Jouw plek in de huiskamer

plek huiskamer

Natuurlijk hebben de jongens beide een hartstikke leuke slaapkamer, maar ze zitten toch het allerliefste beneden in de huiskamer.  Het gebeurd steeds vaker dat wij geen plek meer hebben. Tijd voor een oplossing.  Wat heb je nodig voor een eigen plek voor de kinderen?

Eigen kamers

De jongens worden groter, daarom hebben we vorig jaar hun kamers al eens onder handen genomen. Nou heeft de oudste geluk want hij heeft de grote slaapkamer, maar de jongste moet het met een kleinere slaapkamer doen. Om zijn kamer een beetje praktisch in te richten, kreeg hij een hoogslaper, met bureau onder het bed. Het is echt zijn plek geworden en ze vinden het dan ook fijn om hier met Lego te bouwen of playmobil te spelen.

Een eigen plek in de huiskamer maken

Ondanks dat ze een prima slaapkamer hebben zitten, ze toch het liefste beneden in de huiskamer. Dit snap ik wel. Ik zat vroeger ook liever beneden, bij mijn ouders. Toen ze jonger waren, hadden de jongens een eigen plekje in de huiskamer, met kast, speelkleed, en knutsel tafel. Het speelkleed en de tafel gingen weg, maar ook nu is er een kast in de huiskamer geheel voor hun speelgoed en spullen.

Waar maak je een plek in de huiskamer?

Ik merkte dat ze eigenlijk wel een eigen plekje zochten, waar ze rustig kunnen zitten, lezen, leren en spelletjes doen. Ik nam een kijken op de site van online meubelwinkel Emob en hier viel meteen de diversiteit van de artikelen op. Je kan hier terecht voor onder andere de huiskamer, badkamer of kinderkamer, maar ook vind je hier veel accessoires voor in huis,Er is niet een beetje keus, nee, de keuze is heel groot. Al langer was ik aan het bedenken wat ik met de ruimte in de huiskamer wilde. Voor ‘hun kast’ is ruimte genoeg waar ze kunnen chillen en hoe kan dat beter dan op een paar zitzakken.

plek huiskamer

Hoe zitten de zitzakken

De dag nadat ik ze had besteld, kwamen ze al binnen. In twee grote dozen. De eerste reactie van de jongens, toen ze gingen zitten was ‘i love it!’ Dat was duidelijk. Ze kwamen dan wel in groot verpakking, ze wegen helemaal niets. Ideaal, want wanneer we een spelletje aan de koffietafel doen, pakken ze zo hun zitzak er bij en schuiven aan. Normaliter staan de zitzakken voor de verwarming, naast hun speelgoedkast. De zak kan rechtopgezet worden, dan zit je automatisch ook rechter op of je kan hem plat neerleggen en dan zak je er  echt helemaal in weg, dat vinden ze heerlijk als ze lezen. Ze hebben echt hun eigen plek gemaakt.

Ze staan ook nog leuk

Niet alleen zitten de jongens graag op hun zitzak, het is fijn dat ze nu ook hun speelgoed en leesboeken in hun eigen hoekje houden. De zitzakken staan nog leuk en gezellig ook in de huiskamer. En worden de jongens groter en willen ze in hun kamer chillen. Dan nemen ze de zitzakken mooi mee naar boven.

plek huiskamer

Hebben de kinderen bij jullie ook een eigen plekje in huis?

Foto’s lodiblogt/Disclaimer

Meer lezen over kinderkamers

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

17 reacties

 1. zegt:

  Leuk die zitzakken. Wij hadden er vroeger ook altijd eentje in huis. Alleeen hadden we eens de Ka van de buren binnen en dje had we op geplast… toen noest die zitzak helaas wel echt weg. T stonk zo!

 2. Leuk die zitzakken! Hier is het vooral nog heel veel speelgoed wat ligt voor ons mannetje.

 3. Die zitten ook lekker! En ziet er natuurlijk leuk en gezellig uit

 4. Mirjam Hart zegt:

  Onze oudste kreeg een zitzak voor z’n verjaardag. Daar hangt hij ook het allerliefst in. Alleen…staat die op z’n kamer!

 5. wat een goed idee! dat ik dat zlef nooit verzonnen heb !

 6. zegt:

  Dat ziet er gezellig uit. Lijkt mij heerlijk zitzak

 7. Daar gaan ze vast en zeker veel plezier van hebben. Ik ben hier thuis bezig met het creëren van 4 nieuwe kamers. Daarna is de woonkamer aan de beurt

 8. zegt:

  Dat ziet er heel gezellig uit, ze schijnen ook erg fijn te zitten. Ik wil er eens naar kijken voor de kindjes hier.

 9. zegt:

  Voor kids zijn die zitzakken natuurlijk onwijs stoer en leuk! Toch lekker hun eigen plekje om te chillen of te rommelen. Leuk!

 10. Dat lijkt me echt heerlijk voor ze. Wij hebben tot nu toe nog een speelmat liggen voor de auto’s en om op te spelen maar als ze groter zijn of evt nu al zouden deze zitzakken echt gaaf zijn 😀

 11. Wij hebben een enorm grote woonkamer en onze dochter heeft nu een eigen speeltafel/hoek. Ze is er gek op.

 12. Superleuk! Een zitzak is zoo lekker en ik weet nog dat ik dit als kind helemaal cool vond!

 13. Naomi zegt:

  erg leuk die zitzakken mijn dochter heeft ook echt haar eigen plekje in de woonkamer

 14. zegt:

  Leuke zitzakken! Het is niet alleen nuttig maar het geeft ook wel sfeer aan een huiskamer!

 15. zegt:

  Wat een fijne zitzakken voor de jongens. Onze meiden hebben geen eigen plek, maar nemen vaak wel de hele bank in bezit 😉

 16. Gezellig dat ze ook hun eigen plekje hebben in huis!

 17. Echt iets waar alle kinderen dol op zijn, zitzakken. Daar kun je niet anders dan op chillen ; )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept