Recept: Kip patat en salade. Een ouderwets recept in een nieuw jasje

kip patat en sla

En de vraag is;’wat eten we vandaag?’ Stel jij je deze vraag ook geregeld?  Toen ik weer eens met dit dilemma zat werd ik geïnspireerd door de recepten matchmaker en maakte een ouderwets recept in een nieuw jasje, namelijk: kip, patat en salade

Wat eten we vandaag

Hoe vaak stel jij jezelf de vraag ‘wat eten we vandaag?’. Door de weeks kook ik en bedenk dan ook altijd wat we eten. In het weekend kookt de man, meestal geeft hij van te voren aan wat ik in huis moet halen, maar het gebeurd ook dat ik bedenk wat we het weekend eten. En zo af en toe weet ik het niet meer. ‘Wat zullen we vanavond eten?’, is hier thuis dan ook wel eens de vraag.

In de winter is het makkelijk

In de winter vind ik het makkelijk, dan zet ik in ieder geval een keer per week een stampot op tafel, maar zomers? De kinderen eten het liefste aardappelen, groente en vlees, de man vind alles prima en doet zelfs mee met mijn minder vlees eten en ik zelf ben dol op salades. Vaak heb ik van alles in huis maar weet dit niet te combineren of wil gewoon wel eens iets anders. Zoekend naar inspiratie kwam ik terecht op de Recepten Matchmaker. Hier kan je prima matches maken van producten die je al in huis hebt en zo kwam ik bij een recept met kip, patat en salade.

Een ouderwets recept in een nieuw jasje

Kip, patat en salade, dit is wat wij vroeger thuis bijna elke zondag aten. Nog steeds vind ik dit heerlijke al maak ik tegenwoordig wel hele andere salades dan de sla met augurk en zilver uitjes die we vroeger aten. Ik had nog kippenvleugeltjes in de vriezer liggen en wist niet zo goed wat ik erbij zou  eten? Op Recepten Matchmaker klikte ik op het kip symbool en koos voor kindvriendelijk. Vervolgens kreeg ik een recept met kip, patat en salade te zien en vond dit wel een recept om hier op tafel te zetten.

Kip, patat en salade

Ideaal van deze site van deze recepten Matchmaker vind ik trouwens dat je precies aan kan geven, waarmee je wilt koken ( vlees, vis, vegetarisch) maar ook glutenvrij of kindvriendelijk en dan precies aan kan geven voor hoeveel personen het zal zijn, de ingrediënten passen zich meteen aan. Ik maakte her recept niet helemaal zoals aangegeven. Ik maakte een andere salade, dan in het recept. Dit omdat ik nog wat mais en kidneybonen over had, dus besloot hier een salade van te maken. Dat kan natuurlijk prima en ook deze salade smaakte prima bij de pittige patatjes en het knapperige vlees.

Wat vonden we van deze kip, patat en salade in een modern jasje?

Maar wat vonden we hier dan eigenlijk van de kip, patat en salade in een modern jasje. Het recept was zo gemaakt. In het begin dacht ik wel even, wat heb ik veel op het aanrecht staan, maar toen de aardappelen en de kip in de oven stonden had ik alle tijd voor de salade. Ik heb wel dezelfde dressing gebruikt voor de salade als aangegeven in het recept. Tijdens het koken, hoorde ik al een paar keer uit de huiskamer de woorden ‘het ruikt nu al lekker’ komen en dat het lekker was is duidelijk. Heerlijk was eigenlijk het woord van het hele gezin. Door de citroen die over de kip gaat, krijgt deze een heerlijke frisse smaak, de patatjes waren lekker pittig door de paprikapoeder en de oregano. De salade en de dressing paste prima bij elkaar en door de combinatie met mosterd en honing zeer verrassend.

De jongens vonden de aardappel patatjes zelfs lekkerder dan gewone patat uit de frituur, dus dat zegt wel wat.

Recept: kip, patat en salade

Wat heb je allemaal nodig voor dit recept en hoe maak je het?

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

 • 10 stuks kippenvleugeltjes
 • 1 kg aardappelen
 • 1 citroen
 • 4 eieren
 • gemende salade
 • 2 tomaten
 • mais
 • kidneybonen
 • 2 tl gedroogde oregano
 • 2 tl paprikapoeder
 • 4 el olijfolie
 • 2 tl honing
 • 1 tl mosterd
 • 2 el Extra vierge olijfolie

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
 2. Schil de aardappelen en snijd in lange smalle repen. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie, paprikapoeder, oregano en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven.
 3. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kippenvleugels 10 minuten, met deksel, op middelmatig vuur. Leg vervolgens in een ovenschaal, besprenkel met 1 tl citroensap per persoon, peper en zout. Bak nog 10 – 15 minuten in de oven
 4. Breng ondertussen het ei in een steelpan met water aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Pel het ei en snijd doormidden.
 5. Doe de sla in de saladekom. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, ½ tl citroensap per persoon, honing en mosterd en voeg toe aan de saladekom. Verdeel het ei over de salade.
 6. verdeel de kippenvleugels over de borden. Serveer met de ovenfrietjes en de salade.

kip patat en sla

kip patat en sla

kip patat en sla

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

16 reacties

 1. De lijst met ingrediënten schrikt me wat af, maar het lijkt me wel een heel lekker recept. Die matchmaker heb ik ook wel eens eens geprobeerd en is zeker leuk voor wat inspiratie.

 2. zegt:

  Een Lekkere variant van deze. Ik ben al een jaar of wat een hello fresh fan. En als je ik een tip mag geven; schuif de pan met kip in de oven. Scheelt weer schrobben van een schaal

  1. Frederique zegt:

   Ik vind het concept heel goed. Ik google vaak op een ingredient of het liefst zelfs 2 bijvoorbeeld mozarella en ki0 en dan hoop dat daar iets uitkomt maar zo’n matchmaker werkt stukken beter vermoed ik zo haha
   Ik ga het vanavond meteen uitproberen.

 3. zegt:

  Het ziet er heerlijk uit! Ik ben ook geregeld inspiratieloos voor het eten. ’s Zomers doe ik niet moeilijk en eet ik heel graag salades. Lekker fris.

  1. Mandy zegt:

   Aaah wauw! Ziet er heerlijk uit. Wij hebben het nog nooit zo gegeten maar beter als patat met snacks haha

 4. het is zeker weer eens wat anders dan het welbekende kip patat en appelmoes! Het valt me mee dat je de aardappels zo snel gaar krijgt, meestal duurt het lang om rauwe piepers in de oven gaar te krijgen. Daarom kook ik ze meestal 5 minuten voor.

 5. zegt:

  Hmm klinkt als een lekkere maaltijd. Fijn dat je alles zo duidelijk kan aangeven op matchmaker. Ik ben de laatste tijd echt vaak inspiratieloos wat eten aan gaat… toch maar eens proberen dan.

 6. zegt:

  Dit ziet er heerlijk uit, ik ga het onthouden en een keertje uitproberen!

 7. zegt:

  Lekker! Ik krijg er honger van haha

 8. Oh! Dat ziet er superlekker uit zeg! Leuk idee om dit van het weekend te maken. Dankjewel voor de tip!

 9. zegt:

  Jaa hier word ik wel warm van hoor. Ik ben echt een fan van goede kippenvleugeltjes, ik bereid ze echter zelf bijna nooit (dan wordt het toch vaak kipfilet).

 10. zegt:

  Dat ziet er heerlijk uit. En dat valt nog net binnen mijn mogelijkheden om te maken. Onthoud ik dus zeker!

 11. zegt:

  Lekker. Dit aten we vroeger ook vaak. Nu is het voor mij niet meer zo’n interessant gerecht omdat ik geen vlees meer eet. Maar goede herinneringen aan hihi.

 12. zegt:

  Wat een leuk recept ga deze zeker onthouden!
  We gaan eens op matchmaker kijken! Thanks voor de tip!

 13. zegt:

  Lekker! Salade erbij dat maakt het gerecht compleet voor mij

 14. Jouvence zegt:

  Dat ziet er erg lekker uit! Handig die matchmaker site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept