kamer
Gezin Interieur Lifestyle

Van kinderkamer naar een stoere jongens kamer. In een paar stappen.

De slaapkamers van de jongens moesten echt opgeknapt worden. De jongste slaapt in de kleinste slaapkamer van het huis. Het werd tijd dat we hier wat mee gingen doen. En wanneer we dan toch bezig waren, konden we meteen de kamer van de oudste meenemen. in een paar weken tijd veranderde de kinderkamers in stoere jongens kamers.

Een beetje verbouwen of echt verbouwen

Al eerder schreef ik over het feit dat de jongste in het ‘kleine slaapkamertje’ slaapt. dit volstond toen hij baby was prima, maar nu hij ouder wordt is deze kamer echt te klein. We zijn na gaan denken of we zijn kamer moesten gaan verander of misschien de zolder zouden moeten veranderen, Omdat dit meteen wel een hele grote verbouwing zou zijn, kozen we voor de kamers veranderen.

Een hoogslaper in de kamer

Wat snel duidelijks was, was dat er voor de jongste een hoogslaper moest komen. Een met een bureau er onder, aangezien hij van school steeds meer huis- en leerwerk mee krijgt. De oudste heeft een grotere kamer, maar wilde ook graag een hoogslaper met bureau hieronder. Omdat op zijn kamer een grote treinbaan staat, kwam deze oplossing ons wel goed uit. Daar de kamer van ed jongste zo klein is, was het zoeken van een hoogslaper nog een heel werk. Hij moet er een hebben zonder kast ( want deze kan niet open) en niet te lang.

Winkelen bij IKEA

Op een zondag besloten we naar de IKEA te gaan. Hier zagen we eigenlijk meteen de ideale hoogslaper voor de jongens. De afmetingen paste precies. We keken ook meteen voor een kledingkast voor de jongste. We zagen een prachtige kast, met genoeg opbergruimte. Het zou net passen in de slaapkamer qua hoogte.

Lievelingskleuren

De ideeën werden even in de koelkast geplaatst en we gingen eerst aan de sleg met verf. Beide jongens mochten een kleur muur uitzoeken. De oudste koos voor rood, de jongste voor zijn lievelingskleur oranje. De andere muren bleven wit. De kast werd gehaald bij IKEA, in elkaar gezet en het eerste resultaat mocht er al zijn.

kamer

Waar zijn de hoogslapers gebleven

De muren werden geschilderd en toen konden we de hoogslapers ophalen. Mijn ouders hebben een busje, dus die gingen met ons mee. Een paar dagen voordat we hadden afgesproken besloten we even te kijken of de bedden nog voorradig waren. Dit bleek bij de IKEA bij ons in de buurt niet het geval. oeps!  En de winkel iets verder op? Ook daar waren geen hoogslaper meer aanwezig. Uiteindelijk hebben we een winkel gevonden waar er nog 6 waren en hier zijn we uiteindelijk maar naar toe gegaan.

Van alles komt erbij

Nou is zo een hoogslaper leuk, maar dan ben je er nog niet. Er moest een matras bij, een hoeslaken, molton, bedlampjes en bureau stoelen. Bepakt en bezakt kwamen wij de IKEA uit.

De kamers zijn zo stoer

Een middagje klussen en de bedden en bureau stoelen stonden. Als verrassing voor op de bureau’s had ik bureau ondereggers gekocht met de wereldkaart hierop. Ideaal voor het oefenen met aardrijkskunde. En wat waren ze er blij mee. Een week na dat de kamers klaar waren was de jongste jarig en kreeg nog wat aankleding cadeau zoals een pennenbak, etui, gum om zijn bureau op te fleuren.

De eerste nacht in de hoogslaper, waren ze beide wat onrustig. Het bed beweegt toch een beetje en ineens zo hoog liggen. Nu zijn ze er al helemaal aan gewend en genieten volop van de ruimte op hun bureau en in de kamer.

Nog een leuke tip voor de slaapkamers van kinderen: Ik vond deze gave gepersonaliseerde Batcave muursticker bij Superhelden-Kinderkleding.

Hier de resultaten van de oranje en rode kamers

kamer

Hoe je in een paar stappen een stoer kinderkamer maakt

#foto’s lodiblogt

39 thoughts on “Van kinderkamer naar een stoere jongens kamer. In een paar stappen.”

  1. Leuk opgelost en de kamers zien er fantastisch uit. Daar zullen de jongens wel ontzettend blij mee zijn geweest. En je kunt nog jaren doen met deze aankleding!

  2. Mijn jongere broer had vroeger ook een kleine kamer, en we hebben hem toen ook een hoogslaper gegeven maar met het ouder worden is de zolder toch verbouwd moeten worden. De kamer ziet er echt superstoer uit, heel erg leuk gedaan!

  3. De kamers zijn leuk geworden zo. Leuk dat ze allebei zo’n felle kleur hebben gekozen!
    Mijn twee zoons (4 en 6) slapen op dezelfde kamer. Die is nu nog in cars thema, maar staat op de planning om een make over te krijgen.

  4. Mooie kamer! Wat je met een likje verf al niet kan doen! Ik had vroeger ook een hoogslaper met twee uitschuifbedden. Na twee keer van boven naar beneden te vallen tijdens het slapen, besloten wij maar een ander bed te kopen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *