Steunkousen tijdens het hardlopen, Geen vermoeide benen meer

Steunkousen bij het hardlopen, helpt tegen kramp.

Bij het woord steunkousen, denk je al snel aan de oudere dame met spataderen. En dan aan van die bruine kousen. Niets is minder waar. Steunkousen zijn hip. Ze worden gedragen door hardlopers, reizigers, mensen in de zorg en zijn er in verschillende kleuren en met leuke motieven. Schaam je zeker niet en draag ze gewoon ls dit nodig is.

Steunkousen

Butik21 is de online specialist in steunkousen en voetproducten. Als je het woord steunkousen hoort, denk je al snel aan van die dikke bruine kousen die de oudere dame vroeger droeg. Echter worden steunkousen veel meer gebruikt, denk aan mensen die heel veel zitten voor hun werk, sporters, reizigers, mensen in de zorg en zwangere vrouwen.

Enkele redenen om steunkousen dagelijks te gebruiken:

 • Je zit een groot gedeelte van de dag stil ( bijvoorbeeld een kantoorbaan)
 • Je staat en/of loopt veel gedurende de dag je werkt bijvoorbeeld als kapper/kapster of verpleger/verpleegster)
 • Je merkt dat u aan het einde van de dag / ’s avonds last heeft van vermoeide, pijnlijke en/of opgezwollen benen
 • als spataderen veel in je familie voorkomen en jij deze wilt voorkomen
 • als je reeds kleine spataderen hebt en wilt voorkomen dat deze verergeren

Door de vele vlotte kleuren die je tegenwoordig kan kopen, is het helemaal geen probleem meer steunkousen  te dragen.

sportcompressiekousen

Zelf gebruik ik steunkousen tijdens het hardlopen, prachtige opvallende paarse kousen. Het gebruik van steunkousen tijdens het sporten stimuleert de bloedcirculatie in de benen en zorgt ervoor dat je benen na het sporten minder vermoeid aanvoelen. Maar ik heb ook nooit meer kramp tijdens het hardlopen. Ik vind ze persoonlijk ideaal, al is het zeker even wennen ( vooral omdat het een stuk warmer is tijdens het lopen)

Lees ook: Hardlopen en thuis sporten, werk aan je conditie.

Druk aan je kuiten

De kousen voelen erg fijn aan. Toen ik ze aantrok voelde ik meteen de druk om mijn kuiten, dit voelde prettig, niet hinderlijk. Zo zijn de sokken  gemerkt met een L en R en zitten er geen naden in. Hierdoor heb je geen last van dubbelzittende naden in je sportschoenen.Tijdens het lopen vond ik de kousen prettig zitten, ze knellen niet, maar geven steun en dit voelde erg goed aan. Ik heb geen last van kramp in de kuiten gehad en ook geen spierpijn achteraf.. Deze kousen kosten €29,99.

Benieuwd geworden naar steunkousen: Klik hier voor deze producten

Waar staan compressie kousen voor:

 • Betere bloed doorstroming
 • Helpt blessures voorkomen
 • Minder risico op kramp in je kuiten, achillespezen en enkels
 • Mooi design en echte trend bij hardlopers en -loopsters
 • Comfortabel

Lees ook: Beginnen met hardlopen? Zo voorkom je blessures en maak je snel meters!

Voetkussentjes

Als ik niet sport en dus geen sportschoenen draag, loop ik altijd op hakken.  Wanneer ik een langere tijd loop, krijg ik op een gegeven moment toch moeie voeten. Bij Butik21 hebben ze hier ook een oplossing voor. De silicone inlegzool is ideal om te dragen in pumps, Ze geven steun aan je voorvoeten Deze inlegzool is ideaal als je behoefte hebt aan extra steun onder de voorvoet. Het gelkussentje verlicht de pijn die vaak ontstaat na een lange dag staan of lopen. Vervaardigd uit een doorschijnende, schokdempende siliconengel die zelfklevend is waardoor de zooltjes goed vast blijven zitten. Het transparante materiaal maakt het product uiterst geschikt om te dragen in open schoenen. Het product is erg populair onder dames die vaak pumps dragen en door de hoge hak een pijnlijke voorvoet krijgen.

Meers inlegzolen bekijken: Kijk hier voor producten

Silicone inlegzolen voor vrouwen, deze dagen erg fijn in hoge hakken

Een uitkomst

Ik vind ze een uitkomst, je plakt ze in je schoen en het lijkt of je ‘ op wolkjes loopt’. Ongeacht hoe hoog de pumps zijn, ik krijg geen pijn in mijn voeten meer. Ook heb Ik ze uitgeprobeerd in open schoenen, maar ook hier zie je niets van de inlegzooltjes. De silicone inlegzool kosten € 4,99.

foto’s lodiblogt/ gratis afbeelding via Pixabay/ affiliate

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

5 reacties

 1. Ik heb 1 keer hardgelopen met compressiekousen voor een review. Ik werd helemaal gek! Wat zitten die dingen strak, en wat zijn ze warm. Ik wilde ze wel van mijn benen kníppen!

  Voor mij persoonlijk zijn steunkousen dus niet geschikt, maar ik denk dat ze zeker hun nut hebben.

  1. Bewust koos ik voor maat M terwijl maat S ook had gepast. Ik was echter bang voor dat ‘ knellende’ gevoel. Met M had ik dit niet. Maar snap wat je bedoelt. En warm zijn ze zeker, nu was het erg koud de laatste weken, dus was het prettig, maar ik weet niet hoe het in de zomer zal zijn om ze te dragen.

   1. Goed om te lezen dat een grotere maat kan helpen tegen dat knellende gevoel. Ik vond dat echt een verschrikking.

 2. Margo zegt:

  Mijn lange afstanden (lees ‘meer dan 15 km’) loop ik altijd met compressiekousen. Het zorgt er inderdaad voor dat ik geen krap krijg. Daarnaast heb ik het gevoel dat mijn kuitspieren stabieler zijn. Ik ben dus voor de compressiekous (of steunkous, maar dat vind ik minder hip klinken 😉 ).

  1. haha ja ik vind compressiekous ook even beter klinken. Dat de steunkous ook voor ons is, moet echt even wennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept