Corpus: een reis door de mens

corpus studiedag korting

Ben jij al eens bij Corpus geweest? Corpus is niet alleen interessant omdat het over het menselijk lichaam gaat, het is ook een heel avontuur en super interactief! 

Corpus is voor kinderen en volwassenen

Een jaar of negen geleden ben ik al eens bij Corpus geweest. Dit was nog met mijn oude werk. Super leuk, want dit waren allemaal verpleegkundigen en we wisten toch aardig wat van het menselijk lichaam. Ik vond het toen heel boeiend, wist ik me nog te herinneren en ik wist zeker dat ook de kinderen dit een waanzinnig leuk museum zouden vinden.

Op stap met een kortings code

Al jaren vroeg de oudste of we een keer naar Corpus konden gaan. Nu hadden ze een studiedag. Een ideale dag om op stapte gaan, het weer was minder  en ik kon mooi de korting bonnen van de Jumbo gebruiken. Omdat het een door de weeks dag is was de korting hoog en eerlijk is eerlijk, dit scheelde wel heel erg veel in de entree kosten.

Wat is Corpus

Corpus is een interessant en interactieve reis door het menselijk lichaam. In 55 minuten maak je deze reis. Je krijgt een hoofdtelefoon op en in een groep van ongeveer twaalf personen loop je het geheel lichaam door. Je begint bij een splinter, en gaat via het hart,de lever, darmen, de ogen naar de hersenen ( even de korte versie van de reis) . Elke lichaamsdeel komt aan de orde. In een interessant en boeiend verhaal. Soms loop je er door heen en andere keren zit je op bewegende stoelen of met 3D bril op het lichaam te ontdekken. Wanneer je op de zevende etage aan bent beland en de  hersenen hebt gehad, volgt er een aantal etages met interactieve spelletjes en wetenswaardigheden. Hier kunnen kinderen ook een speurtocht doen.

corpus studiedag korting

corpus studiedag korting

Erg leuk

Daar waar de oudste graag naar Corpus wilde gaan, had de jongste dit niet zo.  Hij wist niet wat hij van Corpus kon verwachten. Meteen toen de tour door het lichaam begon, zag ik aan hem hoe interessant en leuk hij het vond. Hij was erg te spreken over de 3D beelden, de tong ( hier loop je overheen en voelt echt als een tong) en de hersenen. Hij vertelde achteraf het erg leuk te hebben gevonden.

Wat je nog even moet weten

Wil je nu ook naar Corpus, hou er dan rekening mee dat je van te voren een tijd moet reserveren. Twintig minuten voor deze gereserveerde tijd moet je aanwezig zijn. Je krijgt een groep nummer en deze worden een voor een opgeroepen. Zodra je het nummer hoort krijg je de koptelefoon en begint jouw reis door het menselijk lichaam.

Praktische informatie

Corpus, Willem Einthovenstraat 1,Oegstgeest.

Entree prijzen:  Online prijzen kinderen 6 t/m 14 jaar € 14,25/ volwassenen € 16,75, Parkeren kost €7,00. De speurtocht € 1,50. Leeftijd vanaf 6 jaar.

Ben jij el een bij Corpus geweest?

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

26 reacties

 1. Oh dit zal wel een fijne manier zijn om even stil te staan bij het menselijk lichaam! leuk idee.

 2. Wat een goede besteding van een vrije schooldag! Op deze manier leren de kinderen nog wat ook.

 3. zegt:

  Corpus is zo’n leuke museum voor groot en klein! Ik ga er snel ook heen met mijn oudste dochter

 4. Goed om te weten dat je op tijd aanwezig moet zijn trouwens!

 5. Laura zegt:

  Ik ben ook enkele jaren geleden eens gaan kijken! Vond het een super leerrijke ervaring! Hoop dat m’n dochter later ook geïnteresseerd is in zo’n dingen!

 6. Het lijkt me zo leuk om naartoe te gaan!

 7. zegt:

  Heel interessant voor jonge kinderen. Ook tof dat ze er zelf om vragen om er naar toe te gaan!

 8. zegt:

  Nog nooit geweest! Wel super interessant zeg! Misschien wel een leuk uitje voor deze zomer

 9. zegt:

  howel ik om de hoek woon ( in Alphen aan de Rijn ) ben ik er nog nooit geweest. Toen hij klaar was waren mijn kinderen al wat te oud voor dit soort dingen. Dat is mijn smoes, want ik weet niet waarom , het ding trekt me niet…

  1. zegt:

   🙂 ik snap het ook best hoor, de eerste keer dat ik heen ging, dacht ik echt; moet dit nu, maar ik was aangenaam verrast.

 10. zegt:

  Dit lijkt me zo interessant 😀 zou ik ook graag eens doen.

  1. zegt:

   echt een aanrader

 11. Alex zegt:

  Super leuk! Ik ben hier jaren geleden ook is geweest. Als ik straks zelf kinderen heb ga ik hier zeker weer is terug 🙂

 12. zegt:

  Ik ben al 2 of 3 keer geweest. Het blijft heel mooi en bijzonder

 13. zegt:

  Deze staat al langer op mijn wensenlijstje. Ik denk dat onze oudste nu ook wel oud genoeg is. Heel interessant en leerzaam!

 14. Ik wil hier echt nog een keer heen! Het lijkt mij zo gaaf.

 15. Dit had ik ook leuk gevonden toen ik jonger was! Klinkt als een heel leerzame tocht.

 16. zegt:

  Ik heb er eerder over gehoord en gelezen en ik wil er inderdaad ook nog eens heen. Leerzaam voor jong en oud.

 17. zegt:

  Bij de jumbo kon je sparen voor kortingsmunten, deze kanjer inleveren bij Corpus en scheelt een boel aan entree kosten.

 18. zegt:

  wij willen er nog steeds een keer heen, maar het komt er steeds niet van

 19. Eva zegt:

  Lijkt me inderdaad heel leuk voor kids. Denk dat mijn jongens dit ook zouden weten te appreciëren.

  Groetjes, Eva

 20. zegt:

  Ja, Corpus is erg leuk en leerzaam!

 21. Corpus! Ik ben er ook eens geweest, een paar jaar geleden. Ook voor volwassenen is het leuk en leerzaam!

 22. Het trok mij niet zo maar mijn dochter wou er graag heen. Het heeft mij aangenaam verrast

 23. Ik kan niet wachten tot mijn twee meiden groot genoeg zijn om hierheen mee te nemen. Nu mogen ze er helaas nog niet in.

 24. zegt:

  Corpus is zeker leuk en leerzaam. Wij zijn er geweest ter voorbereiding op het examen biologie van onze dochter. Door de wandeling door het menselijk lichaam blijft de informatie toch op een andere manier “hangen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept