Froggit, het familiespel van SmartGames -review

Froggit, het familiespel van Smartgames

Een familiespel van SmartGames! Dat is nieuw. Na alle spelletjes voor een persoon komt SmartGames nu met het gezelschapspel Froggit. Een spel voor jong en oud! In de wel bekende vrolijke kleuren en uitvoering. Spring je mee?

Wat zijn SmartGames?

Smartgames zijn logische denkspellen waarbij kinderen tijdens het spelen cognitieve, sociale en taalvaardigheden kunnen aanleren. Waarschijnlijk ken je ze wel, heb je ze thuis of kennen de kinderen het van school. Want ook daar worden ze veel gespeeld. Door de grote diversiteit zijn deze spellen ontzettend populair. Stuk voor stuk uitdagende games en ze zien er ook nog eens super leuk uit ook. De games waren altijd voor een speler, tot SmartGames met het familiespel ‘Froggit’ kwam.

De spellen van SmartGames

De spelletjes van SmartGames vallen op door de leuke uitstraling en felle kleuren. Smartgames vind je onder anderen in pocket uitvoering, die kan je makkelijk mee nemen voor onderweg en er zijn heel veel variaties voor thuis, zoals Atlantis Escape. Tot nu waren deze SmartGames voor een persoon, maar sinds kort is hier een familiespel bij gekomen ‘Froggit’.

Lees ook: Review: Atlantis Escape. SmartGames voor jong en oud

Froggit: Spring de vijver over

Bij het familiespel Froggit gaat het er om om jouw kikkers veilig naar de overkant van de vijver te krijgen. Hierbij moet je voorkomen dat andere spelers dit ook doen. Door het verplaatsen van de vis kan jij de kikker van een tegenspeler terugjagen naar de startoever. De eerste kikkerfamilie die veilig de andere kant van de vijver bereikt, wint het spel.

Het is een spel waarbij je flexibel moet denken, een goede planning moet maken en je tegenstanders kan dwarsbomen. Het is een spannend spel voor jong en oud! Voor twee tot zes spelers.

Plezier met dit familiespel

Nu zijn we thuis al groot fan van SmartGames en waren ook erg benieuwd naar dit familiespel. Wat meteen opvalt zijn natuurlijk de kikkers, hoe leuk is het om hier eens mee te spelen, in plaats van met pionnen. Het ronde bord wordt op tafel gelegd en iedereen begint met 2 grote kikkers en 3 kleine. Je begint bij de halve maan, waar jouw kleur kikker staat en je moet springen naar de overkant. Dit kan door te springen. Om de beurt zet je stappen, maar let op! Zet deze met beleid en denk goed na, want is een van de spelers aan de overkant gekomen, dan mag hij of zij de vis verplaatsen. Sta jij net op die plek waar de vis terecht komt, dan begin je weer van voor af aan met jouw kikker. Wie het eerst aan de overkant is met alle kikkers, heeft gewonnen.

Tactisch spelen en goed nadenken

Froggit is een ontzettend leuk spel, je moet goed nadenken, tactisch spelen en je kan een ander een beetje plagen door zijn kikker terug naar de kant te sturen. Het spel duurt een minuut of 20. Wij hebben tot nu toe alleen de junior variant gespeeld maar net ls bij alle andere SmartGames zit er ook een expert variant bij. Wat ook echt duidelijk SmartGames is, zijn de leuke figuren en het vrolijke bord waar op gespeeld wordt. Wat ons betreft is dit familiespel goed gelukt!

Plezier gegarandeerd!

Shop Froggit bij Shop.Smartgames. Froggit is genomineerd voor de verkiezing speelgoed van het jaar 2020

foto’s lodiblogt/ gekregen product

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

7 reacties

 1. zegt:

  Ik ken dit spelletje nog niet, maar ziet er inderdaad heel vrolijk uit.! Die smart games zijn echt een aanvulling vind ik voor gezinnen met jonge kinderen. Spelenderwijs leren ze zo veel dingen bij op deze manier, zoals redeneren en tactiek.

 2. zegt:

  Wat zijn er tegenwoordig toch een hoop leuke spelletjes voor met kids. Ik vond het vroeger altijd zo leuk om spelletjes te doen. Dit ziet er ook echt tof uit!

 3. Felice Veenman zegt:

  ik ben niet zo’n spelletjes mens, maar dit ziet er leuk uit zeg! dat zou ik wel eens willen spelen

  1. zegt:

   En een voordeel, het duurt niet zo lang en daar maak je mij ( ook niet zo een echte spelletjes mens) altijd wel gelukkig mee 🙂

 4. zegt:

  Ik hou echt van dit soort leerzame spellen. Niet voor mezelf dan natuurlijk, maar vind het zo goed dat kinderen spelenderwijs leren 🙂

 5. zegt:

  Ik hou niet zo van spelletjes, maar het ziet er wel leuk uit voor kinderen. Heel fijn dat ze spelenderwijs kunnen leren!

 6. zegt:

  Ideaal zo vlak voor de vakantie, spelletjes heb je nooit genoeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept