Kabeljauw met komkommer munt saus. Een gezond recept met vis

kabeljauw recept

Recepten met vis zijn altijd een succes. Kies je voor tonijn op de pizza of kabeljauw zoals in dit recept. Vis is gezond en lekker en met dit recept scoor je altijd!

Vlees liefhebbers

Eet jij veel vlees? Of eet je een paar keer per week vegetarisch of vis? Vis is hartstikke gezond en tegenwoordig vind je steeds meer lekkere recepten om  uit te proberen, zoals dit recept met kabeljauw

Recept met kabeljauw

Dit recept kwam ik ooit tegen in de boodschappen ( het blad van de Deen en Boni). Ik lees deze bladen -net als de Allerhande en Jumbo- uitgebreid en haal eruit wat me lekker lijkt. Dit plaats ik dan in een map. Op weg naar deze map sneuvelen er altijd al een paar recepten omdat ze me toch niets lijken. Maar de winnaars gaan in de map. Ik maak het een keer en is het lekker dan blijft het in de map. Is het niet lekker dan gaat het recept de prullenbak in. Dit recept is erg lekker.Het grappige is dat de tomaten en komkommer in de saus zitten die over de vis heen gaan. Hierdoor hadden de kinderen niet door hoeveel groente ze binnen kregen.

Kabeljauw met komkommer munt saus

Hoofdgerecht- 4 personen – 30 minuten

 • 2 tomaten
 • 600 gr kabeljauw
 • 2 eetlepels balsamicoazijn
 • 2 eetlepels mosterd
 • 5 eetlepels olijfolie
 • ½ komkommer, in blokjes
 • 1 eetlepel gehakte muntblaadjes
 • 500 gr winterwortel
 • 500 gram  voorgekookte aardappelschijfjes.

Bereiding:

Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water. Ontvel ze en snijd ze in blokjes. Dep de vis droog. Meng de balsamicoazijn met de mosterd in een pan. Voeg al kloppend 3 eetlepels olijfolie toe. Schep de tomaten en komkommerblokjes erdoor en verwarm op een lage stand.

Meng de munt erdoor en houd de saus warm. Snij de wortelen in schijfjes en kook gaar. Bak de aardappelschijfjes in een beetje olijfolie.

Bak de kabeljauw in de rest van de olijfolie 2-3 minuten per kant. Serveer de vis met de saus, de gebakken aardappelen en wortelen.

Eet smakelijk!

Lees ook: Recept van omelet met sweet chili saus.

foto gratis afbeelding via pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

6 reacties

 1. Jeanine zegt:

  Ik ben dol op vis en de kinderen en man ook. Visrecepten zijn hier dus altijd welkom. Klinkt héérlijk.

  1. Hier ook, ideaal en lekker!

 2. Ik eet eigenlijk alleen maar zalm, maar nu wil ik kabeljauw ook wel eens proberen : )

  1. zeker eens doen!

 3. zegt:

  Dit is echt iets wat ik zelf ook graag eet, simpel stukje witte vis met veel groentjes! Dat saus lijkt me ook lekker, eens proberen!

  1. Ja zo lekker! Echt een topper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept