Real Flavors: Biologische producten en glutenvrije bakmixen

Zoek jij glutenvrije bakmixen of biologische producten? Op de site van Real Flavors vind je vele verschillende producten die hier aan voldoen, smaakvol en puur zijn! Met mijn gezin mochten wij glutenvrije bakmixen proberen.

Real Flavors het assortiment

RealFlavors staat voor pure producten van de beste kwaliteit. Hun voorkeur gaat uit naar biologische producten, maar conventionele producten van een zeer goede kwaliteit worden niet uitgesloten. Op de site- maar ook in verschillende winkels is het assortiment te koop- vind je een ruime keuze aan bakproducten, soepen, tussendoortjes, koffie, thee, meel, noten en zaden.

Gezond eten en opletten wat je eet

Onze twee zonen hebben een chronische darmziekte en zelf eet ik koolhydraatarm. Om deze redenen let ik op dat we gezond en gevarieerd eten. Gezond met veel groente en niet te veel suikers. Ook bak ik graag, maar denk bij veel recepten al snel ‘hmm, daar gaat veel suiker in.’ Bij Real Flavors leerde ik verschillende bakproducten kennen die glutenvrij zijn en weinig of geen suiker bevatten.

Glutenvrije bakmixen van Bauckhof

Er is keuze uit acht verschillende glutenvrije bakmixen. Heel fijn, want je hebt dan ook keuze, wanneer je door een glutenallergie of als je geen gluten wil eten, wel wil bakken. De pakken glutenvrije bakmixen komen van Bauckhof, dit is een Duits merk, maar op elke verpakking staat in het Nederlands, de ingrediënten, de benodigdheden en de werkwijze. Deze vind je trouwens ook op de site, waarbij met symbolen aangegeven is wat er wel niet in zit. Heel makkelijk en overzichtelijk!

Glutenvrije Bakmixen

Deze glutenvrije bakmixen grossieren in bescheidenheid. Er zitten weinig ingrediënten in, je hebt weinig extra’s nodig (producten die je altijd wel in huis hebt) en je bent in no time klaar zodat het lekkers de oven in kan. Ideaal dus!

Zeer makkelijk en snelle bakmixen

Welke bakmixen van de site van Real Flavors hebben we gebruikt:

Real Flavors: Biologische producten en glutenvrije bakmixen

Brownies

Als eerst kozen de jongens voor het bakken van de brownies. Ik moest alleen wat boter, melk en eieren er bij doen en in no time rook het hele huis heerlijk naar de brownies en mochten we ze proeven. Ze waren precies zoals brownies horen te smaken, stevig van boven en heerlijk smeuïg van binnen.

Cheesecake

Deze cheesecake van Bauckhof heeft een bodem gemaakt van glutenvrije havervlokken en met de vulling van de cheesecake kan je zelf variëren. Ook deze taart is weer zo gemaak. De bodem was heerlijk, je proeft duidelijk de havervlokken in de bodem, die hier goed stevig door is geworden. Ook is de bodem veel minder zoet dan anders. Ik maakte de Cheesecake met Griekse Yoghurt 0,1% vet. Grappig vond ik het dat de kinderen de taart ook ontzettend lekker vonden en dus ook niet het zoete wat je anders vaak bij taart hebt, miste.

Real Flavors: Biologische producten en glutenvrije bakmixen

Haverkoeken

Ook de haverkoeken waren een succes! In deze verpakking zitten twee zakken glutenvrije bakmixen elk voor 12 grote of 18 kleine koekjes. Naast dit heb je enkel een beetje zachte boter en een ei nodig. Je doet alles bij elkaar en kneden. Even in de oven en smullen maar! Ze waren heerlijk zacht van binnen.

Appelkoek

De appeltaart was ook zo lekker en wederom super makkelijk te maken. Ook hier zitten twee zakjes in het pak. Hier kan je een grote appelplaat taart mee maken of twee keer een appeltaart in vorm. Ik koos voor een springvorm. Ik had naast eieren en boter, 500 gram appels nodig, ik gebruikte hier jonagolds voor en wat was ik trots op het eindresultaat.

Lang niet zo zoet

Ook in deze glutenvrije bakmix merk je weer dat er bijna geen suiker in zit. Dit merk je al wanneer je de lepel aflikt van het deeg, maar ook bij het eindresultaat proef je dat de taart lang niet zo zoet is als je wel gewend bent van een taart. De taart is meer een cake, hij was zacht van boven met een wat hardere bodem.

Real Flavors: Biologische producten en glutenvrije bakmixen

Algemene conclusie van deze glutenvrije bakmixen

Met een pauze tijdens de vakantie, zijn we de afgelopen weken flink aan de bak geweest met de bakmixen van Real Flavors. Het was leuk en lekker deze glutenvrije bakmixen te mogen testen. De algemene conclusie van de vier bakmixen is, is dat ze allemaal super makkelijk te maken zijn. Snel klaar zijn en ontzettend lekker zijn! Je proeft overduidelijk dat er minder suiker in de bakmixen zit en dat vind ik zelf een voordeel, omdat ik graag minder suiker eet. Ik ben fan van deze bakmixen en ga zeker vaker op de site van Real Flavors kijken voor (biologische) producten.

foto’s lodiblogt/ disclaimer

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

8 reacties

 1. simone zegt:

  Ze klinken wel goed! Zelf koop ik regelmatig glutenvrij meel/bloem in de supermarkt, werkt altijd prima.

 2. jasmina zegt:

  Ik heb diabetes, dus producten met weinig suiker passen altijd in mijn keukenkastje…ik ga eens googlen naar dit merk

 3. Als er minder suiker in zit zijn ze dan ook minder ongezond denk je? Ze klinken lekker.

 4. Sandra zegt:

  Ik koop nooit bakmixen, maar moet het misschien toch eens proberen. De brownies en appeltaart genieten mijn voorkeur

 5. zegt:

  Wat fijn dat er zo veel verschillende soorten glutenvrije bakmixen te koop zijn

 6. zegt:

  Interessant! Schrik altijd van de hoeveelheid suikers er in taarten/bakmixen zitten. Dit is dan wel interessant.

 7. zegt:

  Ik ben zelf niet zo van het bakken, maar de cheesecake spreekt me wel enorm aan dus wie weet dat ik het toch maar eens ga proberen.

 8. zegt:

  ik koop dit nooit want wij eten dit niet 😉 en als wij iets bakken is het kha of zonder een pakje. dit zou best lekker zijn hoor dat geloof ik graag maar alles wat je zelf maakt blijft toch het lekkerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept