doe museum
Gezin

De kunst van het doen, in het Doe museum in Veendam| Winactie- gesloten

In de mei vakantie was ik samen met de jongens in het Doe museum in Veendam. We gaan wel vaker naar het museum, maar zo actief als je in dit museum bent, was nieuw voor ons. Het was zo gaaf, dat ik iedereen met kinderen aan zou willen raden om hier een keer naar toe te gaan.  Nu is Veendam in de buurt van Groningen en voor ons was dit wel even een stuk rijden, maar dat was het meer dan waard. En toen de jongens vroegen of we de dag erna ook weer heen gingen, wist ik dat we dit museum zeker vaker gaan zien. En ook jij kan hier naar toe, doe mee met de winactie en ga zelf ontdekken hoe leuk het hier is.

Doe Museum

Het Doe Museum is precies wat de naam zegt: een museum waar je naar kunst kunt kijken én van alles kunt doen! Ontdek de tentoonstellingen, ga creatief aan de slag en speel. Daar ben je tenslotte nooit te oud voor!  In het museum kan je zien en doen. Wanneer je binnen komt, zie je om je heen verschillende LEGO en Bricks bouwwerken. Daarnaast zie je ook meteen exposities van kunstwerken. De jongens werden onmiddellijk naar de grote LEGO bouw ruimte getrokken. Hier vind je zoveel blokjes, geselecteerd op kleuren, dat zelfs de jongens met open mond stonden te kijken. En terwijl ik snel een kijkje in het museum nam, begonnen zij met bouwen.

Schilderen

Er was een tafel vol ons gereserveerd, waar de jongens eerst een heerlijke cupcake gingen versieren en vervolgens liepen we naar de schilder en klei ruimte boven in het museum. Hier gingen ze hun eigen schilderij maken. Dit gebeurde met kalkverf. Poeder de ze  aanmaakte met water en konden mengen naar alle gewenste kleuren. Ze schilderde er lustig op los. Ware kunstenaars waren het. Naast schilderen kan er in deze ruimte ook gekleid worden aan de speciaal hiervoor bestemde tafel. En terwijl de schilderijen aan het drogen waren, lunchte wij even rustig in de centrale ruimte.

Peuter en kleuter plezier

Ook aan de jongste bezoekers is gedacht. Voor hen is een eigen hoekje gecreëerd in het museum waar ze met de houten trein, Dublo, een loopauto of op een mini Pony Cycle kunnen rijden. Ze kunnen legotreintjes laten rijden en kijken naar alle prachtige bouwwerken die er tentoongesteld staan.

doe museum

Doen

Naast schilderen, kunnen kinderen zich verkleden, in de ballenbak spelen, creatief tekenen, graffiti spuiten en nog zoveel meer. In de vakanties zijn er vaak extra’s, Kijk hiervoor even op de site van het Doe museum .

Zien

Naast doen in het museum is er ook heel veel te zien. Zo zijn er speurtochten waarmee je langs de velen schilderijen loopt. Er zijn exposities, je kan naar Groninger filmverhalen kijken in de filmzaal. Er is een permanente tentoonstelling van Bricksart en zoveel meer, maar dat moeten jullie zelf maar gaan zien.

doe museum

Winactie

In samenwerking met het Doe museum mag ik 4 kaartjes weggeven voor het Museum. Wat kan je winnen: 2 x volwassene en 2 x kindertickets & 4 canvas doeken voor schilderen of graffiti spuiten. Wat moet je hier voor doen:

  • Laat in een reactie weten dat je mee doet aan de winactie en laat een geldig mail adres achter
  • de winactie duurt tot 21 mei en de winnaar van de vier kaartjes krijgt via de mail bericht.

Kortingscode

Heb je niks gewonnen? Dan mag ik ook nog een kortingscode weggeven. Als je de code DMxLodiBlogt  invult krijg je 10% extra korting, bovenop de korting die al geldt op online tickets. Deze kortingscode is geldig tot 31-05-2018, de tickets zijn tot 1 september 2018 geldig. Voor alle ticket prijzen en openingstijden, kijk je op de site.

Voor een leuke blik van het Doe Museum, kijk hier de vlog van Joyfromjoyce en zie wat we allemaal gedaan hebben.

Gefeliciteerd Linda, met de gewonnen prijs. Heel veel plezier in het Doe Museum. Je hebt mail van me ontvangen.

Foto’s lodiblogt

30 thoughts on “De kunst van het doen, in het Doe museum in Veendam| Winactie- gesloten”

  1. Heerlijke musea zijn dit! Hier had ik vroeger ook wel uren kunnen rondbanjeren om alleen maar leuke dingen te doen. Ik ga ‘m onthouden voor als m’n neefje wat groter is, heel leuk!

  2. Dat zou erg leuk zijn, onze oudste is er met de zorgboerderij geweest en wil het erg graag ook aan zn broertje laten zien. Het is lekker in de buurt dus duimen draaien!

  3. Wij zijn er al een paar keer geweest met onze kleinkinderen en steeds vermaken ze zich en opa en oma ook. Ik loot dan ook graag mee

  4. Wat een leuk museum waar de kinderen lekker actief kunnen zijn! Jammer dat het zo ver is, anders was ik hier zeker heen geweest met m’n petekindje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.