Cannabis gebruiken om je beter te voelen: zo werkt het

Cannabis gebruiken om je beter te voelen: zo werkt het

Cannabis staat bekend als drug, terwijl dat lang niet altijd terecht is. De cannabisplant kan op verschillende manieren worden geteeld en gebruikt, waarbij de productie van de bekende drugs op basis van cannabis lang niet altijd het doel is. Waar kan het nog meer voor worden gebruikt?

Wat is cannabis?

Cannabis is een in principe volkomen onschuldig plantje, dat vele toepassingen kent. In de volksmond wordt de plant vaak hennep genoemd, en op vele nuttige manieren gebruikt. De plant kan een hoogte van 1 tot wel 4 meter bereiken.

Kleding en touw van hennep

Die hoogte zorgt voor lange, stevige vezels die van de plant kunnen worden gehaald. Deze sterke vezels kunnen op tal van manieren worden gebruikt. Bekend is bijvoorbeeld het stevige touw dat ervan kan worden gemaakt. Maar ook kleding van hennep wordt steeds normaler. Hennep is in dat geval een goed alternatief voor katoen, omdat de productie ervan minder ruimte en minder water kost.

De zaden als superfoods

Ook de zaden van de hennepplant worden op verschillende manieren gebruikt. Mensen eten ze, ze worden wel eens gezien als een zogenaamde superfood, maar ook als zaad voor vogels vinden de zaden gretig aftrek. Ook kan er uit de zaden olie worden geperst, die in koude vorm in de keuken kan worden toegepast.

Cannabis om je beter te voelen

Er zijn verschillende manieren om cannabis te gebruiken om je beter te voelen. De eerste is door de stof CBD uit de bloemtoppen en bladeren van de plant te halen. Dit stofje staat erom bekend goed te kunnen helpen bij tal van lichamelijke en geestelijke klachten, zoals pijn, stemmingswisselingen, angsten en slaapproblemen. Alhoewel de precieze werking nog wetenschappelijk moet worden onderzocht, is het duidelijk dat veel mensen er baat bij hebben.

Kies voor olie

Het is in dit geval wel belangrijk de CBD, bijvoorbeeld in de vorm van een olie, aan te schaffen bij een betrouwbare partij als Cibdol. In de bloemen van de cannabisplant komt namelijk ook een andere stof voor, THC, en die wil je er nu net niet bij hebben, omdat dit de stof is die van cannabis een drug kan maken. Kies je voor een betrouwbare partij, dan weet je zeker dat je een zuivere variant met een verwaarloosbaar percentage THC te pakken hebt.

Medische cannabis

Waar wel THC in te vinden is, is in de tweede vorm waarin cannabis in wordt gezet tegen medische klachten: medicinale cannabis. Met name patiënten met zeer ernstige pijnklachten zijn erbij gebaat om van deze cannabis thee te trekken. Natuurlijk dient dit wel op een verantwoorde manier, en met speciaal voor dit doel geteelde en gereguleerde cannabis te gebruiken, om vervelende bijwerkingen of andere problemen te voorkomen.

Hennep in meer producten

Pas sinds kort ben ik er achter gekomen dat je cannabis of hennepzaad ook voor andere producten kan gebruiken. Zo gebruik ik elke dag hennepzaad olie in huisverzorgingsproducten en make-up. Het is dus veel onschuldiger dan we denken en als iemand zegt deze olie te gebruiken heeft dit niks met de drug te maken.

foto pixabay/ disclaimer Bron: https://www.cibdol.nl/cbd-olie

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept