Wafels maken: een makkelijk en snel recept

zelf wafels maken met dit makkelijke recept

Zelf gemaakte wafels, wie maak je er niet blij mee? Ideaal voor een luie zondag ochtend, woensdagmiddag als de kinderen thuis eten of gewoon voor tussendoor. Maar laten we wel zijn, wafels maken kan altijd. Zorg voor de juiste apparatuur en jij maakt in een handomdraai de lekkerste wafels met dit recept!

Zelf wafels maken

Wanneer je denkt dat je zelf wel even wafels kan gaan maken, is het eerste wat je doet meestal het internet afstruinen voor recepten. Nu zijn er ontzettend veel wafel recepten te vinden, de een nog ingewikkelder dan de andere. Vaak haak ik dan alweer af, want ik wil niet te veel moeilijke recepten of te veel ingewikkelde ingrediënten wanneer ik een wafel wil maken.

Wat heb je nodig

Naast een recept heb je een wafelijzer nodig. Heel belangrijk in de keuken is de juiste keukenapparatuur in huis hebben. Want met de juiste apparatuur lukt (bijna) alles. Zoek jij een goede wafelijzer, kijk dan eens naar de 3-in-1 Sandwich Maker van Gadgy. Collega blogger Miranda van Thuisleven heeft hier meteen nog een paar lekkere recepten erbij gezet!

Ook ik heb thuis zo een een wafelijzer waar je meer mee kan dan alleen wafels maken. Super makkelijk, want met een klik zet je zo een ander ijzer erin en gebruik je hem weer voor bijvoorbeeld het maken van een tosti..

Het recept

Het recept dan. Ik heb gezocht en het een en ander aan recepten gecombineerd en kwam uit op dit makkelijke wafel recept:

Recept voor 10 wafels.

De ingrediënten:

  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram beter
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 100 gram witte basterd suiker
  • 2 eieren
  • 400 ml melk

Zo maak je het:

Zet het wafelijzer alvast aan. Laat de boter smelten in een pan. Doe de zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker en vanille suiker in een kom. Doe de boter erbij en mix het goed door. Voeg de twee eieren toe en langzaam aan e 400 ml melk er bij gieten. Goed mengen. Doe een klein beetje olie op de wafelijzers en vul de wolkjes geheel met het mengsel. Laat het een minuut of 4 staan en kijk dan of de wafels al los komen van het ijzer.

Lekker met poedersuiker of stroop, maar ook met vers fruit en kwark.

Eet smakelijk!

Meer wafelijzers vind je bij Bol.com

Nog meer zin om te bakken? Hier vind je het recept van een traditionele appeltaart.

handtekening Lodi blogger en copywriter

 foto gratis afbeelding van congerdesign via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

7 reacties

  1. Ik maak ook vaak wafels, maar dan van die dunne hartjeswafels. Die vind ik lekkerder.

    1. zegt:

      Oh die ken ik weer niet, ga ik ook eens voor kijken, want dat klink erg lekker!

  2. zegt:

    Haha, absoluut om te geven voor vaderdag! Tenslotte geniet hij ook van die lekkere wafels!

  3. Emmy zegt:

    Ik heb nog een ouderwets ijzer van gietijzer, dat je op de warmtebron moet leggen. Zal hem weer eens uit de kast trekken. Na dit artikel krijg ik er spontaan zin in 😉

    1. O ja, die ken ik nog wel, altijd oppassen dat je je vingers niet verbrand 😉 Ik vind deze apparaten ideaal en gebruik ze ook erg veel.

  4. zegt:

    Ik maak altijd Noorse wafels, zijn van die hartjes. Echt heel lekker en dan het liefst met yoghurtbeslag… zo fijn!

    1. oe ook heel erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept