Strijkvrije overhemden voor je vrije tijd

vrije tijd goed gekleed

Zorg jij dat je er altijd mooi en verzorgd uit ziet? En dan niet alleen wanneer je naar het werk gaat maar ook in je vrije tijd, wanneer je misschien niemand tegen komt en geen afspraak hebt is het fijn om goed gekleed te gaan. 

Onflatteus gekleed

Toen ik stopte met werken, pakte ik in de ochtend snel een spijkerbroek en shirt. Ik deed mijn haar in een staart, geen make-up, platte schoenen aan en klaar voor een dag met de kinderen. Dit deed ik een langere tijd. Tot ik ineens bedacht;  Waarom loop ik er zo onflatteus bij? En ik zeg nu niet dat je er in eens spijkerbroek onflatteus bij loopt, maar zoals ik me toen kleedde was het dit wel. Ik had zoveel leuke kleding in mijn kast hangen, waarom deed ik dit niet aan. Omdat ik naast mijn kinderen niemand tegen kwam die dag? So What. Ik merkte al snel dat als ik goed gekleed de dag in ga, ik me zelf ook veel beter voel. Vrolijker, mooier.

Een man en vrije tijd

Mijn man heeft dit ook een beetje. Naar zijn werk toe, gaat hij prima gekleed. Netjes met overhemd en spijkerbroek. Tot hij vrij is. Na het werk of in het weekend wilt hij nog wel eens aan het klussen slaan of met een hobby bezig zijn.  Dan gaan de nette kleding uit een oud ( liefs stuk) shirt en broek aan. Logisch en helemaal prima. Beter dit dan dat hij zijn goede kleding hiervoor leent. Echter heeft hij dan wel de neiging om dan de rest van de avond of het weekend in zijn oude kloffie te blijven lopen.

Naar een feestje goed gekleed

Voorheen droeg hij vaak pakken naar het werk. Omdat dit zo een werk gevoel gaf, wilde hij met een feestje of bijvoorbeeld Kerst geen pak jas aan. Wel vind hij het leuk om met dit soort gelegenheden een leuk shirt aan te trekken om toch goed gekleed te zijn. En ook in een mooi overhemd of shirt kan dit prima.

Overhemden

Jullie lezen wel, hij hoeft zich helemaal niet op te doffen voor me, maar in het weekend als het  klussen voorbij is, vind ik het wel leuk als hij zijn gewone kleding aan doet en een beetje gekleed naast me op de bank zit. Bij Hemdvoorhem.nl vond ik een heel mooi overhemd. Een overhemd die hij zowel voor zijn werk als in zijn vrije tijd aan kan trekken. Ik leerde Hemdvoorhem.nl kennen op het Blogger by Nature event. Ze hadden meteen mijn aandacht toen ze het hadden over strijkvrije overhemden Ik was dan ook enthousiast toen ik de vraag kreeg of de man een overhemd wilde ontvangen. Want ik weet niet wie bij jullie de strijk doet, maar hier ben ik dat.

Hemd voor hem

Het shirt dat hij kreeg van Hemdvoorhem.nl is een een blauw overhemd van Olymp Luxor, Het is een modern getailleerd lichtblauw stuctuur overhemd met blauwe contrasten. De structuur stof is wat voller en minder doorschijend dan een normale popeline. Een shirt met lange mouwen met in de manchetten en in de boord van de global Kent kraag een witte stof met kleine stipjes. Het hemd sluit met donkerblauwe knoopjes. Een model met borstzak, Italiaanse knopen, manchet combinatie en subtiel logo borduursel. Hij strijkvrije  en 100% katoenen overhemd blijft de hele dag mooi glad! Door de boorden en het zakje, is het hemd sportief, maar ook gekleed. Mijn man is positief, het overhemd draagt fijn, de stof is zacht en het shirt staat sportief maar ook prima gekleed voor op zijn werk.

Strijkvrij

Na het wassen viel het me op dat de overhemd niet geheel kreukvrij uit de machine kwam. Nou was mijn trommel wel erg vol, dat moet ik bekennen. Als ik hem naast een ander overhemd hang die ook in dezelfde trommel zat, ( achter hangt het andere shirt, voor de strijkvrije) zie je wel dat het overhemd veel minder gekreukeld uit de was kwam. Het was dan ook een fluitje van een cent om te strijken. Een keer met de bout er overheen en het overhemd was kreukel vrij.

Wat ik trouwens ook een bonus vind, is dat het overhemd per post kwam in een mooie zwarte doos. Hierdoor is het ook heel leuk om cadeau te geven.

De collectie bij Hemdvoorhem.nl is groot en naast overhemden hebben ze ook sokken, boxershorts, polo shirts en t-shirts. Neem voor de hele collectie een kijkje op de site.

Benieuwd hoe je de juiste kleur kleding kiest, je leest het hier

handtekening Lodi blogger en copywriter
Disclaimer lodiblogt

foto lodiblogt/

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

15 reacties

 1. Mijn man draagt eigenlijk altijd overhemden. Maar van de Lidl en Kik…. Van die houthakkers overhemden. Zo’n overhemd als je laat zien vind ik veel mooier.

 2. zegt:

  Mijn man draag bijna altijd overhemden, ook voor zijn werk (eigenaar van een supermarkt) en gelukkig zijn dat allemaal strijkvrije overhemden! Haha, anders blijven we aan het strijken 😉

  Deze is ook erg mooi, en staat je man erg goed!

  1. zegt:

   Ha dat heb je goed voor elkaar! Ik kende dit concept dus heelmaal niet, vind het ideaal.

 3. Mijn man draagt alleen shirts en polo’s maar dit staat goed hoor!

 4. Wat ontzettend handig! Scheelt behoorlijk met strijken. Trouwens ook een mooi overhemd!

 5. zegt:

  Super, bedankt voor de tip Maaike! Nooit over nagedacht.

 6. zegt:

  hier tegenwoordig ook alleen overhemden die niet gestreken hoeven te worden, wat een ellende is dat

 7. zegt:

  Dit moet ik mijn vriend vertellen, als hij ergens een hekel aan heeft is het wel het strijken van zijn hemden! Haha. Stom klusje altijd. Ik doe het in ieder geval niet voor ‘m 😉

 8. sssttt. vertel het niet verder…ik heb iemand die voor me strijkt…het is een klus die ik niet kan…

 9. zegt:

  Mijn partner draagt ook regelmatig strijkvrije overhemden. Echt super handige uitvinding! Maar anders moet hij ze toch echt zelf strijken 😉

 10. zegt:

  Zo fijn als je geen overhemden hoeft te strijken. Hier hoeven we dat gelukkig ook niet vaak te doen.

 11. alex zegt:

  Handig! Dit is wat voor mij! Ik heb echt een hekel aan strijken namelijk.(wie niet?!)

 12. zegt:

  Handig en dat scheelt weer in tijd!!

 13. zegt:

  helemaal waar wat je zegt. Heb ik ook weleens over geschreven. Je bent hoe je jezelf voelt. Kleding lijkt dan uiterlijk vertoon, maar dat is het juist niet. Ik voel mijzelf veel beter als ik ook aandacht aan mijzelf besteed. Mijzelf niet voor ‘granted’ neem. Niks mis met een jeans en t-shirt. Maar dat combineer ik dan soms juist met stiletto heels en een colbertje. Om het net even een twist te geven. Loopt wat moeilijker, maar voelt wel lekker 🙂

 14. zegt:

  Dat is helemaal top! Strijkvrije overhemd dat zou ik voor mijn man moeten hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept