Led verlichting voor op de kinderkamer-tips

Led verlichting voor op de kinderkamer

Een kinderkamer en verlichting! Het is belangrijk waar het bed staat, de kasten en is er genoeg speelruimte voor de kids? Maar naast de meubels, is verlichting net zo belangrijk. Daarom een aantal tips voor led verlichting in de kinderkamer! 

De kinderkamer inrichten

Het moment dat je de babykamer om gaat toveren tot kinderkamer Of de kinderkamer naar tienerkamer zijn leuke en mooie momenten. Tenslotte gaan je kinderen weer een nieuwe fase in. Vaak weet je al wel wat je wil en ga je gericht op zoek. Denk bijvoorbeeld aan een prinsessen kamer of een bosdieren thema. Toch is de verlichting altijd een beetje een ondergeschoven onderwerp, waar pas laat aandacht aan geschonken wordt. Terwijl dit natuurlijk wel belangrijk is. En denk je aan licht denk dan eens aan led verlichting.

Lees ook: Van kinderkamer naar tienerkamer, de verbouwing.

Wat is led verlichting?

Led verlichting is weer helemaal hip! Naast dat het duurzaam is, heeft het ook ontzettend veel mogelijkheden. Maar wat is een led lamp nu precies? In een led lamp zitten kleine leds en samen zorgen deze voor verlichting. Led lampen hebben een laag rendement, wat ze erg duurzaam maakt. In plaats van met Watt, wordt bij led lampen aan de hand van Lumen de lichtsterkte aangegeven. Hoe hoger het getal is, hoe feller het licht van de led lamp is. Led lampen zijn niet goedkoop ten opzichte van andere lampen, maar doordat deze veel langer meegaan valt de prijs eigenlijk reuze mee! Bovendien zijn led lampen hartstikke leuk voor de kinderkamer, omdat je ze ook in allerlei verschillende soorten en kleuren kunt verkrijgen. 

Led strips voor de kinderkamer

Leuk voor de kinderkamer zijn Led strips. Dit zijn strips waarop verschillende leds zijn geplaatst. De mogelijkheden zijn oneindig, en een led strip kan heel sfeervol zijn. Er zijn strips met een warme of koude witte kleur, maar heb je al eens van de rgb led strip gehoord? Deze kunnen alle kleuren van de regenboog uitstralen, ontzettend leuk dus voor in de kinderkamer, maar ook wanneer je kinderen ouder worden en de kinderkamer verbouwd wordt naar een (studenten) slaapkamer

Verlichting in de kamer

Je wilt niet alleen dat de verlichting in de kinderkamer functioneel is, maar er ook nog leuk uitziet. Dat effect kun je met een led strip creëren. Je kunt bijvoorbeeld led strips met bewegingssensor onder het bed plakken, zodat deze aangaan wanneer de kids ‘s nachts uit bed komen om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan. Maar ook onder een bureau of langs de plinten staan led strips hartstikke sfeervol. Het fijne is dat de meeste rgb led strips te bedienen zijn met een afstandsbediening, waardoor kinderen zelf een leuke kleur kunnen kiezen! 

Leuk en functioneel

Led verlichting is er dus in verschillende vormen. Nu hebben we ze hier eigenlijk in veel ruimtes in huis, denk aan de badkamer, wc en de lampen in de woonkamer, maar niet in de kinderslaapkamer. Toch zou zo een led strip super handig zijn geweest, toen ze kleiner waren en nog wel eens het grote licht aan wilde doen als ze naar het toilet gingen. Heb je dan led verlichting met een bewegingssensor dan is dat heel makkelijk, maar ook nu nog zouden ze een led strip fantastisch vinden, helemaal omdat ze zelf de kleur kunnen bepalen.

Lees ook: Veilige nachtlampjes voor de kinderkamer.

handtekening Lodi blogger en copywriter
Disclaimer lodiblogt

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. zegt:

    led strips vinden kinderen ook altijd leuk inderdaad haha.. leuk geschreven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept