Creativiteit

Cocoon colsjaal van Stricka

Op de Facebook pagina van Stricka zag ik de Cocoon colsjaal. Ik heb al vaker de hulp ingeroepen van Stricka want op de site staan vele goede tips rondom breien. Breien doe ik al langer, maar nu ging ik voor het eest breien met een rondbrei naald. Nieuw, maar zo leuk.

Stricka sjaal voor de winter

Ondertussen ben ik al een jaar of wat aan het breien en haken. Begon ik met mutsen en sjaals voor anderen, ik brei steeds meer voor mezelf. Vesten zijn mijn favoriet. Al heb ik wel steeds nog moeite  met het lezen van patronen. Afkortingen kan ik nog wel online vinden, maar af en toe ben ik helemaal de weg kwijt en dam kan ik bij Stricka terecht. Stricka.nl is een super handige site waar je informatie vind over breien, patronen lezen, steken, vertalingen van patronen. Erg makkelijk. Nu zag ik op de Facebook pagina Lara van Stricka met een prachtige Cocoon colsjaal. In een filmpje liet ze zien hoe je deze kon maken en wat je er voor nodig had. Ik had nog niet eerder met een rondbreinaald gebreid dus vond ik dit wel een hele uitdaging.

 Stricka Cocoon colsjaal

Het patroon van de Cocoon colsjaal is duidelijk en goed te doen, de Cocoon colsjaal is in een weekendje te breien. Ik gebruikte breinaald 10 dus zette meer steken op dan aangegeven ( 60 in plaats van 48). En gebruikte een bol Julia van de Zeeman. De eerste ronde was lastig, omdat het draad allemaal wat trok en moeilijk over de pennen heen ging, na de eerste steken recht breien ging het prima. Ik maakte wel een keer een foutje door een rij extra recht te breien en kwam hier pas laat achter, ik durfde de steken niet uit te halen omdat ik dan niet meer wist waar ik was, dus heb deze ‘fout’ later nog een keer gemaakt, zodat het een patroon leek. De colsjaal breide als een speer. In een weekendje breien was deze af. Ik ga er nog een paar Cocoon colsjaals breien, het is zo makkelijk is heerlijk warm om mijn nek.

 

Hier kan je het patroon aanvragen van de Cocoon colsjaal. Heerlijk voor de winter!

Is breien ook jouw hobby?

foto lodiblogt/ pixabay

Meer artikelen

10 thoughts on “Cocoon colsjaal van Stricka”

    1. Haken vind in dit opzicht fijner dat als ik een fout maak, ik het snel uit kan halen. Met breien moet ki meteen alles uithalen wanneer ik een steek laat vallen want dat ophalen lukt me nooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *