Verkiezing Speelgoed van het jaar 2020- de genomineerden

Verkiezing Speelgoed van het jaar 2020- de genomineerden

Ook dit jaar zal er weer een Speelgoed van het jaar verkiezing gehouden worden. En net als vorig jaar mogen wij weer onze stem uitbrengen. Vanaf 9 september kan er gestemd worden. Welk speelgoed er genomineerd is lees je hier.

Verkiezing Speelgoed van het jaar 2020

De Verkiezing Speelgoed van het Jaar is al meer dan 45 jaar een begrip. Een vakjury bestaande uit een pedagoog, journalist, een influencer en experts uit de speelgoedbranche speelden twee dagen lang met het meest uiteenlopende speelgoed en spellen. Na twee heerlijke dagen zich weer kind te hebben gevoeld, nomineerden zij uit de inzendingen in zeven leeftijdscategorieën het beste speelgoed en de leukste spellen.

Elke jaar georganiseerd

Elk jaar wordt de verkiezing georganiseerd om speelgoed op een positieve manier onder de aandacht te brengen en ouders te helpen bij het uitzoeken van speelgoed voor hun kind(eren) en henzelf maar ook voor familie en vrienden. Harry Broers, voorzitter van de vakjury: “De genomineerde artikelen geven een gevarieerd en goed beeld van het actuele aanbod van de speelgoedbranche”.

Stemmen

Van 9 september tot en met 1 november 2020 kan iedereen een stem uit brengen en daarmee ook kans maken op een genomineerd artikel. De winnaars van de Speelgoed van het Jaar verkiezing worden op 4 november bekendgemaakt.

De genomineerden:

Neem hier alvast een kijkje naar de genomineerden van 2020 en denk alvast na over wat je gaat stemmen.

0-3 jaar

Een baby verkent de wereld om zich heen. Vooral felle kleuren trekken zijn attentie. Het moeten grote stukken zijn want iets goed pakken, kan hij nog niet. Geluidjes zijn ook altijd in trek. 
De dreumes kan al weer wat meer. Speelgoed achter je aan trekken is dan leuk. Een dreumes zit vol vragen. Speelgoed kan antwoorden geven en mogelijkheden stimuleren.
Peuters bouwen met blokken, maken muziek en spelen graag met andere kinderen. Een spelletje spelen gaan ze nu steeds vaker doen.

De genomineerden voor speelgoed van het jaar zijn:

Playmobil 1.2.3 Mijn meeneem kinderdagverblijf

Plezier en een leerzame ervaring krijgen kinderen met deze veelzijdige Playmobil set.Met deze set kunnen kinderen de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf naspelen en alles kan makkelijk mee in een koffertje. Ideaal

SmartMax My First Sounds & Senses

Schudden rammelen en bouwen, elke staaf heeft een eigen structuur om het gevoel van aanraking te stimuleren. Schud en maak muziek!

Speelgoed van het jaar 2020- de genomineerden

meer informatie

4-5 jaar

Vadertje en moedertje spelen. Maar ook de dokter of de tandarts nadoen is een favoriete bezigheid. De meeste kleuters hebben een grote fantasie en het speelgoed voor deze leeftijd komt daaraan tegemoet. Met het spelen van eenvoudige spelletjes wordt begonnen.

De genomineerden zijn:

Ik Leer symmetrie

Door de vormpjes op de juiste manier te leggen en het magische effect van de spiegel te ontdekken, leren kinderen figuren en kleuren te herkennen en wordt hun creativiteit gestimuleerd.

meer informatie

PAW Patrol Ultimate Police Cruiser

Wordt de held van de dag met de PAW Patrol Ultimate Police Cruiser. Druk op de knop om de helikopter te voorschijn te laten komen en vliegen maar.

Speelgoed van het jaar 2020- de genomineerden

Meer informatie

Louis Liaan

Gooi om de beurt met de dobbelsteen en kijk welke stuk fruit of oerwoudvriendje je aan Louis, de orang-oetan moet hangen. Wie wint dit spannende spel?

Jaak en de bonenstaak

Bouw de afbeelding na van de Bonenstaak en help Jaak naar het kasteel in de wolken te klimmen. Het is een spel met 60 opdrachten, waar je goed na moet denken voor je een puzzelstuk op de ladder plaatst.

6&7 jaar

Kinderen van deze leeftijdsgroep zijn competitief, elkaar overtroeven vinden ze erg leuk. Allerlei spelletjes spelen op deze behoefte in. Of dat spelen nu buiten met vrienden en vriendinnetjes gebeurt, of binnen met broertjes, zusjes en ouders maakt niet uit.

De genomineerden zijn:

FurReal – Mama Josie de Kangoeroe

Het FurReal Mama Josie de kangoeroe interactieve speelgoeddier is lief en heeft schattige baby’tjes! De ene baby is een jongen en de andere een meisje, en de derde is … een verrassing! Pak ze alle drie uit om te weten of het een jongen of een meisje is. Ze reageert op aanrakingen met meer dan 70 combinaties van geluiden en bewegingen.

Speelgoed van het jaar 2020- de genomineerden

Meer informatie

LEGO Avonturen met Mario starter set

Kinderen kunnen spelen met hun favoriete personage van het Nintendo spel in de echte wereld. De set bevat een LEGO Mario™ figuur die via de lcd-schermen en de luidspreker direct reacties geeft. Spelers kunnen virtuele munten verdienen door met LEGO Mario van de Startbuis naar de Vlaggenmast te gaan via draaiende platforms en wolkenplatforms, het ?-blok en supergevechten met de Goomba en Bowser Jr. speelgoedfiguren. Verplaats de stenen om nieuwe levels te maken en probeer ze te voltooien. Lees hier meer over het spel: The Lego group en Nintendo samenwerking

Meer informatie

Bank Attack

Werk samen in dit spel om de groepsgeest te ontwikkelen en te versterken. Je missie is om in 5 minuten de bankkraak van de eeuw te verwezenlijken. Met jouw team: Hacker, Money man, Lookout, Explosives Expert. En je strategie: luister aandachtig naar de instructies en word stinkend rijk. Maar laat een steek vallen, en het alarm zal afgaan!

Speelgoed van het jaar 2020- de genomineerden

Meer informatie

Froggit

Spring de vijver over…..maar kijk uit voor de vis! 

Leid je kikkers veilig over de vijver en voorkom dat andere spelers hetzelfde doen. De eerste kikkerfamilie die de andere kant van de vijver bereikt, wint het spel. Maar pas op, de vis kan je kikkers terugjagen naar hun start-oever! Flexibel denken, een goede planning en je tegenstanders dwarsbomen, maken dit een spannend familiespel.

Meer informatie

8&9 jaar

Spelletjes spelen en kennis testen. Allerlei soorten spelletjes, voor de lol of informatieve, zijn geschikt. Of constructiebouwwerken maken. Wetenschap ontdekken want ze zijn heel nieuwsgierig, en ze willen veel dingen uitproberen: hoe werkt het en hoe zit het in elkaar? Je zou kunnen zeggen dat de wetenschap op deze leeftijd dan ook een rol speelt. Leerzame spelletjes kunnen op een speelse manier helpen lesstof van school beter onder de knie te krijgen.

De genomineerden van deze leeftijdsgroep:

Color Addict

Een kleurrijk en meeslepend spel, perfect voor spelletjesavonden met het hele gezin. Dit is een blauwe kaart. En deze? Rood of groen? Raak al je kaarten zo snel mogelijk kwijt door de juiste kleur of het juiste woord of allebei of omgekeerd uit te spelen. Op sommige kaarten staat een kleur geschreven maar met inkt in een andere keur. Dus bv het woord rood in groen geschreven. . Het spel is heel verslavend!

Meer informatie

DOTS BFF armbandenset

Maak je eigen coole vriendschapsarmbandjes en geef ze aan je beste vrienden! Open de BFF armbandenset, leg de armbanden plat neer en klik de kleurrijke tegels erop. Voeg de hartjestegels in verschillende kleuren en de bedrukte tegels toe, zodat ze helemaal bij de persoonlijkheid van jou en je vrienden passen. #dotyourworld

Meer informatie

LAMA

Vlot kaartspel Het motto van L.A.M.A. is: Leg Alle Minpunten Af. Elke beurt probeer je kaarten af te leggen, anders krijg je er minpunten voor. Kun je niets afleggen, dan beslis je om te passen of een (hopelijk goede) kaart te trekken. Je krijgt minpunten in de vorm van fiches. Lukt het je om al je kaarten kwijt te raken, dan mag je een fiche teruggeven. Aan het einde wint de speler met de minste minpunten! L.A.M.A. is een grappig en toegankelijk kaartspel met zeer eenvoudige spelregels!

Meer informatie

10&11 jaar

Spelletjes spelen, nog ingewikkelder constructie bouwwerken maken en techniek is leuk en interessant voor deze leeftijd. Moeilijker spellen spelen kinderen van deze leeftijd ook graag.

De genomineerden zijn:

Overbooked

Welkom op de drukste luchthaven van ons land. Jij werkt bij de servicedesk en zorgt ervoor dat iedere passagier een stoel krijgt. Dat is nog een heel gepuzzel, want sommige passagiers willen bij het raam zitten en anderen reizen liever in een groep. Bovendien is het vliegtuig overboekt: er zijn meer passagiers dan stoelen…
Ben jij degene die de meeste passagiers tevredenstelt?

Speelgoed van het jaar 2020- de genomineerden

Meer informatie

De Zoektocht naar El Dorado

Als expeditieleider ga je op zoek naar de mysterieuze gouden stad en win je het spel door als eerste El Dorado te bereiken. Je begint met een generiek deck met kaarten die je gebruikt om over het speelbord te bewegen. Je deck bestaat uit een team van padvinders, reizigers en zeelieden die je helpen verschillende terreinen over te steken. Het bordspel is geschikt voor beginnende spelers en biedt meer dan voldoende mogelijkheden om ook gevorderde spelers uit te dagen om met de juiste tactiek zo snel mogelijk door de jungle te trekken tijdens “De zoektocht naar El Dorado”.

Meer informatie

Cube Duel

Een spel voor twee spelers, creëer een kubus door om de buurt een steen in het speelbord te verplaatsen. Zorg dat je de meeste vierkantjes hebt en je wint het spel.

Speelgoed van het jaar 2020- de genomineerden

12 t/m 17 jaar

Spelen houdt al lang niet meer op als je de basisschool verlaat. Dat komt ongetwijfeld omdat het aanbod steeds meer gericht wordt op 12 plussers.

De genomineerden voor deze categorie:

Herrlof

Herrlof is een tweepersoons slagen kaartspel dat zich af speelt in de Vikingtijd. Spelers hebben als doel om de ‘herrlof’ te winnen: een teken van eer en overwinning. Het een tactisch spel, want je wilt precies het juiste aantal slagen winnen en daarmee bonuspunten verdienen. Wie het eerst 50 punten heeft, wint het spel.

Meer informatie

Stay Cool

In Stay Cool word je door je medespelers gebombardeerd met vragen en de speler die de meeste vragen weet te beantwoorden, wint. Het zijn absoluut geen moeilijke vragen die diepgaande kennis vereisen. Zo zitten er alledaagse vragen, persoonlijke vragen, maar ook behendigheids- of snelheidsopdrachten tussen. De winnaar is degene die in 3 rondes de meeste vragen correct heeft beantwoord en zo de meeste punten heeft gescoord. Dit partyspel kun je met 3 tot 7 spelers spelen. Perfect dus voor een gezellig avondje multitasken met vrienden of familie.

Meer informatie

18 plus

Steeds meer volwassenen ontdekken dat spelen leuk is zeker de laatste maanden! Naast bouwpakketten, constructiespeelgoed en allerlei soorten puzzels zijn er interessante en leuke spellen. Spellen rond een thema waar je een tijd lang mee bezig bent of spellen die kennis testen.

De genomineerden:

De Crew

De Crew is een coöperatief kaartspel waarin je probeert in 50 verschillende missies het heelal te doorkruisen. Daarin slaag je alleen als iedereen goed oplet en samenwerkt. Eén foute kaart kan einde missie betekenen. De Crew zal voor een kaartspeler vertrouwd aanvoelen. De spelregels zijn in de basis eenvoudig. Maar wanneer je met deze regels en de beperkte communicatie juist samen moet werken komt er een innovatief, spannend en bijzonder leuk kaartspel naar boven voor zowel beginners als de doorgewinterde kaartspeler. Met variant voor 2-spelers!

Speelgoed van het jaar 2020- de genomineerden

Meer informatie

Black Stories Uni Edition

Studeren kan niet alleen dodelijk saai zijn, maar ook een dodelijke afloop hebben. Op de campus, tijdens colleges, bij een feestje in een studentenhuis of aan het loket van de studiefinanciering … in het leven van een student gaat wel eens iets mis. Professoren verdwijnen op mysterieuze wijze en medestudenten komen onder lugubere omstandigheden om het leven. Als de tentamenstress je gek maakt, laat dan liever je nekharen overeind zetten en los de gitzwarte raadsels van de black stories Uni Edition op!

Speelgoed van het jaar 2020- de genomineerden

Meer informatie

Speelgoed van het jaar

Dit zijn alle genomineerden, vanaf 9 september mogen wij allen weer stemmen op welk speelgoed ons het meest aanspreekt. Ga voor alle informatie over dit speelgoed, de genomineerden, maar ook meer informatie naar de site van Speelgoed van het jaar!

foto’s beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept