Blitz het ruimtewezen haken- van kinderboek tot haakpatroon

Blitz het ruimtewezen haken

Blitz is een ruimtewezen van bol Nul. Hij is het hoofdpersoon uit de kinderboeken Blitz, geschreven door Rian Visser. Mijn zonen zijn dol op deze boeken. Speciaal  voor het derde boek van Blitz is er een haakpatroon gemaakt. En deze besloot ik te maken.

Kinderboeken Blitz

Hoe leuk is het om eenheld van de kinderen te kunnen haken, zodat ze hier elke dag mee kunnen slapen, want al de gehaakte knuffels hier in huis, liggen bij de jongens in bed. Het haakpatroon van Blitz is gemaakt door Anja Hazelaar. Zij vereeuwigde ook al Nippertje, Mats en Guusje als knuffel. Leuk voor thuis, in de klas of in de boekwinkel.

Ruimtewezen haken

Ik haak nog niet zo lang. Het beginnen met het haakpatroon vond ik dan ook een hele uitdaging. De teentjes moesten los van elkaar gehaakt worden, Om later aan elkaar te worden gehaakt. Het voetje gaf nog even wat problemen, maar met de nodige geduld, oefenen en de foto’s die bij het patroon stonden, kwam het uiteindelijk allemaal goed.

Lees ook: zomerse haakwerkjes

voetenblitz

Ik heb erg veel plezier gehad aan het haken van deze grote knuffel. Zo wie zo vind ik het zo leuk van ahken, dat je echt iets ziet groeien. Elke keer kwamen de jongens vol vraag of “Blitz al gegroeid was”.

Toen de gele knuffel af was, haakte ik een groene voor mijn oudste zoon. Hij is er erg blij mee en neemt hem overal mee naar toe.

Wol van de Zeeman

Ik heb haaknaald 4 gebruikt. De pop wordt ongeveer 60 cm groot.

Het patroon van Anja Hazelaar vind je hier

Nadat ik het resultaat op Facebook plaatste, kwamen de eerste opdrachten om hem voor anderen te haken meteen binnen. Ik maak nu voor een tweeling een knuffel in de originele kleuren en in roze/ paars.

Blitz kinderboeken ruimtewezen

Benieuwd geworden naar de boeken van Blitz. Klik hier voor de boeken

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

5 reacties

 1. Wauw ik ben helemaal onder de indruk! Wat knap dat je dit kunt haken zeg. Ik kan alleen maar recht toe recht aan en dat mislukt meestal ook eigenlijk.

  1. zegt:

   Dankje. Ik ben er eigenlijk ook wel trots op

 2. Bianca zegt:

  Goed gelukt zeg! Ik heb niet genoeg geduld om te haken. Ik kan het wel maar ik word er helemaal kriebelig van. Oeps..

  1. zegt:

   Haha ik af en toe ook hoor! Voordeel met haken is dat je geen steken kan laten vallen zoals me bij breien geregeld overkomt.

 3. Saskia zegt:

  Ik ben bezig met die voet. En dat lukt inderdaad niet. Net poging 1 uitgehaald en zit nu al zeker een half uur naar poging 2 te staren… Ik zie het ff niet..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept