kinderkamer verbouwen
Wonen

Kinderkamer verbouwen- wat komt er allemaal bij kijken

Wanneer je de kinderkamer wil gaan verbouwen is de grote vraag: en wat nu? Wat moet er zeker in, wat mag juist weg en hoe kom jij en je kind samen tot een mooi plan? Maar ook blijft de kamer van je kind dezelfde of gaat hij of zij naar een andere plek in huis? 

Een beetje verbouwen of echt verbouwen

Op een gegeven moment worden de kinderen ouder en zal de kinderkamer verbouwen op de planning staan. Soms is de vraag, ga je wisselen van slaapkamer? Zou je de zolder misschien kunnen veranderen? Ben je er met een paar aanpassingen of moet de kinderkamer echt helemaal verbouwd worden?

Lees ook: Kinderen die ouder worden, het wordt echt makkelijker.

Lees ook: Meer ruimte op zolder.

Een hoogslaper in de kamer

Een tips voor de kinderkamer als je deze gaat verbouwen,  is kiezen voor een hoogslaper. En kies er dan meteen een met een bureau hier onder. Zo hou je ontzettend veel ruimte over om bijvoorbeeld zitzakken te plaatsen. Een grote kledingkast kwijt te kunnen of opbergbakken voor al het speelgoed.

Lees ook: Creëer een eigen plek voor de kinderen in huis.

Winkelen bij IKEA

Mooie en praktische hoogslapers voor als ke de kinderkamer gaat verbouwen vind je bij IKEA. Hier vind je vele bedden, in allerlei maten en kleuren. Ook voor een bureau of kast kan je zelf kiezen.

De kinderkamer verfen

Wanneer je dan toch de kinderkamer aan het verbouwen bent, kies dan ook meteen voor een nieuwe kleur op de muren. Dit staat meteen heel fris en heeft de kamer een hele andere uitstraling.

slaapkamer een kleur geven

Wat komt er allemaal bij een bed kijken?

Nou is zo een hoogslaper leuk, maar dan ben je er nog niet. Er moest een matras bij, een hoeslaken, molton, bedlampjes en bureau stoelen. Vergeet dit niet wanneer je begint aan de verbouwing van de kinderkamer.

De kamers zijn zo stoer

Denk ook aan bureau onderleggers, geef wat spullen voor op het bureau  cadeau en denk ook aan de posters of foto’s voor in de kamer.

Op zoek naar bureau benodigdheden. Klik hier voor vele producten

Lees ook: Cadeaus voor een acht jarige.

de slaapkamer een andere kleur geven
kinderkamer verbouwen

Lees ook: De buitenboel schilderen- tips

39 thoughts on “Kinderkamer verbouwen- wat komt er allemaal bij kijken”

  1. Superleuk men wat je toch niet =kunt doen met een paar toffe aanpassingen. Landleven de muurstickers, een toffe kleur op de muur en een paar leuke items. Ziet er top uit

  2. Leuk opgelost en de kamers zien er fantastisch uit. Daar zullen de jongens wel ontzettend blij mee zijn geweest. En je kunt nog jaren doen met deze aankleding!

  3. Mijn jongere broer had vroeger ook een kleine kamer, en we hebben hem toen ook een hoogslaper gegeven maar met het ouder worden is de zolder toch verbouwd moeten worden. De kamer ziet er echt superstoer uit, heel erg leuk gedaan!

  4. De kamers zijn leuk geworden zo. Leuk dat ze allebei zo’n felle kleur hebben gekozen!
    Mijn twee zoons (4 en 6) slapen op dezelfde kamer. Die is nu nog in cars thema, maar staat op de planning om een make over te krijgen.

  5. Mooie kamer! Wat je met een likje verf al niet kan doen! Ik had vroeger ook een hoogslaper met twee uitschuifbedden. Na twee keer van boven naar beneden te vallen tijdens het slapen, besloten wij maar een ander bed te kopen 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.