Hoe vaak wissel jij eigenlijk van interieur

Hoe vaak wissel jij eigenlijk van interieur

Hoe vaak wissel jij van interieur?  Wacht jij tot de meubels echt niet meer kunnen? Je vloeren helemaal versleten zijn? Of heb jij al eerder, dat gevoel van; ‘ik wil wat nieuws?’

Nieuwe levensfases geeft nieuwe meubels

Sinds ik op mezelf woon, heb ik al vele stijlen gehad. Het is dus zeker niet zo dat ik al jaren dezelfde stijl in mijn interieur heb. Toen ik vijfentwintig was en na een jaar reizen op mezelf ging wonen, had ik weinig geld. Mijn tafel kwam bij mijn oma vandaan, mijn slaapbank nam ik mee uit mij oude huis en de televisiekast, maakte mijn vader van oude tuintegels en een plank.

Telkens verhuizen

Toen ik een paar jaar later verhuisde en op dat moment meer geld had, kocht ik een geheel nieuw interieur. Veel groen was er toen in mijn huis. Dat bleef enkele jaren, tot ik de man ontmoette. Al snel sloeg ik mijn meubels op in een box en trok bij hem in. Toen we ons huis kochten werden twee interieurs samen gevoegd. De spullen van de man, met onderanderen zijn bank en eettafel, kwamen in de huiskamer. Mijn spullen gingen naar de logeerkamer. Wat we niet hadden vulden we aan met Ikea spullen. We wisten namelijk niet hoe ons leven op dat moment zou lopen en besloten zo maar een beetje te beginnen.

Kinderen worden groter

De kinderen kwamen en de eerste jaren was ons huis voornamelijk kind proef. De meubels die er stonden waren of al wat ouder of niet heel erg duur geweest. Ging er iets van drinken om of reden ze met een autootje tegen een kast aan, dan deed dit geen pijn. De jongens werden ouder en dus konden we op een gegeven moment met een gerust hart aan nieuwe meubels en vloeren in huis denken.

Shoppen voor een nieuw interieur

Want toen we terug kwamen van een lange reis, besefte we dat we- mede door de reis- veranderd waren. We vonden andere dingen mooi. Dat was het begin van de bezoekjes aan de meubelboulevards. Nou waren onze meubels ondertussen ook oud en af. Dat winkelen, genieten vond ik dit. Gelukkig hebben de man en ik dezelfde smaak, dus echt discussie over welke stijl in huis is er nooit.

Nieuwe vloeren in huis

De vloeren ligt nu alweer lange tijd in huis en zo af en toe dromen en kijken we wel eens voor iets anders. We hebben nu laminaat en zijn hier tevreden over, maar als we dan weer bij meubelzaken komen of online aan het kijken zijn, dan kan ik wel heel erg enthousiast worden over gietvloeren. Het ziet er strak uit, maar ook stoer en is goed schoon te houden. Maar ook hout trekt mij aan. Maar welk type houten vloer is de beste keuze? Het is helemaal niet onverstandig je hier goed in te verdiepen voor je een keuze gaat maken.

Meubels in de woonkamer

Ik hou wel van een strak en stoer interieur. Daarom vind ik een industriële eettafel ook zo mooi. Deze woonstijl wordt steeds populairder en dat  snap ik ook wel, want het is mooi, stevig en duurzaam. De kinderen hebben hun eigen plek in de huiskamer, maar zitten ook veel aan de eettafel om hun huiswerk te maken. Een grote eettafel is dan wel heel fijn. We zijn druk aan het kijken wat we eerst willen vernieuwen in huis, maar ik heb wel zo mijn favorieten.

Hoe vaak wissel jij van interieur?

foto’s pixabay/ samenwerking

 
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

22 reacties

 1. zegt:

  Ik wissel niet zo vaak van meubels maar wel van dingen er om heen. anders potje kussen kleedje enz

 2. zegt:

  Ik woon alleen, maar verhuis ongeveer elk jaar, wat ook weer nieuwe meubels betekent. En soms veranderen er dingen: kastje erbij, nieuwe tv. Je kent het wel.

 3. zegt:

  Het eerste dat ik wil vernieuwen als ik en vriendlief een huis kopen, zijn de eetkamerstoelen. Deze zijn eigenlijk net niet de goede hoogte voor de eettafel. En daar heb je met eten niet zo veel last van, maar als je aan tafel wilt werken, dan wel. Dus die mogen het eerst vervangen worden.
  Verder wonen we ”pas” 8 maanden samen. Dus het meeste is nog vrij nieuw (of tweedehands nieuw)

 4. zegt:

  Wij hebben het heel lang gedaan met wat we hadden, een samenraapseltje, maar nu zijn we langzaam aan nieuwe dingen aan het kopen, zoals onze stoelen.

  1. zegt:

   Leuk, zo begon ik ook en het werd steeds meer eigen

 5. Hier hebben we toevallig afgelopen week de muur geverfd en willen we nog wat meubeltjes pimpen.. Ik hou ook van de industriële look gecombineerd met wit!

 6. zegt:

  ik wissel ook met een zekere regelmaat. Je zou een roman kunnen schrijven over alle keren dat je interieur veranderde en waarom 🙂

  1. zegt:

   Haha echt wel!

 7. Het lijkt mij fijn als je een beetje dezelfde smaak hebt. Dat maakt het winkelproces toch een stuk makkelijker. Ik denk inderdaad ook dat leeftijd een rol speelt.

 8. Ik vind interieur inrichting erg leuk! Thuis zijn we nog altijd bezig met het vervangen van oudere meubels om het meer naar onze smaak te brengen. Stuk voor stuk wordt het steeds mooier! 🙂

 9. zegt:

  Oh jaloers kan ik zijn op mensen die stijlen kunnen en durven te combineren en van hun huis echt een droompaleisje kunnen maken. Zelf zie ik het vaak niet. Ik wissel dan ook niet vaak van inrichting. Overigens is shoppen ook niet voor mij weggelegd, in tegenstelling tot vriendlief die helemaal los kan gaan.

 10. zegt:

  Qua meubels eigenlijk niet zo vaak of iets moet al af zijn maar anders veranderen we niet zo vaak iets. Wel qua spulletjes om de boel op te vrolijken.

  1. zegt:

   Dat doet het hem ook vaak wel.

 11. zegt:

  Niet zo vaak! Ik zou wel graag aantal dingen veranderen/wisselen

 12. zegt:

  Ik woon twee jaar alleen en kreeg alle meubels van familieleden. Want ook ik heb een reis gemaakt en dus niet veel te besteden! Maar nu begin ik langzaamaan wat dingen te veranderen en meubels te vervangen. Maar dus niet allemaal in een keer!

  1. zegt:

   En logisch ook toch, ook alleen maar leuk.

 13. Ik ben net aan het verhuizen en we willen zoveel mogelijk hetzelfde houden. De accessoires zullen wel wat wijzigen denk ik.

 14. zegt:

  Ik zou nu willen veranderen van interieur… Maar we wachten nog heel even tot de kinderen iets groter zijn 🙂

  1. zegt:

   Precies dat deden wij ook!

 15. Vroeger wisselde ik heel vaak van indeling. Maar nu leent ons huis zich daar niet goed meer voor en blijft het dus meer hetzelfde.

 16. peter zegt:

  Ik (man 59) woon nu bijna 30 jaar lekker alleen in mijn, toen nieuwbouw, sociale huur rijtjes woning.
  Voor mij is een huisinrichting iets eenmaligs. Spuitwerk op alle muren, Laminaat op de vloer.
  Meubels en kasten blank eiken ,tweedehands, toen gevonden in een tweedehandswinkel.
  Het enige wat er in die afgelopen 30 jaar is veranderd is dat die oude zware TV is vervangen door een
  moderne platte, verder niets. Zelfs mijn bankstel is nog in goede staat. Ik moet er niet aan denken
  om ooit samen te wonen en dan thuis komen van mijn werk en ineens meubels in een andere hoek
  te zien staan. of zomaar ineens een andere kleur op de muur of binnen kozijnen te zien, of ontdekken
  dat zij de dingetjes aan de muur ergens anders heeft opgehangen.

  1. zegt:

   Dat kan ik me goed voorstellen hoor Peter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept