Kinderkamer verbouwen- wat komt er allemaal bij kijken

De kinderkamer verbouwen wat komt er allemaal bij kijken

Wanneer je de kinderkamer wil gaan verbouwen is de grote vraag: en wat nu? Wat moet er zeker in, wat mag juist weg en hoe kom jij en je kind samen tot een mooi plan? Maar ook blijft de kamer van je kind dezelfde of gaat hij of zij naar een andere plek in huis? 

Een beetje verbouwen of echt verbouwen

Het is nu eenmaal zo op een gegeven moment worden de kinderen ouder en zal de kinderkamer verbouwen op de planning staan. De vraag kan dan zijn: ga je wisselen van slaapkamer? Zou je de zolder misschien kunnen verbouwen door hier een kamer te creëren? Ben je met een paar aanpassingen klaar of moet de kinderkamer echt helemaal verbouwd worden?

Een hoogslaper in de kamer

Een tips voor de kinderkamer als je deze gaat verbouwen,  is kiezen voor een hoogslaper. Kies je een hoogslaper, kies er dan meteen een met een bureau onder het bed. Zo hou je ontzettend veel ruimte over om in de kamer nog een leuke plek voor de kinderen te creëren met bijvoorbeeld zitzakken waar ze lekker kunnen chillen, een grote kledingkast kwijt te kunnen of opbergbakken voor al het speelgoed.

Winkelen bij IKEA

Mooie en praktische hoogslapers voor als je de kinderkamer gaat verbouwen vind je onder andere bij IKEA. Hier vind je een grote keuze aan bedden, bureaus en kasten.

De kinderkamer verfen

Wanneer je dan toch de kinderkamer aan het verbouwen bent, kies dan ook meteen voor een nieuwe kleur op de muren. Een nieuwe kleur staat fris en geeft de kamer een hele andere uitstraling, wat kinderen vaak leuk vinden. Want bij een oudere leeftijd hoort natuurlijk een andere kamer dan die waar ze als baby in lagen te slapen.

slaapkamer een kleur geven

Wat komt er allemaal bij een bed kijken?

Nou is zo een hoogslaper leuk, maar dan ben je er nog niet. Er moest een matras bij, een hoeslaken, molton, bedlampjes en bureau stoelen. Vergeet dit niet wanneer je begint aan de verbouwing van de kinderkamer, dat je lijstje steeds langer zal worden..

Stoere kamers, prinsessen kamers

Of je nu een stoere kamer maakt voor jouw tiener, een prinsessen kamer voor jouw kleuter of een thema kamer voor jouw kindje die naar de basisschool gaat, denk aan de accessoires. Want met accessoires maak je de kamer helemaal af. Denk qua leeftijd bijvoorbeeld ook aan bureau onderlegger, posters, foto’s, pennenbakken etc.

Op zoek naar bureau benodigdheden. Kijk eens bij bol

de slaapkamer een andere kleur geven
kinderkamer verbouwen

De kinderkamer verbouwen

Op een gegeven moment is het zover, dan moet de kinderkamer echt verbouwd worden. En je kan zelf aan de slag gaat met een bedhuisje voor in de kinderkamer, kant en klare bedden kopen of kiezen voor bedden die je alleen nog in elkaar moet zetten. Maar kijk ook naar een bureau of kast en zorg dat de kinderen inspraak hebben in de kleuren en de modellen. Je zal zien dat de kamer dan echt hun kamer wordt en dat is zo belangrijk, want hoe ouder ze worden hoe meer tijd ze hier door zullen brengen.

handtekening Lodi blogger en copywriter
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

36 reacties

 1. zegt:

  Heel leuk, ik had deze hoogslaper als kind ook altijd.

  1. o wat gaaf!

 2. zegt:

  Stoere hoogslaper! Heel leuk geworden zo. Hier was het een tijdje geleden ook tijd om over te stappen, ineens zijn ze dan zo groot 🙂

  1. wat gaat het snel he! Ook wel weer leuk als ik ze nu zie zitten aan hun bureau.

 3. zegt:

  Stoere jongens kamer! De hoogslapers zijn ook erg stoer!

  1. Ja gaaf he!

 4. zegt:

  Wat een leuke kamer zo. Ik wou vroeger ook een hoogslaper, maar helaas moest ik het met een laag bed doen haha

  1. Dankje, haha hier was het noodzaak maar de oudste ( met de grote kamer) wilde er ook zo graag een.

 5. Het ziet er leuker uit dan ik had verwacht! Ik ben zelf helemaal af van de hoogslapers. Ze bieden meer ruimte, maar ze zijn zo dominant aanwezig vind ik.

  1. Dat klopt, het tekent meteen de hele kamer.

 6. Ziet er leuk uit! Hoogslapers doen het altijd goed bij kinderen hè? Ik ben zelf alleen altijd bang dat ze eruit vallen haha

  1. haha ik ook hoor, vandaar goed opgelet op de hoogte van de matrassen.

 7. zegt:

  Leuk! En een hoogslaper is onder veel kids populair, mijn dochter wilt er ook graag één 🙂

  1. Hier gezegd dat ze er pas een kregen waneer er niet meer in bed werd geplast 🙂 dat zag ik niet zitten haha, ’s nachts dat bed verschonen.

 8. Laura zegt:

  Ziet er handig en goed uit. Is een rustige en mooie jongenskamer geworden.Ik ben niet echt fan van hoogslapers, maar is wel handig.

  1. Ik was er ook nooit van. Terwijl mijn zus er helemaal fan van was. Hier nu ideaal

 9. zegt:

  Wat een leuke kamer! En wat een vrolijke kleurtjes hebben jullie gebruikt.

  1. haha ja vrolijk he!

 10. Ik was er ook nooit van hoor, maar hier ideaal in de kleine slaapkamer.

 11. Hier ideaal, ik was er vroeger ook nooit van hoor, mij te hoog haha

 12. Wat een stoere kamer. Wij willen later graag ook een hoogslaper voor de kinderen. Heeft net wat meer ruimte in de kamer.

 13. Superleuk men wat je toch niet =kunt doen met een paar toffe aanpassingen. Landleven de muurstickers, een toffe kleur op de muur en een paar leuke items. Ziet er top uit

 14. Suzanna zegt:

  Leuk opgelost en de kamers zien er fantastisch uit. Daar zullen de jongens wel ontzettend blij mee zijn geweest. En je kunt nog jaren doen met deze aankleding!

 15. zegt:

  Wat mooi gedaan. Ik vind het echt super goed eruit zien. Die jongens boffen maar met hun mooie kamer!

 16. zegt:

  Ziet er inderdaad erg stoer uit. Mooie kleuren ook. Als vrouw kies ik sowieso iets voor anders, maar voor de jongens is dit wel leuk.

 17. Mijn zonen hebben juist dezelfde hoogslaper gehad. Kwestie van ruimte te houden in een kleinere kamer

 18. Wat een mooie stoere kamer. Wij hadden voor ons meisje een half hoogslaper en zij vond het geweldig.

 19. zegt:

  Mijn jongere broer had vroeger ook een kleine kamer, en we hebben hem toen ook een hoogslaper gegeven maar met het ouder worden is de zolder toch verbouwd moeten worden. De kamer ziet er echt superstoer uit, heel erg leuk gedaan!

 20. zegt:

  Wat een leuk resultaat! Echt voor stoere jongens 🙂

 21. Inmiddels hebben al mijn kinderen gewone lage bedden, en zijn alle hoogslapers verbannen : )

 22. zegt:

  Creatief en leuk gedaan! Ik zou het niet kunnen 🙂

 23. zegt:

  Ik wilde als kind altijd per se een hoogslaper en toen ik er eindelijk eentje had, was ik er juist doodsbang voor haha. Was dus niet zo’n succes.

 24. zegt:

  De kamers zijn leuk geworden zo. Leuk dat ze allebei zo’n felle kleur hebben gekozen!
  Mijn twee zoons (4 en 6) slapen op dezelfde kamer. Die is nu nog in cars thema, maar staat op de planning om een make over te krijgen.

 25. zegt:

  Leuk joh die hoogslapers, hier is hij pas weer weg, het was geen doen met opmaken helaas

 26. zegt:

  Mooie kamer! Wat je met een likje verf al niet kan doen! Ik had vroeger ook een hoogslaper met twee uitschuifbedden. Na twee keer van boven naar beneden te vallen tijdens het slapen, besloten wij maar een ander bed te kopen 😀

  1. haha dat kan ik me voorstellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept