Festiviti- creative ideeën voor een kinderfeestje

Kinderfeestje- vier het thuis met escape room online van Festiviti

Je kindje is jarig en zou graag thuis een kinderfeestje vieren. Voor jou de taak om dit te organiseren. Maar waar begin je? Festiviti helpt je met het organiseren met creative en origineel ideeën voor kinderfeestjes. Bijvoorbeeld met een Escape Room Online!

Een jarige in huis

Het is toch altijd lastig, want wat kan je gaan doen tijdens een kinderfeestje? Vaak is het makkelijk om het buitenshuis te vieren en naar een speeltuin te gaan, naar de film of een trampoline park, maar je kan natuurlijk ook thuis het feestje houden.

Lees ook: Naar monkeytown voor een kinderfeestje.

Lees ook: Vier je kinderfeestje in een trampolinepark.

Een origineel kinderfeestje

Vier je het kinderfeestje thuis, dan zal je moeten plannen wat je wil gaan doen. Kies je voor een thema, ga je spelletjes doen, schilderen? Een speurtocht? Wat zijn je ideeën? Kom maar eens op iets origineels!

Lees ook: Kies eens voor een thema tijdens een feestje.

Laat Festiviti je helpen

Lukt het je niet zelf? Festiviti kan je een handje helpen. Op de website vind je creatieve en originele manieren om een kinderfeestje te vieren. Er zijn drie thema’s:

  • Escape room ‘astronauten’
  • Escape room ‘geheim agenten’
  • FestivitiBox ‘Kinderfeestjes superhelden’

Escape Room Astronauten en escape room geheim agenten:

Deze escape room spellen zijn voor kinderen van 8 tot 14 jaar. De moeilijkheid kan je makkelijk aanpassen aan de leeftijd van de spelers. Speel het spel thuis als animatie voor een kinderfeestje. Je hebt enkel een printer en een laptop/computer nodig om dit spel thuis te organiseren. Tijdens het spel maak je gebruik van afgedrukte puzzels en de interactieve website. Er wordt gebruik gemaakt van een filmpje en/of geluiden om alles nóg realistischer te maken.

In de versie van de astronauten wanen de kinderen zich echte astronauten. Na een probleem tijdens de lancering van de raket krijgen ze 60 minuten de tijd om veilig terug op aarde te landen. Als ouder heb amper 20 minuten nodig om alles voor te bereiden.

In de versie van geheime agenten krijgen de kinderen 60 minuten de tijd om te bewijzen dat zij over alle vaardigheden van een echte geheim agent beschikken en zo te ontsnappen uit de kamer. Je hebt slechts 15 minuten nodig om alles voor te bereiden!

Festivitibox Kinderfeestjes superhelden

Deze box is geschikt voor kinderen van 7 en 12 jaar. Dit spelpakket bevat een uitgewerkt spel van meer dan 2 uur, voor binnen of buiten.

Verhaal: De kinderen zullen de superheld in zichzelf moeten bovenhalen. Ze worden uitgenodigd een echt superhelden hoofdkwartier te starten en vervolgens helpen zij bij het oplossen van hun eerste misdaad: een inbraak in een snoepfabriek. Hopelijk vinden ze de dader en de buit…

Onze ervaring met escape room geheim agenten.

Geen kinderfeestje, maar gewoon omdat we er zin in hadden in deze vakantie, was het moment dat de jongens hier het spel escape room ‘geheim agenten’ speelden. Ik had hier al gelezen dat ik er een voorbereiding van 15 minuten voor zou hebben, dus die had ik ingecalculeerd. Zodra je het spel koopt, krijg je een inlogcode, hier vind je wel al de voorbereidingen maar je hoeft dan niet meteen het spel te gaan spelen. Hoe ging het spel in zijn werk:

Bestanden downloaden

Eerst moet je de bestanden downloaden die je (naast de inlogcode) in je mail krijgt. Dit spel kan ook door een persoon gespeeld worden, vandaar dat er twee introductie brieven zijn. Je kiest degeen die van toepassing is en download verder de handleiding en de puzzels.

De voorbereiding

Dan begint jouw voorbereiding. In de handleiding staat precies wat je moet doen, wat je uit moet printen, klaar moet leggen op tafel en wat je met de printjes moet doen. In deze handleiding heb je ook het volledige spel. Alle uitleg en antwoorden. Komen de kinderen er echt niet uit, dan kan je ze eventueel nog helpen.

Het spel

Zodra je naar de site van Festiviti gaat kan je inloggen en dan kan je het spel 48 uur spelen. Je hoeft dus niet meteen te beginnen. De voorbereidingen heb je allemaal al gedaan en zodra je jouw inlogcode en email adres intikt, kan je het spel spelen.

Review: Escape room geheim agenten

Omdat ik wist dat ik wel even bezig zou zijn met de voorbereidingen, heb ik de jongens nog even op hun kamer laten spelen en kon ondertussen alles rustig uitprinten en het nodige verstoppen. Ik zorgde dat alles klaar lag en na het inloggen konden we het spel beginnen.

Ik had de eerste brief die ze zouden krijgen alvast gelezen, zo kon ik het spel een beetje introduceren bij hen. Ik keek van een afstand natuurlijk mee en heb genoten van hun enthousiasme. Het begin is even lastig, je krijgt een brief en moet dan een code invoeren, maar weet eigenlijk nog helemaal niet hoe en wat. Nadat ik zei dat ze in huis moesten zoeken, vonden ze de bijbehorende printjes en konden snel verder. Ze moesten kijken, luisteren, puzzelen. Ze waren super inspannend bezig, maar het lukte!

Het spel moeilijk maken voor oudere kinderen

In de voorbereiding die je krijgt van Festiviti stond dat je het spel ook moeilijker kon maken, dit heb ik niet gedaan. Nu waren ze in een half uur klaar, dus een tikje lastiger had makkelijk gekund, dat weet ik nu voor de volgende keer, als we weer een spel bestellen. Wat ik heel fijn vond is dat ik de antwoorden wist, hadden ze er nu niet uit kunnen komen, dan had ik ze kunnen helpen of in ieder geval na het uur de oplossingen kunnen vertellen. Je kan trouwens ook tips vragend maar dat kost 5 minuten tijd.

boxen en spellen van festiviti

Een aanrader voor kinderfeestjes

De escape room van Festiviti is echt een aanrader. Zeker niet alleen voor een kinderfeestje, maar ook gewoon voor een regenachtig weekend. Fijn is dat je nu kan bestellen en meteen spelen, of je besteld het spel en speelt later. Je bestelt de spellen en box op Festiviti. Hier vind je ook alle informatie en de prijzen.

Alle informatie over Festiviti, vind je hier.

foto’s lodiblogt/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept