De kinderen zijn dol op soep en wat ze niet weten is dat daar erg veel groente in zit. Zo ook in de broccoli soep. Deze avondmaal is echt favoriet hier in huis. En zit vol groente.Ooit haalde ik dit recept uit een tijdschrift. En nog steeds maak ik het met plezier
Recepten vinden
Heb jij ook zoveel tijdschriften vol recepten of kookboeken op de plank? Dit recept van de broccoli soep vond ik ooit in een tijdschrift en is een ideaal gerecht om te maken. Ideaal want er gaat naast broccoli ook ui in en de jongens hebben dit nooit door. Die vragen dan ook regelmatig, wanneer we het weet gaan eten. Broccoli is natuurlijk een super groente. Soep vind ik dan weer ideaal in het weekend, dus twee vliegen in een klap.
Lees ook: Hier haal je inspiratie vandaan om te koken
Romige broccoli soep met oude kaas
Hoe maak je deze broccoli soep? Heel makkelijk eigenlijk, je hebt alleen wel even een staafmixer nodig om de soep glad te maken.
Hoofdgerecht- 20 min- 4 personen
- 10 gr halvarine bak en braad
- 2 uien, gesnipperd
- 800 gr broccoli
- 1,5 L groentebouillon
- 4 kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 flesje kookzuivel light (250ml)
- 50 gr geraspte Old Amsterdam ( kaas, zakje 100 gr)
- extra: staafmixer
1 Verwarm in een soeppan de boter. Fruit de uien 4 min zonder ze te laten kleuren. Schep de broccoli erdoor en bak nog 5 min zachtjes.
2 Voeg de bouillon en de aardappelen toe en breng aan de kook. Kook de soep 10 min.
3 Haal de soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Voeg de kookzuivel toe en verwarm de soep nog 2 min. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
4 Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met een beetje kaas. Lekker met geroosterd volkorenbrood.
Eet smakelijk van deze broccoli soep.

Foto’chatgpt
2 reacties
Dat klinkt ook heel lekker!
Hm, broccoli soep… De kleur groen vind ik erg mooi, maar ik weet niet of de smaak me lekker lijkt.