Zondag ochtend, geen haast om op school te komen of naar een voetbalwedstrijd. We slapen uit en ontbijten laat. Het is meer een brunch eigenlijk. Een eitje hoort erbij, meestal gekookt, maar soms een uitsmijter. Af en toe pak ik uit.  Met pannenkoekjes of wafels. De eerste keer dat ik wafels wilde maken, schrok ik van de hoeveelheid ingewikkelde recepten die ik hiervoor vond. In eerste instantie schrok me dit af om ook maar aan een beslag voor wafels te beginnen. Maar wie zoekt zal vinden en ineens kwam ik in een Boodschappen een ultra simpel recept voor het maken van wafels tegen. Vandaag deel ik deze graag met jullie.

wafels

Keukenprinses

Ik doe echt mijn best, maar ben niet zo een keukenprinses. In mijn hoofd wel, maar de praktische uitvoering is nooit zo goed als ik het bedacht had. Frustrerend? Best wel. In mijn hoofd maak ik de mooiste cupcakes en taarten, maar in de echte wereld, zien ze er nooit zo spectaculair uit. Gelukkig heb ik lief publiek, die al mijn baksels altijd met plezier opeten! En vooral geen commentaar leveren.

Wafelijzer en meer

Maar goed wafels dus, daar kan weinig mis aan gaan. Ik heb een fantastische wafel ijzer waarin je naast wafels ook tosti’s en poffertjes kan maken en ook nog in kan grillen. Dit is het super makkelijk, want met een klik zet je zo een ander ijzer erin en gebruik je hem weer voor een tosti of poffertjes. Maar door met de wafels. Tijden terug wilde ik deze maken en kwam alleen maar ingewikkelde recepten tegen. Recepten waar ik het deeg een tijd moest laten staan of ingrediënten gebruiken de ik niet in huis had. Het idee van wafels had ik dus maar even eg gestopt .

Nou las ik vande week de Boodschappen ( blad van de Deen en Boni) en hier stond een recept voor wafels in. Zij deden er nog veel meer bij, maar dat stuk liet ik achter wegen Afgelopen zondag heb ik ze gemaakt en het resultaat as een succes! We aten onze vinger er bij op.

Snel en makkelijk wafels maken

Hier het recept zoals ik het maakte voor 10 wafels.

De ingrediënten:

  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram beter
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 100 gram witte basterd suiker
  • 2 eieren
  • 400 ml melk

Zo maak je het:

Zet het wafelijzer alvast aan. Laat de boter smelten in een pan. Doe de zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker en vanille suiker in een kom. Doe de boter erbij en mix het goed door. Voeg de twee eieren toe en langzaam aan e 400 ml melk er bij gieten. Goed mengen. Doe een klein beetje olie op de wafelijzers en vul de wolkjes geheel met het mengsel. Laat het een minuut of 4 staan en kijk dan of de wafels al los komen van het ijzer.

wafels

Lekker met poedersuiker of stroop, maar ook met vers fruit en kwark. Meer makkelijke apparaten voor in de keuken vind je trouwens hier

Eet smakelijk!

 

Dit artikel bevat affiliate links

8 Comments on Wafels maken: een makkelijk en snel recept voor een lekker ontbijt

  1. Een wafelijzer staat nog op mijn verlanglijstje. Ik zie regelmatig lekkere recepten voorbij komen. Zowel hartig als zoet trouwens. Misschien een voor vaderdag aan manlief cadeau doen? hahaha

  2. Ik heb nog een ouderwets ijzer van gietijzer, dat je op de warmtebron moet leggen. Zal hem weer eens uit de kast trekken. Na dit artikel krijg ik er spontaan zin in 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *