook jouw hobby?

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

10 reacties

 1. Wat een ontzettend leuke sjaal zeg!
  Ik kan nog niet breien haken doe ik wel maar wil toch ook proberen te gaan breien… 🙂

  1. Grappig, ik ben juist eerst gaan breien en daarna gaan breien,

 2. zegt:

  Mooi! Helaas is breien en haken totaal niet aan mij besteed. Ik ben ooit drie jaar bezig geweest met een sjaal *kuch*.

  1. 🙂 hier ook eerst even over een flinke drempel moeten stappen om te beginnen en nu ben ik verslaafd.

 3. Jenny zegt:

  Wat een leuke en warme shawl! Fijn dat je er straks een paar hebt en kan variëren.

  1. Hij is zo lekker, nu beginnen aan een rode.

 4. Ik vind het een mooie sjaal! Haken kan ik wel een beetje, maar breien lukt me niet helaas.

  1. Haken vind in dit opzicht fijner dat als ik een fout maak, ik het snel uit kan halen. Met breien moet ki meteen alles uithalen wanneer ik een steek laat vallen want dat ophalen lukt me nooit.

 5. Wat mooi…
  ik heb nog zoveel wip liggen…. helaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept