Steunkousen ook voor jou
Gezondheid

Steunkousen ook voor jou

Bij het woord steunkousen, denk je al snel aan de oudere dame met spataderen. En dan aan van die bruine kousen. Niets is minder waar. Steunkousen zijn hip. Ze worden gedragen door hardlopers, reizigers, mensen in de zorg.

Steunkousen

Butik21 is de online specialist in steunkousen en voetproducten. Als je het woord steunkousen hoort, denk je al snel aan van die dikke bruine kousen die de oudere dame vroeger droeg. Echter worden steunkousen veel meer gebruikt, denk aan mensen die heel veel zitten voor hun werk, sporters, reizigers, mensen in de zorg en zwangere vrouwen.

Enkele redenen om steunkousen dagelijks te gebruiken:

 • Je zit een groot gedeelte van de dag stil ( bijvoorbeeld een kantoorbaan)
 • Je staat en/of loopt veel gedurende de dag je werkt bijvoorbeeld als kapper/kapster of verpleger/verpleegster)
 • Je merkt dat u aan het einde van de dag / ‘s avonds last heeft van vermoeide, pijnlijke en/of opgezwollen benen
 • als spataderen veel in je familie voorkomen en jij deze wilt voorkomen
 • als je reeds kleine spataderen hebt en wilt voorkomen dat deze verergeren

Door de vele vlotte kleuren die je op de site van Butik21 vind, is het helemaal geen probleem meer steunkousen  te dragen. Zie bijvoorbeeld deze ontzettende leuke kousen voor in de zorg.

steunkousen

sportcompressiekousen

Toen mij gevraagd werd of ik  sportcompressiekousen wilde proberen. Wilde ik dit graag. Ik sport veel en heb bij het hardlopen regelmatig kramp in mijn kuiten. Ik koos voor de vrolijke paarse Gococo sport steunkousen, Het Zweedse merk Gococo ontwikkelt steunkousen speciaal voor sporters. Deze kousen kenmerken zich door het gebruik van het sneldrogende materiaal Cocona en zijn extra stevig zodat ze minder hard slijten. Het gebruik van steunkousen tijdens het sporten stimuleert de bloedcirculatie in de benen en zorgt ervoor dat je benen na het sporten minder vermoeid aanvoelen.

Druk aan je kuiten

De kousen voelen erg fijn aan. Toen ik ze aantrok voelde ik meteen de druk om mijn kuiten, dit voelde prettig, niet hinderlijk. Zo zijn de sokken  gemerkt met een L en R en zitten er geen naden in. Hierdoor heb je geen last van dubbelzittende naden in je sportschoenen.Tijdens het lopen vond ik de kousen prettig zitten, ze knellen niet, maar geven steun en dit voelde erg goed aan. Ik heb geen last van kramp in de kuiten gehad en ook geen spierpijn achteraf.. Deze kousen kosten €29,99.

Waar staan compressie kousen voor:

 • Betere bloed doorstroming
 • Helpt blessures voorkomen
 • Minder risico op kramp in je kuiten, achillespezen en enkels
 • Mooi design en echte trend bij hardlopers en -loopsters
 • Comfortabel

Voetkussentjes

Als ik niet sport en dus geen sportschoenen draag, loop ik altijd op hakken.  Wanneer ik een langere tijd loop, krijg ik op een gegeven moment toch moeie voeten. Bij Butik21 hebben ze hier ook een oplossing voor. De silicone inlegzool is ideal om te dragen in pumps, Ze geven steun aan je voorvoeten Deze inlegzool is ideaal als je behoefte hebt aan extra steun onder de voorvoet. Het gelkussentje verlicht de pijn die vaak ontstaat na een lange dag staan of lopen. Vervaardigd uit een doorschijnende, schokdempende siliconengel die zelfklevend is waardoor de zooltjes goed vast blijven zitten. Het transparante materiaal maakt het product uiterst geschikt om te dragen in open schoenen. Het product is erg populair onder dames die vaak pumps dragen en door de hoge hak een pijnlijke voorvoet krijgen.

steunkousen

Ik vind ze een uitkomst, je plakt ze in je schoen en het lijkt of je ‘ op wolkjes loopt’. Ongeacht hoe hoog de pumps zijn, ik krijg geen pijn in mijn voeten meer. Ook heb Ik ze uitgeprobeerd in open schoenen, maar ook hier zie je niets van de inlegzooltjes. De silicone inlegzool kosten € 4,99.

foto’s lodiblogt/beeldbank/ pixabay/disclaimer

5 thoughts on “Steunkousen ook voor jou”

 1. Ik heb 1 keer hardgelopen met compressiekousen voor een review. Ik werd helemaal gek! Wat zitten die dingen strak, en wat zijn ze warm. Ik wilde ze wel van mijn benen kníppen!

  Voor mij persoonlijk zijn steunkousen dus niet geschikt, maar ik denk dat ze zeker hun nut hebben.

  1. Bewust koos ik voor maat M terwijl maat S ook had gepast. Ik was echter bang voor dat ‘ knellende’ gevoel. Met M had ik dit niet. Maar snap wat je bedoelt. En warm zijn ze zeker, nu was het erg koud de laatste weken, dus was het prettig, maar ik weet niet hoe het in de zomer zal zijn om ze te dragen.

 2. Mijn lange afstanden (lees ‘meer dan 15 km’) loop ik altijd met compressiekousen. Het zorgt er inderdaad voor dat ik geen krap krijg. Daarnaast heb ik het gevoel dat mijn kuitspieren stabieler zijn. Ik ben dus voor de compressiekous (of steunkous, maar dat vind ik minder hip klinken 😉 ).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *