plek huiskamer
Wonen

Jouw plek in de huiskamer

Natuurlijk hebben de jongens beide een hartstikke leuke slaapkamer, maar ze zitten toch het allerliefste beneden in de huiskamer.  Het gebeurd steeds vaker dat wij geen plek meer hebben. Tijd voor een oplossing.  Wat heb je nodig voor een eigen plek voor de kinderen?

Eigen kamers

De jongens worden groter, daarom hebben we vorig jaar hun kamers al eens onder handen genomen. Nou heeft de oudste geluk want hij heeft de grote slaapkamer, maar de jongste moet het met een kleinere slaapkamer doen. Om zijn kamer een beetje praktisch in te richten, kreeg hij een hoogslaper, met bureau onder het bed. Het is echt zijn plek geworden en ze vinden het dan ook fijn om hier met Lego te bouwen of playmobil te spelen.

Een eigen plek in de huiskamer maken

Ondanks dat ze een prima slaapkamer hebben zitten, ze toch het liefste beneden in de huiskamer. Dit snap ik wel. Ik zat vroeger ook liever beneden, bij mijn ouders. Toen ze jonger waren, hadden de jongens een eigen plekje in de huiskamer, met kast, speelkleed, en knutsel tafel. Het speelkleed en de tafel gingen weg, maar ook nu is er een kast in de huiskamer geheel voor hun speelgoed en spullen.

Waar maak je een plek in de huiskamer?

Ik merkte dat ze eigenlijk wel een eigen plekje zochten, waar ze rustig kunnen zitten, lezen, leren en spelletjes doen. Ik nam een kijken op de site van online meubelwinkel Emob en hier viel meteen de diversiteit van de artikelen op. Je kan hier terecht voor onder andere de huiskamer, badkamer of kinderkamer, maar ook vind je hier veel accessoires voor in huis,Er is niet een beetje keus, nee, de keuze is heel groot. Al langer was ik aan het bedenken wat ik met de ruimte in de huiskamer wilde. Voor ‘hun kast’ is ruimte genoeg waar ze kunnen chillen en hoe kan dat beter dan op een paar zitzakken.

plek huiskamer

Hoe zitten de zitzakken

De dag nadat ik ze had besteld, kwamen ze al binnen. In twee grote dozen. De eerste reactie van de jongens, toen ze gingen zitten was ‘i love it!’ Dat was duidelijk. Ze kwamen dan wel in groot verpakking, ze wegen helemaal niets. Ideaal, want wanneer we een spelletje aan de koffietafel doen, pakken ze zo hun zitzak er bij en schuiven aan. Normaliter staan de zitzakken voor de verwarming, naast hun speelgoedkast. De zak kan rechtopgezet worden, dan zit je automatisch ook rechter op of je kan hem plat neerleggen en dan zak je er  echt helemaal in weg, dat vinden ze heerlijk als ze lezen. Ze hebben echt hun eigen plek gemaakt.

Ze staan ook nog leuk

Niet alleen zitten de jongens graag op hun zitzak, het is fijn dat ze nu ook hun speelgoed en leesboeken in hun eigen hoekje houden. De zitzakken staan nog leuk en gezellig ook in de huiskamer. En worden de jongens groter en willen ze in hun kamer chillen. Dan nemen ze de zitzakken mooi mee naar boven.

plek huiskamer

Hebben de kinderen bij jullie ook een eigen plekje in huis?

Foto’s lodiblogt/Disclaimer

Meer lezen over kinderkamers

18 thoughts on “Jouw plek in de huiskamer”

  1. Leuk die zitzakken. Wij hadden er vroeger ook altijd eentje in huis. Alleeen hadden we eens de Ka van de buren binnen en dje had we op geplast… toen noest die zitzak helaas wel echt weg. T stonk zo!

  2. Onze oudste kreeg een zitzak voor z’n verjaardag. Daar hangt hij ook het allerliefst in. Alleen…staat die op z’n kamer!

  3. Leuk zeg! Bij ons zijn de eigen plekjes gecombineerd met spelen. Ze hebben een grote speeltafel met tripptrapp stoelen en een legotafel met kinderstoeltjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.