Denkspelletjes van SmartGames en Skillmatics- review

SmartGames en Skillmatics- Denkspelletjes voor alle leeftijden

SmartGames zijn logische denkspelletjes voor alle leeftijden. Vaak voor een speler, maar steeds meer zie je ze ook voor twee of meer personen. Nieuw is onder andere het spel Cube Duel. En er is meer!

Smartgames logische denkspelletjes

SmartGames kom je al jaren tegen in vele vormen en maten. Na de SmartGames, die voor een persoon zijn, komen ze ook met andere spellen. Zo was daar al Froggit, het familiespel van SmartGames (en genomineerd voor speelgoed van het jaar) en komen nu met Cube Duel. Een spel voor een of twee personen.

Verschillende spellen voor verschillende leeftijden

SmartGames staat bekend om zijn vele verschillende spellen, leuke vrolijke uitvoeringen, de vele uitdagingen en de spellen voor verschillende leeftijden. Ze komen ook vaak met nieuwe spellen. Een paar hiervan mochten wij reviewen net als Test Jezelf van Skillmatics. Maar laat ik beginnen met de spellen van SmartGames.

Cube Duel

Cube Duel is een denkspel waar je speelt met rode en gele stukken. Om de beurt moet de verschillende stukken strategisch plaatsen zodat de kubus meer van jouw kleur bovenop heeft! Je speelt het spel met zijn tweeën of alleen. Speel je alleen dan kun je 3D-bouwvaardigheden ontwikkelen met 80 uitdagingen. Het is een ontzettend leuk spel, zeker ook als je het met zijn tweeën speelt. Je hebt goed inzicht nodig om te kunnen winnen met de meeste blokken. Cube Duel is net als Froggit genomineerd voor speelgoed van het jaar.

SmartGames en Skillmatics- Denkspelletjes voor alle leeftijden
SmartGames en Skillmatics- Denkspelletjes voor alle leeftijden

Het denkspel van SmartGames: Cube Puzzler PRO

Voor mij persoonlijk zijn deze vierkante cube puzzelt denkspelletjes van SmartGames nieuw, maar ze bestaan al langer. Deze Pro variant is leuk, maar zeker ook lastig! De bedoeling is dat je een kubus maakt met de 6 balvormige puzzelstukken. Om elke opdracht tot een goed einde te brengen zal je ruimtelijk inzicht, logica en deductie moeten combineren. De transparante kubus heeft een dubbele functie! Wanneer je de transparante kubus opent kan je hem van een opbergdoosje in een spelbord veranderen. Bij het spel zit een boekje met 80 echte 3D-opdrachten en hun oplossing.

SmartGames en Skillmatics- Denkspelletjes voor alle leeftijden

SmartGames IQ Arrows (120 opdrachten)

SmartGames IQ Arrows zit in een doosje die ik dan weer wel herken van spelletjes die we hier thuis al hebben. Met dit spel is het de bedoeling dat je alle puzzelstukken op het spelbord zo plaatst dat de pijlen in dezelfde richting staan als in de opdracht. Lastig want wanneer je een puzzelstuk draait, verandert de richting van de pijlen. IQ-Arrows is een uniek reisspel met 120 opdrachten van makkelijk tot razend moeilijk.

SmartGames en Skillmatics- Denkspelletjes voor alle leeftijden
SmartGames en Skillmatics- Denkspelletjes voor alle leeftijden

Skillmatics Test Jezelf voor volwassenen en kinderen

En speel jij de spellen van Skillmatics al? Ze staat bekend om hun educatie spellen en ook ‘Test jezelf ‘ is een educatief denkspel. Het is een gezinsspel met dertien herhaalbare opdrachten, dubbelzijdige platen, 2 duurzame en uitwisbare Skilly Billy pennen, een veegdoekje en een Skilly Billy diploma. Met deze spellen leer je onder anderen om buiten vaste kaders te denken, van elkaar te leren, hoofdrekenen en ontcijferen. Je kan deze spellen, alleen, met twee of vieren spelen. Op elk blad zie je op een oogopslag voor hoeveel personen dat betreffende spel is.

SmartGames en Skillmatics- Denkspelletjes voor alle leeftijden
SmartGames en Skillmatics- Denkspelletjes voor alle leeftijden

Daag jezelf uit

Wij zijn enthousiast over al deze spellen. Voordeel is dat er spellen tussen zitten die je alleen kan spelen, maar ook spellen die je samen kan spelen. Hier vinden de jongens het vaak leuk om alleen bezig te zijn en met SmartGames kan je jezelf heel goed uitdagen. Het leuke is dat bij Puzzel Pro en Arrows de opdrachten steeds moeilijker worden. Cube Duel is een ontzettend leuk spel om alleen of met zijn tweeën te spelen. En Test jezelf van Skillmatics is alleen al makkelijk mee te nemen door het koffertje waar het in zit, het zijn ook erge leuke spellen met vele uitdagingen. Naast er van leren is het ook humoristisch en kan je ontzettend lachen tijdens de uitdagingen ( denk aan tekenen met een blinddoek voor). Door de verschillende spellen is het elke keer weer een grote uitdaging. Al deze spellen zijn zeker tips voor de aankomende feestdagen en vergeet ook niet te stemmen op Speelgoed van het jaar.

foto’s lodiblogt/ disclaimer

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

11 reacties

 1. Ik vind het nu echt de tijd voor spelletjes. Gezellig aan tafel terwijl het buiten regent. Deze lijken me erg leuk!

 2. Super leuk ik hou van denk spelletjes. Mijn jongste ook. Maar dan hoe hij technische lego in elkaar moet zetten

 3. Felice Veenman zegt:

  ik ga eens bekijken of dit ook leuek spellen zijn voor zoonlief. hij is indat opzicht geen kind van zijn moeder, hij houdt van spelletjes 🙂

  1. zegt:

   haha hier hebben ze het ook niet van mij, voordeel is dat dit voor iedere leeftijd is en echte doordenkers zijn.

 4. corrina zegt:

  niks is leuker op een heerlijke herfst avond een spelletje doen. wij zijn wel kolonisten van cantan fans

 5. jasmina zegt:

  Het is wel echt spelletjes weer met deze herfstachtige regen

 6. zegt:

  wat een leuke, gevarieerde en uitdagende spellen zijn dit

 7. zegt:

  Ik schrijf heel veel over spelletjes en wij zijn gek op Smartgames. Skillmatics ken ik echter nog niet. Klinkt erg interessant!

 8. zegt:

  dit soort spelletjes hebben mij altijd wel geboeid, de gewone spellen zoals bordspellen dan weer niet. vind dit toch zinvoller altijd voor kids

 9. zegt:

  Wij zijn helemaal weg van Test Jezelf! Superleuk om te doen. De andere spelletjes (niet die van jou, ik heb net wat andere volgens mij) moeten we nog even goed uit testen. Nu is het bij ons herfstvakantie en als alles nu even wat lekkerder loopt, dan is daar ook wat meer ruimte voor. Spelletjes doen is zo goed voor de flexibiliteit van de (denk)geest en bevorderd creatief denken (vind ik:)

  1. zegt:

   Ik vind Test jezelf ook zo goed, je leert maar ondertussen is er ook genoeg humor en lachen en die combi daar hou ik van. SmartGames daar zijn ze hier echt verslingerd aan, ze zitten de heel avond te puzzelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept