Zuiderzien in het Zuiderzeemuseum

Zuiderzien in het Zuiderzeemuseum

Ook dit jaar was er weer een buiten show in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen: ‘Zuiderzien’. Lekker ongegeneerd gluren bij de Zuiderzeeburen. Helaas hebben ze de deuren voorlopig moeten sluiten, maar ik wilde onze belevenissen zeker hier delen.

Zuiderzien in een sfeervol verlicht buitenmuseum

Afgelopen zaterdag mochten we komen struinen door het sfeervol verlichte buitenmuseum. We wandelden langs 25 bijzondere locaties en ontdekten achter de ramen onalledaagse objecten en hun verrassende verhalen. Heerlijk eindelijk eens lekker ongegeneerd gluren bij de Zuiderzeeburen.

Wat een prachtige beelden en verhalen

Na het Zuiderzeelicht van vorig jaar, was ook deze show weer prachtig. Bij binnenkomst kregen we een plattegrond, een handen warmer en een stormlamp mee ( deze lamp kon je tegelijkertijd met je online tickets bestellen). Voorbij de entree werd je meteen verrast door de vele lichten en schitteringen.

Lees ook: Zuiderzeelicht in het Zuiderzee museum.

Wandelen op je eigen gemak

Tussen 16.00 en 21.00 uur kon je op eigen gelegenheid door de pittoreske straatjes in het buitenmuseum wandelen, de uitgelichte objecten bekijken en luister naar de bijbehorende verhalen.

Gluren bij de buren

We begonnen bij de bot van de mammoet, wat meteen een indrukwekkend begin is. Liepen een snoep winkel in waar je echt oud-Hollands snoep kon kopen en ontdekten bij café Hindeloopen hoe na sluitingstijd de dieren op de prachtige aardewerk tegels aan de wand tot leven kwamen.

Luisteren naar de boeiende verhalen

Bij verschillende huisjes kon je naar binnen kijken. Bij andere kon je ook naar binnen lopen en overal je kon luisteren naar verhalen. Deze werden heel boeiend verteld, waardoor je graag bleef staan om te luisteren.

Sta even stil bij de luisterbankjes

Je kon op eigen tempo door het buitenmuseum wandelen, je liep je eigen routes en kon stil staan, kijken en luisteren. Heel leuk waren ook de bankjes waar je even op kan zitten, waar ook een verhaal verteld werd.

Speuren naar Marretje de meeuw

Kinderen konden ondertussen speuren naar Marretje de meeuw, geen onbekende voor kinderen die vaker in het Zuiderzeemuseum komen en hiermee kans maken op leuke prijzen.

Alle informatie

Zuiderzien zou deze kerstvakantie te zien zijn. Echter door de lockdown is ook deze buiten show stop gezet. Ik hoop voor het museum maar ook voor jullie dat deze show misschien volgend jaar terug kan komen, want dat verdient het echt. Het was zo boeiend, mooi en indrukwekkend. Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is altijd een bezoek waard, zowel het binnen als buitenmuseum, dus een tip voor wanneer we weer op stap mogen gaan. Kijk voor alle informatie, openingen en ticket informatie op de site

Lees ook: Toerist in eigen land- een dagje weg naar Volendam.

Lees ook: Tips voor een ontspannen kerstvakantie.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

4 reacties

  1. Ik ben er nog nooit geweest, maar wat een leuk uitje.

  2. zegt:

    Wat een mooie verlichting. Jammer dat het te ver voor mij is!

  3. Het Zuiderzeemuseum is een favoriet, heb er ook over geschreven. Zou graag weer een keer terug willen. Wordt dan wel overdag, t is niet bij mij om de hoek.

  4. zegt:

    Een collega is er een keertje geweest en was toen erg enthousiast erover. Dit museum staat al een tijdje op mijn lijstje, dus hopelijk komt het er volgend jaar van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept