corpus studiedag korting
Uitjes in Nederland Vrije tijd

Corpus: een reis door de mens

Ben jij al eens bij Corpus geweest? Corpus is niet alleen interessant omdat het over het menselijk lichaam gaat, het is ook een heel avontuur en super interactief! 

Corpus is voor kinderen en volwassenen

Een jaar of negen geleden ben ik al eens bij Corpus geweest. Dit was nog met mijn oude werk. Super leuk, want dit waren allemaal verpleegkundigen en we wisten toch aardig wat van het menselijk lichaam. Ik vond het toen heel boeiend, wist ik me nog te herinneren en ik wist zeker dat ook de kinderen dit een waanzinnig leuk museum zouden vinden.

Op stap met een kortings code

Al jaren vroeg de oudste of we een keer naar Corpus konden gaan. Nu hadden ze een studiedag. Een ideale dag om op stapte gaan, het weer was minder  en ik kon mooi de korting bonnen van de Jumbo gebruiken. Omdat het een door de weeks dag is was de korting hoog en eerlijk is eerlijk, dit scheelde wel heel erg veel in de entree kosten.

Wat is Corpus

Corpus is een interessant en interactieve reis door het menselijk lichaam. In 55 minuten maak je deze reis. Je krijgt een hoofdtelefoon op en in een groep van ongeveer twaalf personen loop je het geheel lichaam door. Je begint bij een splinter, en gaat via het hart,de lever, darmen, de ogen naar de hersenen ( even de korte versie van de reis) . Elke lichaamsdeel komt aan de orde. In een interessant en boeiend verhaal. Soms loop je er door heen en andere keren zit je op bewegende stoelen of met 3D bril op het lichaam te ontdekken. Wanneer je op de zevende etage aan bent beland en de  hersenen hebt gehad, volgt er een aantal etages met interactieve spelletjes en wetenswaardigheden. Hier kunnen kinderen ook een speurtocht doen.

corpus studiedag korting

corpus studiedag korting

Erg leuk

Daar waar de oudste graag naar Corpus wilde gaan, had de jongste dit niet zo.  Hij wist niet wat hij van Corpus kon verwachten. Meteen toen de tour door het lichaam begon, zag ik aan hem hoe interessant en leuk hij het vond. Hij was erg te spreken over de 3D beelden, de tong ( hier loop je overheen en voelt echt als een tong) en de hersenen. Hij vertelde achteraf het erg leuk te hebben gevonden.

Wat je nog even moet weten

Wil je nu ook naar Corpus, hou er dan rekening mee dat je van te voren een tijd moet reserveren. Twintig minuten voor deze gereserveerde tijd moet je aanwezig zijn. Je krijgt een groep nummer en deze worden een voor een opgeroepen. Zodra je het nummer hoort krijg je de koptelefoon en begint jouw reis door het menselijk lichaam.

Praktische informatie

Corpus, Willem Einthovenstraat 1,Oegstgeest.

Entree prijzen:  Online prijzen kinderen 6 t/m 14 jaar € 14,25/ volwassenen € 16,75, Parkeren kost €7,00. De speurtocht € 1,50. Leeftijd vanaf 6 jaar.

Ben jij el een bij Corpus geweest?

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

27 thoughts on “Corpus: een reis door de mens”

  1. Ik ben ook enkele jaren geleden eens gaan kijken! Vond het een super leerrijke ervaring! Hoop dat m’n dochter later ook geïnteresseerd is in zo’n dingen!

  2. howel ik om de hoek woon ( in Alphen aan de Rijn ) ben ik er nog nooit geweest. Toen hij klaar was waren mijn kinderen al wat te oud voor dit soort dingen. Dat is mijn smoes, want ik weet niet waarom , het ding trekt me niet…

  3. Super leuk! Ik ben hier jaren geleden ook is geweest. Als ik straks zelf kinderen heb ga ik hier zeker weer is terug 🙂

  4. Ik heb dit echt al een tijdje in mijn hoofd zitten om hierheen te gaan, maar het is er steeds niet van gekomen. Als ik het allemaal zo lees hebben jullie het super leuk gehad en een hoop geleerd. Fijn zo’n studiedag. En p.s. hoe zit het met de korting van de jumbo?

  5. Corpus is zeker leuk en leerzaam. Wij zijn er geweest ter voorbereiding op het examen biologie van onze dochter. Door de wandeling door het menselijk lichaam blijft de informatie toch op een andere manier “hangen”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.