Tips voor een ontspannen kerstvakantie
Vrije tijd

Tips voor een ontspannen kerstvakantie

De kerstvakantie komt er alweer aan. Na dit jaar zijn we allemaal wel toe aan een beetje een ontspannen kerstvakantie. Nu zijn kinderen natuurlijk twee weken vrij van school en de dagen zullen toch anders zijn dan anders. Hoe blijven we een beetje ontspannen deze tijd?

Een ontspannen tijd

Nu het er naar uit ziet dat we de kerstdagen alleen met het gezin mogen vieren, kunnen veel mensen sowieso al meer ontspannen. De druk van de familie bezoeken zullen veel minder zijn. Wel kunnen kinderen meer moeite hebben met het thuis zitten en alleen het gezin zien. Zeker als jij gewoon aan het werk bent. Maar hoe komen we deze kerstvakantie een beetje ontspannen door? Misschien helpen deze tips.

Ga zeker ook naar buiten

Alhoewel we natuurlijk veel tijd door zullen brengen met het gezin binnenshuis, is het wel belangrijk om ook naar buiten te gaan. Juist nu is het goed om een frisse neus te halen en in beweging te blijven. Als je maar oplet waar je heen gaat en drukte niet op zoekt. Zoek jij leuke ideeën en tips voor uitjes met kinderen? Kijk dan eens bij metkinderen.nl.

Hoe komen we de kerstvakantie door?

We kunnen deze kerstvakantie dus ook prima naar buiten, als we maar afstand bewaren en opletten. Maar ook binnen kan je zorgen voor een ontspannen sfeer en een gezellige tijd. Want helemaal als jij thuiswerkt en de kinderen vakantie hebben is het fijn als alles een beetje rustig verloopt. Daarbij een beetje een relaxte kerstvakantie hebben we allemaal wel nodig na dit rare jaar.

Hou een pyjama dag

Als we dan toch niet met de hele familie aan de kersttafel kunnen zitten, kunnen we hier natuurlijk ook van profiteren en dit jaar van een van de kerstdagen een pyjama dag maken! Hou het ontspannen en kom de dag met het kijken van kerstfilms, spelletjes doen en natuurlijk lekker eten. Hoe leuk en gezellig is dat! Wil je het helemaal bont maken, kijk eens voor vrolijke (matchende) kerst pyjama’s voor het hele gezin.

Uitrusten kan ook met een dekentje en een film op tv

Deze kerstvakantie ben jij waarschijnlijk thuis aan het werk en zijn de kinderen thuis vakantie aan het vieren. Ze kunnen zich waarschijnlijk prima zelf vermaken, maar als ze door hun inspiratie heen zijn, kan je het misschien een beetje ontspannen voor ze maken door een film marathon op tv aan te zetten. Zorg voor lekkere kussens en dekentjes op de bank. Een bak popcorn erbij. Als dat geen relaxen is!

Samen bakken

Niet alleen leuk en ontspannen, maar ook super lekker, is samen bakken. Dit kunnen kerstkoekens zijn of een kerstdessert, maar natuurlijk ook brood of een taart! Het is ontspannen om samen bezig te zijn en met iets lekkers als beloning wil iedereen wel helpen.

Maak afspraken wanneer je wat kan gaan doen

Om een ontspannen kerstvakantie te hebben is het ook zaak dat de kinderen weten wat er waneer gaat gebeuren. Maar ook voor jezelf is het goed om plannen te maken. Hoe vermaken de kinderen zich als jij aan het werk bent? Op welke dagen doen jullie samen iets? Denk er ook aan dat wanneer je een dagje weg wil, je dit van te voren moet reserveren.

Vervelen zullen we ons niet

Ook deze kerstvakantie zullen de kinderen en ook wij ons echt niet gaan vervelen. Er is genoeg te doen, al kunnen we niet samen zijn met familie en vrienden. En weten de kinderen echt niet meer wat te doen, dan kunnen deze apps misschien nog uitkomst bieden.

Hoe breng jij de dagen door?

Hoe ga jij de kerstvakantie ontspannen doorkomen en heb jij dit nu ook even zo nodig? Na dit rare jaar, want zo mogen we het toch wel noemen, merk ik dat ik echt even behoefte heb aan rust. Even mijn laptop sluiten en andere dingen doen. Tussen kerst en oud en nieuw neem ik dan ook een weekje vrij!

foto pixabay/ samenwerking

Meer artikelen

11 thoughts on “Tips voor een ontspannen kerstvakantie”

  1. Ik breng de kerstvakantie in mijn uppie door, geen verschil met de rest van dit jaar. Nog nooit zo weinig mensen gezien. Ben wel een natuurtalent geworden in mijzelf vermaken. Ik breng de kerstdagen bij mijn ouders, gezellig.

  2. kerstavond komen de kinderen , ze nemen allebei iemand mee, want kerstavond alleen zijn, daar doen wij niet aan! Ze blijven slapen. Na mijn geweldige kerstontbijt maken manlief en ik een strandwandeling, wie mee wil gaat mee, wie thuis wil blijven, blijft thuis en wie elders afspraken heeft, heeft elders. En dan gaan manlief en ik zitten en genieten van de twee kerstdagen, en van elkaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.