van recht naar rond, breien en haken
Creativiteit

Van recht naar rond breien en haken, een hele uitdaging

Breien en haken, het klinkt makkelijk, maar dat is niet zo. Of je nu rechte lapjes, sjaals, tassen of mutsen breidt of gaan rondbreien, het is af en toe hogere wiskunde, zowel breien als haken trouwens. Maar de aanhouder zet door en leert van recht naar rond breien. Maar hoe?

Leren breien

Wil je beginnen met breien dan is het boek ‘ Beginnen met Breien’ een aanrader. Hierin leer je weer even de eerste steken opzetten en begin je met het breien van een sjaal en baby sokjes, waarna mutsen en nog meer sjaals komen. Maar dit was allemaal met twee brei pennen, dus recht breien

Op zoek naar het boek Beginnen met breien? Klik hier voor het product

Haken van recht naar rond

Naast breien is haken ook heel leuk en dan is het boek ‘ Ik leer Haken’ een tip. Ook hier begint het haken op een makkelijke wijze en begin je met recht toe recht aan. Beestjes, bloemetjes, telefoonhoesjes. Makkelijker kon het niet, maar hierdoor krijg je wel de handigheid te pakken van de haaksteken.

Het boek Ik leer haken kopen. Klik hier voor het product

Rond breien en amigurumi

Als je het recht breien onder de knie hebt, kan je beginnen aan het moeilijkere werk; van recht naar rond breien en haken. Ga je rond haken dan heb je hier zelfs een naam voor; Amigurumi is een Japanse term voor kleine, gehaakte knuffeltjes. Amigurumi maak je door rond te haken en ze zijn er in vele vormen en maten.

Gebruik YouTube als hulp

Kom je er niet uit gebruik dan YouTube, hier staan zoveel voorbeelden van  rond breien en haken maar ook heel veel tips en weetjes. Bekijk goed hoe ze het doen en voor je het weet kan jij het ook.

Lees ook: Haken en breien.

Brei en haakpatronen

Ondertussen ben ik actief bezig geweest, met sjaals, knuffels, tassen en zoveel meer. Er zijn zoveel leuke haak en brei patronen te vinden om recht en rond te breien. Maar het onderwerp patronen komt vast later nog wel aanbod in Crea-Cross. Vind je het leuk om ook te zien wat andere bloggers met het thema ‘ rond’ hebben gedaan? Lees dan vanaf donderdag de blog van Kreanimo want daar laat iedereen de link achter naar de blog post over dit thema. Ook jij kan je link daar plaatsen.

Lees ook: Een Cocoon colsjaal breien.

foto gratis afbeelding pixabay

17 thoughts on “Van recht naar rond breien en haken, een hele uitdaging”

  1. Wat leuk dat het allemaal zo goed lukt. Ik heb het handwerken met de paplepel ingegoten gekregen en dat resulteerde jaren geleden in een eigen wolwinkel tot voor kort. Maar ik vind het fijn om steeds vaker te zien dat het haken en breien weer ‘in’ is en niet meer oubollig. Dan zijn we op z’n minst hip bezig 😉

    1. Ik herinner mijn moeder ook echt altijd met breipennen in haar handen, vroeger was het zo gewoon en nu wordt het ook steeds weer populairder. Wat leuk dat je een wolwinkel had, super!

  2. Grappig, ik ben een aantal jaren geleden begonnen met haken (omdat breien niet wilde lukken…). Eerst met granny’s maar al snel amigurumi. In december heb ik een workshop lontwol breien gevolgd en ik vind breien toch ook wel erg leuk. Daar ga ik binnenkort dus maar eens een studie van maken….

  3. Wat is dat draakje leuk! Zou willen dat ik dat ook kon, maar heb er het geduld niet voor. Breien gaat la helemaal niet, daar liggen mijn vingers van in de knoop.

    1. Dankje, ik doe mijn best, maar vind het ook zo ontzettend leuk om te doen. Ik kan niet wachten tot het avond is en ik met een kop thee aan mijn brei of haakwerk kan gaan 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.