Omelet met sweet chilli saus- Recept met ei en groente
Diner

Recept met ei en groente- Omelet met sweet chilli saus

Sweet Chilli saus is altijd lekker, zo eet ik deze graag bij mijn omelet. Deze vul ik dan met veel groente en hier gaat mijn saus dan over heen. Wist je dat deze saus nu ook te koop is met 50% minder suiker.

Sporten

Af en toe is het makkelijk om snel klaar te zijn met koken. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer er gesport moet worden. Zo eten wij standaard  op vrijdag zelfgemaakte pizza, omdat we deze dag klimmen maar op andere sportdagen zoek ik wel eens ideeën want mijn inspiratie van eenpansgerechten raakt op een geve moment wel eens op. En toen dacht ik aan een wel heel makkelijk recept die mijn moeder vroeger wel maakte. Dat recept is een omelet, met roerbak groente en sweet chilli saus.

Sausjes

Ik ben dol op sausjes. Of het nu een Thais gerecht is of een oer-Hollandse stamppot, met chilisaus maak je elke maaltijd spannender en lekkerder. Sweet Chilli Saus is een feest bij de loempia, een gouden combinatie met dumplings. Als dipsaus bij allerlei snacks. Bij een hartige taart – té lekker. Zelfs een simpele tosti wordt er vele malen lekkerder mee. Chilisaus van Inproba is een echte smaakmaker! Bijvoorbeeld als marinade of basis voor een dressing. Altijd handig om stand-by te hebben dus.

Minder suiker

Sweet Chilli saus 50% minder suiker is voor iedereen die lekker wil eten met minder suikerDe helft van de suiker is vervangen door stevia, dat gewonnen wordt uit de blaadjes van de Steviaplant, ook wel honingkruid genoemd. Natuurlijk zoet dus! Stevia bevat bovendien geen calorieën. Uiteraard moest deze chilisaus wel net zo goed in de smaak vallen als de gewone variant. Wij hebben hem thuis getest en kunnen volmondig zeggen: De smaak van de chillisaus doet niet onder van de bekende variant. De saus is pittig, met de alom geprezen lekkere zachte zoete smaak. En dat met 50% minder suiker, super!

Makkelijk recept omelet met roerbakgroente en sweet chilli saus

Maar een makkelijk recept dus, op maandags maak ik me er makkelijk van af en dan is deze omelet super om te maken en valt nog goed in de smaak ook bij iedereen.

Voor 2 personen

  • 6 eieren
  • beetje melk
  • boter
  • zakje roerbak groente ( 400 gram)
  • eventueel hamblokjes
  • Impala sweet chilli saus

Roerbak de groente in een wok pan. Mix ondertussen drie eieren met een beetje melk. Doe de boter in de koekenpan en bak de omelet gaar. Leg de omelet op een bord en legt op de helft de roerbak groente. Omelet dubbelvouwen, Sweet Chilli saus er overheen. Voor de mannen hier in huis doe ik er altijd wat hamblokjes bij.  Smullen maar.

Omelet met sweet chilli saus

wat kan je nog meer met deze sweet chilli saus

De Sweet Chilli saus is ook heerlijk als dip voor kroepoek.

Omelet met sweet chilli saus

Hier vind je nog meer lekkere recepten met de Sweet chilli saus van Inproba. Je koopt deze saus in de supermarkt en kost € 1,59

sweet chilli saus minder suiker recept

Voor welke maaltijd kansen jou ’s nachts wakker maken?

foto’s lodiblogt/ pixabay

Meer artikelen

23 thoughts on “Recept met ei en groente- Omelet met sweet chilli saus”

  1. Van die makkelijke recepten die ook nog eens smakelijk zijn: kom maar door! Dit zit er ook erg lekker uit. Mij kun je echt wakker maken voor spaghetti, kaas en wijn, hihi!

  2. ik ken deze saus wel, maar gebruik haar met mate. ze zorgt ervoor dat alles hetzelfde gaat smaken, namelijk naar Sweet Chilli saus…Zonde van al die lekkere smaken op de wereld!

  3. Ik dacht dat sweet chili saus sowieso niet zo slecht voor je was hahah maar fijn dat er een ‘nog’ gezondere variant verkrijgbaar is! Hou dr van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.