interieur vloeren meubels
Lifestyle

Hoe vaak wissel jij van interieur? Alles over meubels en vloeren

Zoveel levensfases waar we in komen. Zoveel gebeurtenissen, smaken en mogelijkheden. Geen mens is hetzelfde en dat kan nog wel eens lastig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je gaat samenwonen. Maar ook als je kijkt in welke levensfase je zit. Dit is mede bepalend voor je smaak en inrichting van je huis. Naast dat je wisselt van levensfase, wissel je ook van interieur.  Maar hoe vaak? Wacht jij tot je meubels echt niet meer kunnen? Je vloeren helemaal versleten zijn? Of heb jij al eerder, dat gevoel van; ‘ik wil wat nieuws?’

Nieuwe levensfases geeft nieuwe meubels

Sinds ik op mezelf woon, heb ik al vele stijlen gehad. Het is dus zeker niet zo dat ik al jaren dezelfde stijl in mijn interieur heb. Toen ik vijfentwintig was en na een jaar reizen op mezelf ging wonen, had ik weinig geld. Mijn tafel kwam bij mijn oma vandaan, mijn slaapbank nam ik mee uit mij oude huis en de televisiekast, maakte mijn vader van oude tuintegels en een plank. Toen ik een paar jaar later verhuisde en op dat moment meer geld had, kocht ik een geheel nieuw interieur. Veel groen was er toen in mijn huis. Dat bleef enkele jaren, tot ik de man ontmoette. Al snel sloeg ik mijn meubels op in een box en trok bij hem in. Toen we ons huis kochten werden twee interieurs samen gevoegd. De spullen van de man, met onderanderen zijn bank en eettafel, kwamen in de huiskamer. Mijn spullen gingen naar de logeerkamer. Wat we niet hadden vulden we aan met Ikea spullen. We wisten namelijk niet hoe ons leven op dat moment zou lopen en besloten zo maar een beetje te beginnen.

Kinderen worden groter

De kinderen kwamen en de eerste jaren was ons huis voornamelijk kind proef. De meubels die er stonden waren of al wat ouder of niet heel erg duur geweest. Ging er iets van drinken om of reden ze met een autootje tegen een kast aan, dan deed dit geen pijn. De jongens werden ouder en dus konden we op een gegeven moment met een gerust hart aan nieuwe meubels en vloeren in huis denken.

Nieuwe vloeren in huis

Want toen we terug kwamen van een lange reis, besefte we dat we- mede door de reis- veranderd waren. We vonden andere dingen mooi. Dat was het begin van de bezoekjes aan de meubelboulevards. Nou waren onze meubels ondertussen ook oud en af. Dat winkelen, genieten vond ik dit. Gelukkig hebben de man en ik dezelfde smaak, dus echt discussie over welke stijl in huis is er nooit. De vloeren ligt nu alweer lange tijd in huis en zo af en toe dromen en kijken we wel eens voor iets anders. We hebben nu laminaat en zijn hier tevreden over, maar als we dan weer bij meubelzaken komen of online aan het kijken zijn, dan kan ik wel heel erg enthousiast worden over gietvloeren. Het ziet er strak uit, maar ook stoer en is goed schoon te houden.

interieur vloeren meubels

Meubels

Ik hou wel van een strak en stoer interieur. Daarom vind ik een industriële eettafel ook zo mooi. Deze woonstijl wordt steeds populairder en dat  snap ik ook wel, want het is mooi, stevig en duurzaam. De kinderen hebben hun eigen plek in de huiskamer, maar zitten ook veel aan de eettafel om hun huiswerk te maken. Een grote eettafel is dan wel heel fijn. We zijn druk aan het kijken wat we eerst willen vernieuwen in huis, maar ik heb wel zo mijn favorieten.

Hoe vaak wissel jij van interieur? # industrieel #landelijk #modern #warm

Hoe vaak wissel jij van interieur?

Lees hier meer over een bluetooth speakerdraadloos alarmsysteemgezonde leefomgeving in huis, mijn zoektocht naar een mooi kleed in huis en nieuwe gordijnen.

foto’s pixabay

samenwerking

24 thoughts on “Hoe vaak wissel jij van interieur? Alles over meubels en vloeren”

  1. Het eerste dat ik wil vernieuwen als ik en vriendlief een huis kopen, zijn de eetkamerstoelen. Deze zijn eigenlijk net niet de goede hoogte voor de eettafel. En daar heb je met eten niet zo veel last van, maar als je aan tafel wilt werken, dan wel. Dus die mogen het eerst vervangen worden.
    Verder wonen we ”pas” 8 maanden samen. Dus het meeste is nog vrij nieuw (of tweedehands nieuw)

  2. Ik vind het heel leuk om met ons interieur bezig te zijn en er komt nog wel eens wat bij. In de ‘grote meubels’ hebben we echt geinvesteerd in tijdloze stukken. En dan verander ik door nieuwe accessoires te kopen, iets in een andere kleur te verven enz.

  3. Oh jaloers kan ik zijn op mensen die stijlen kunnen en durven te combineren en van hun huis echt een droompaleisje kunnen maken. Zelf zie ik het vaak niet. Ik wissel dan ook niet vaak van inrichting. Overigens is shoppen ook niet voor mij weggelegd, in tegenstelling tot vriendlief die helemaal los kan gaan.

  4. Ik woon twee jaar alleen en kreeg alle meubels van familieleden. Want ook ik heb een reis gemaakt en dus niet veel te besteden! Maar nu begin ik langzaamaan wat dingen te veranderen en meubels te vervangen. Maar dus niet allemaal in een keer!

  5. Een huis decoreren, ik kan hier zo van genieten! Mijn stijl is vooral licht en natuurlijk, met veel groen en lichte houtsoorten. Aangevuld met bijzondere souvenirs die ik tijdens het reizen verzameld heb. En stiekem ben ik ook wel blij dat de natuurlijke en wereldse stijlen steeds vaker hun weg weten te vinden naar interieurs magazines en winkels. Zo is het nog makkelijker om alles helemaal naar mijn eigen smaak te maken zonder op reis een container te hoeven vullen. En verder pin ik vooral veel op Pinterest, hier kijk ik dagelijks even rond ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *