Craft Sensations- maak je eigen kaarten of pagina in een journal

Craft sensation kan je gebruiken voor een bullet journal, maar ook om kaarten te maken

Ken jij de producten van Craft Sensations? De creatievelingen zullen waarschijnlijk meteen ja roepen, maar anderen zullen misschien denken ‘huh, wat’? Craft Sensations is knutselen voor volwassenen. Laat ik eens met een aantal voorbeelden komen.

Craft Sensations, wat is het?

Craft Sensations is gevestigd in Nederland en marktleider op het gebied van creatieve materialen en importeren en ontwikkelen, onder de merknamen Craft Sensations & Art Sensations. Via winkels als de Action verkopen ze hobby- en kunstenaars materialen voor volwassenen. Materialen als designpads, papier en karton, stempels, linten, acryl verf, markers, penselen en zoveel meer.

Met papier knutselen

Al jaren knutsel ik met producten van het merk Craft Sensations, zonder dat ik doorhad dat er zoveel verschillende producten zijn. Ik koop mijn knutsel spullen bij de Action, puur omdat dit zeer betaalbaar is. Dat ik allemaal producten van Craft Sensation in huis bleek te hebben, daar kwam ik pas achter toen ik craft papier zocht en op de site van Craft Sensations terecht kwam.

Blog site en Facebook pagina

Op deze site zag ik niet alleen wat ze allemaal hebben aan hobby en knutsel spullen. maar ook dat ze een eigen blog site hebben. Een site waarop ze ideeën geven om te knutselen, voorbeelden van bijvoorbeeld kaarten en boeken. Hierbij heel duidelijk (stap voor stap) uit gelegd hoe je dit zelf kan maken. Ook is er een Facebook pagina waar Challenges staan en mensen hun creaties ( allemaal gemaakt met de producten van Craft sensations) laten zien. Toen ik hier keer, werd ik dol enthousiast van de leuke voorbeelden en ben aan de slag gegaan met hun voorbeelden en ideeën.

maak je eigen daily spread
Gemaakt naar aanleiding van de Challenge van september, in mijn journal

Knutselen met papier

Werk ik met Craft Sensations, dan werk ik vooral met de Design blokken, deze zijn er in twee verschillende maten, groot en klein. Hiermee kan je pagina’s maken in je (junk) journal, maar ook kaarten, opbergdoosjes of fotoboekjes. Je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken en je kan dit papier ervoor gebruiken. Naast de design blokken hebben ze de Creative Paper Collection, met hierin papier, stickers, kaarten, labels en cadeau verpakking en de Journaling designpad, hier komt het ’to do lijstje’ van, van de eerste foto. Ook deze gebruik je voor je journal of voor het maken van kaarten. Daarnaast gebruik ik zelf de washitape van Craft sensaties, maar hebben ze nog veel en veel meer.

verschillende papier soorten van craft sensation
creatief met papier

Voorbeelden met Craft Sensations

Voor mij is mijn journal een soort van dagboek, planner, fotoboek, eigenlijk alles in een. Ik maak hier pagina’s van dagen, maar ook mijn verlanglijstjes staan er in, afspraken schrijf ik op, ik plak er foto’s in, alles wat ik maar wil bewaren. Om de pagina’s op te fleuren gebruik ik eigenlijk altijd van van Craft Sensations papier uit een design blok of uit de paper collection en plak hier de stickers, tags en kaarten bij.

Lees ook: Een journal, wat is dat?

Lees ook: Print je eigen foto’s uit met de Canon Zoemini.

paginas maken

Zelf kaarten maken

Maar zelf kaarten maken is ook heel leuk, met de producten van Craft Sensations. Ik maakte nooit zelf kaarten, ja misschien een enkele keer met de kerst, maar verder niet. Tot ik de voorbeeld op de site zag. Ik ben die stap voor stap gaan volgen en maakte de volgende kaarten.

zelf kaarten maken
kaarten maken met papier

Materialen in overvloed

Craft Sensation zijn producten voor volwassenen die creatief bezig willen zijn. Je koopt het onder anderen bij de Action maar ook online vind je de producten, deze zijn hier echter veel duurder dan in de winkel. Er komen geregeld nieuwe producten in de winkel.

Lees ook: Wat je allemaal nodig hebt, wil je leren kalligraferen.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

14 reacties

 1. zegt:

  Ja hoor, ‘schuldig’, ik ken het! En oh man, wat is het fijn spul. Ik kan bij de Action eigenlijk nooit naar buiten zonder dat er iets van hen in mijn tas belandt. Gave dingen maak jij. Ik ga eens op die blog van hen kijken. Met natuurlijk het risico dat ik daarna dringend naar de Action moet;).

  1. zegt:

   🙂 Hier precies zo, ik ben wat dat blij dat ik niet te vaak bij de Action kom, want ik vind ook elke keer weer nieuwe dingen.

 2. Leuk zeg! En ook echt iets voor jou Lodi. Ik bewonder je bullet journal ook altijd erg. Het lijkt me een heerlijke hobby.

  1. zegt:

   dank je wel Nicole, het is ook echt mij, dat klopt helemaal. Ik vind het heerlijk om ’s avonds even creatief bezig te zijn.

 3. zegt:

  Het grootste gedeelte van mijn hobby materiaal is ook van dit merk.

 4. Beauty By Bibi zegt:

  Ohhhhh! <3 ik hou van creabea bezig zijn!

 5. zegt:

  Dit is zoiets wat ik bij een ander heel erg leuk vind en er daardoor enthousiast aan kan beginnen om er vervolgens al vrij snel achter te komen dat ik er totaal geen geduld voor heb en dat ik het vervolgens links laat liggen.

 6. zegt:

  Eigenlijk knutsel ik meer samen met Mila. En dan varieert het van tekeningen maken, tasjes (3d) maken van papier en meer van dat soort dingen. Zelf – als ik de tijd heb – ben ik meer van het tekenen. Maar daar ga ik ook helemaal in lossssss 😉

 7. zegt:

  Ik heb een tijdje gecraft, maar ben nu weer meer aan het tekenen. Ik heb ook wel wat spullen van hen in huis. Inderdaad via de Action.

 8. zegt:

  Ah nu je het zegt herken ik die boekjes met papier ja! Wat leuk dat er ook een hele online community is.

 9. jasmina zegt:

  Super leuk en erg crea bea…ik had jaren terug een smashbook..ken je dat?

  1. zegt:

   Ja dat ken ik ook, dat vind ik ook zo leuk!

 10. zegt:

  oh heerlijk zo lekker freubelen he 😀 ik deed altijd digi scrappen maar tegenwoordig is dat ook ver te zoeken bij mij

  1. zegt:

   Digi scrappen ken ik dan weer niet. En hier hou ik echt van, even mijn zinnen verzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept