Courgettesoep- eenvoudig en gezond recept

Courgettesoep- eenvoudig en gezond recept

Ben je dol op soep en altijd op zoek naar nieuwe recepten? Dan heb ik een eenvoudig en gezond recept voor een courgettesoep voor jou. Een recept voor een grote pan soep. Ideaal want deze soep is ook heerlijk als lunch en door de combinatie met doperwten, zoet van smaak.

Een eenvoudig recept

Praktisch elke week maak ik wel een pan soep klaar. Niet alleen omdat ik soep ontzettend lekker vind, maar ook omdat het zo makkelijk is. Want alhoewel ik geen hekel heb aan koken, hoef ik ook weer geen uren in de keuken te staan. Deze courgettesoep is eenvoudig te maken en omdat ik meteen een grote pan klaar maak, heb ik naast het avondeten, de volgende dag ook een heerlijke koolhydraatarme lunch.

Lees ook: Mijn favoriete koolhydraatarme lunches.

Meer groenten eten

Sinds ik koolhydraatbeperkt eet, eet ik veel meer groenten. Mijn kinderen zijn juist weer niet zulke erge groenten eters. In deze courgettesoep zit veel groente, zonder dat ze het eigenlijk door hebben. De combinatie van de courgette en de doperwten maakt de soep zacht en zoet. Ook mijn kinderen vinden dit hierdoor een lekkere soep.

Lees ook: Alles over koolhydraatarm eten, met tips en recepten.

Courgettesoep: het recept

Dit recept heb ik ooit ergens uit een blad of van internet gehaald, maar heb ik zelf helemaal aangepast aan mijn eigen smaak.

6 personen

Ingrediënten:

  • 2 uien gesnipperd
  • 2 courgette in blokjes
  • 400gr doperwten ( diepvries)
  • 1600 ml water
  • 3 bouillonblokjes
  • creme fresch
  • olie
  • staafmixer

Bereiding

Fruit de ui met een beetje olie in een grote (soep) pan. Zet ondertussen in een andere pan het water met de bouillonblokjes. Doe de blokjes courgette en doperwtjes bij de ui in de pan en voeg het water met de bouillon toe. Laat het geheel koken.

Pureer de soep fijn met de staafmixer.

Serveer de soep met een eetlepel crème fresh.

Eet smakelijk!

Nog op zoek naar een mooie grote soeppan? Kijk hier dan eens hier.

Lees ook: Bowl recept- broccolirijst met zalm.

foto gratis afbeelding van congerdesign via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept