Creëer meer leefruimte in je woning met een terrasoverkapping

Creëer meer leefruimte in jouw woning met een terrasoverkapping en glazen schuifwanden.

Wil jij meer leefruimte in jouw woning, zou je graag binnen naar buiten willen halen en zo meer ruimte of uitzicht krijgen? Een terrasoverkapping en glazen schuifwanden kan dan misschien wel iets voor jouw woning zijn. Natuurlijk, je moet de ruimte hebben in de tuin, maar heb je dit, dan zijn er heel veel mogelijkheden tot uitbreiding. Met onderstaande tips krijg je een goed beeld hoe je meer leefruimte in je woning kan creëren

Een goed ontworpen buitenruimte

Je wil uitbreiden, je wil meer leefruimte en misschien ook wel wat meer het interieur en de kleuren van binnen naar buiten brengen en hierdoor een geheel maken van woning en tuin. Wanneer jouw tuin groot genoeg is, kan je kiezen voor een terrasoverkapping. Waarbij je de keus hebt voor wel of geen glazen schuifwanden . Zo een overkapping koop je bij Foravida overkapping, hier ontwerpen en produceren ze buitenruimte.

Wat zijn de voordelen

Heb je de ruimte, waarom zou je dan niet kiezen voor meer leefruimte? Veel mensen willen hun woning uitbreiden en doen dit door binnen naar buiten te halen.Dit kan bijvoorbeeld door je woning te verlengen met een terrasoverkapping. Hierdoor kan je ’s zomers heerlijk buiten zitten en je loungeset met kussens, kleed en tafel gewoon laten staan, want de overkapping beschermt bij elk weertype. Maar nog een voordeel van een terrasoverkapping is dat de waarde van je huis omhoog gaat.

Kies je voor een terrasoverkapping met glazen schuifwand, dan maak je helemaal een leefruimte die naadloos overgaat van binnen naar buiten. Je hebt meer lichtinval, mooi uitzicht en een glazen schuifwand isoleert natuurlijk ook.

Meer leefruimte? Wat past bij jouw woning

Bij Foravida ontwerpen en produceren ze jouw overkapping en glazen schuifwanden helemaal naar jouw stijl. Zo kan het zijn dat jouw buren allebei een aanbouw hebben, waarom zou jij niet gebruik maken van deze muren en hier een overkapping met glazen schuifwanden tussen laten zetten. Hierdoor creëer je meer leefruimte van binnen naar buiten en kan je ook op koude dagen heerlijk in het zonnetje zitten. Je kan een terrasoverkapping net zo ontwerpen als jij wil, qua grootte en breedte maar dus ook met alleen een overkapping of juist met wanden, je kan de kleur kiezen, het handvat van de deur etcetera.

Kleed je overkapping aan

Als ik denk aan een overkapping dan denk ik meteen aan mijn binnen bohemian interieur naar buiten brengen. Met onder deze overkapping een leuk boho kleed, fijne relax stoelen met gekleurde kussens en een leuke houten tafel. Maar heb jij bijvoorbeeld een industriële woonkamer of heel modern, dan zijn dit ook interieurs die je prima meenemen naar de buitenruimte.

Verleng je leefruimte en je woning

Wanneer mensen een grote tuin hebben, kiezen ze steeds vaker voor een terrasoverkapping wanneer ze hun woning willen uitbreiden. Tenslotte is aanbouwen vaak goedkoper dan verhuizen. Met een terrasoverkapping creëer je buiten een extra leefruimte. Maar je kan ook altijd buiten zitten, ongeacht welk weertype het is. Door buiten in dezelfde stijl in te richten als binnen maak je van binnen en buiten echt een geheel. En heb je ruimte genoeg, dan is een buitenbar ook een hele mooie aanvulling om meer buiten te eten en te drinken.

handtekening Lodi blogger en copywriter
Disclaimer lodiblogt

foto gratis afbeelding van toddpharistx via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept