raambekleding bovenverdieping
Interieur

Raambekleding voor de bovenverdieping

De kinderkamers zijn vernieuwd nu moet er alleen nog raambekleding voor de bovenverdieping komen? Maar waar let je op bij aankoop? Wat vind je belangrijk? Daar ging ik me eerst maar eens in verdiepen.

De kinderkamers verbouwen

De jongste heeft een kleine kamer, deze moest echt onder handen genomen worden. Hij heeft ondertussen zo veel speelgoed, dit moet allemaal een plekje krijgen. Maar hij moet ook zijn huiswerk kunnen maken aan een bureautje. In overleg met hem kwam er een hoogslaper, met bureau hieronder. De oudste wilde dit ook wel en zo kwamen er twee stoere jongens kamers op de bovenverdieping.

raambekleding bovenverdieping

De keuze in raambekleding voor de bovenverdieping

De kamers zien er prima uit, alleen moeten er nog nieuwe raambekleding komen, maar hoe kies je gordijnen? De gordijnen die nu in de kamers hangen zijn oude gordijnen die van mij zijn geweest. In de ene kamer hangen verduisterende gordijnen. Deze kocht ik in de tijd dat ik nog veel nachtdiensten draaide en in de andere kamer mijn oude gordijnen die ooit in mijn huiskamer hingen. Het voordeel van de verduisterende gordijnen is dat ze  in de zomer de warmte buiten houden in de kamer en in de winter juist de warmte vasthouden. Door de donkere slaapkamer heb je een betere nachtrust. Dit was de reden dat ik ze hier hing toen de jongens nog erg klein waren. Zo gaf ik ze het dag en nacht ritme goed door.

Rolgordijnen of jaloezieën

Nou vind ik gordijnen altijd erg mooi en voor op onze slaapkamer zou ik graag voor deze verduisterende gordijnen kiezen. Echter bij de stoere jongens kamers vind ik juist beter rolgordijnen of jaloezieën passen. Maar waar kies ik dan voor? En wat zijn de voordeel van rolgordijnen of jaloezieën? Rolgordijnen (waar je ook voor verduisterend kan kiezen trouwens) vind ik zelf strak en stoer staan in de slaapkamers. Het zijn ook geen stofvangers in de zin dat ze niet wapperen, wat weer goed is voor onze zoon die nog wel eens last heeft van allergieën. Het voordeel is dat er in elke prijsklasse, kleuren, motieven en mogelijkheden een groot keuze is.

Dak of kantel raam

Maar ook jaloezieën vind ik erg mooi. Jaloezieën gaan natuurlijk super lang mee. Als ik kijk naar mijn ouderlijke slaapkamer, hier hangen nog steeds dezelfde jaloezieën als toen ik hier nog sliep. Het voordeel van jaloezieën is dat er voor elk raam, denk aan dak- of kantel raam, wel passende jaloezieën zijn. Ook hier kan je kiezen voor jaloezieën in alle prijsklasse. En kan je kiezen uit hout, PVC of aluminium.

Wat kies je?

De keuze is enorm en ik ben er eerlijk gezegd nog niet uit. Al spreken rolgordijnen me wel erg aan. Dit toch vooral door de vele mogelijkheden in kleur, motief en prijs.

De voordelen van deze online winkel

Bij de online raamdecoratie specialist Veneta.com, vind je direct je favoriete raamdecoratie.  Geheel op maat vanuit de fabriek bestelt. Ze kunnen tot wel 40% goedkoper zijn omdat ze de tussenschakels uit het proces weggehaald hebben. Zij leveren direct van de fabrikant aan de particulier. Wat hun onderscheidt van andere aanbieders is dat ze maatwerk raamdecoratie leveren voor een aantrekkelijke prijs én servicegericht zijn.

Gratis service

Ze bieden meerdere gratis services aan om je zo goed mogelijk te kunnen helpen. Zo komt er kosteloos & vrijblijvend een specialist aan huis om te adviseren over de juiste raamdecoratie die perfect past bij de gewenste ruimte en situatie. Ze snappen dat je nog genoeg andere dingen te doen hebt, dus de specialist meet gelijk alvast alle ramen voor je in. Handig! Een andere service die ze bieden is de gratis meetverzekering. Is er een meetfoutje ingeslopen? Dan krijg je gratis een nieuw product.

Tip: op de site kan je gratis kleurstalen aanvragen.

Wat hebben jullie aan raambekleding hangen op de bovenverdieping?

Foto’s lodiblogt/ disclaimer

24 thoughts on “Raambekleding voor de bovenverdieping”

  1. Ik vind het altijd wel fijn om verduisterende gordijnen te hebben op de slaapkamers. Vooral in de zomer, anders worden onze kinderen wel heel vroeg wakker! Maar ook weer niet volledig verduisterend want dan heb je altijd het idee dat het midden in de nacht is.. keuzes keuzes! 😉

  2. Heel eenvoudig: geen. Zowel ik, mijn man als mijn dochter slaapt geweldig zonder gordijnen. Maar ik ben wel zonnewering aan het overwegen voor de bovenverdieping, want het warmt er in de zomer altijd wel snel op.

  3. Ik ben momenteel met het uitzoeken van raambekleding voor mijn eigen huis. Ik weet nog niet echt wat ik wil, maar op mijn slaapkamer moet het ’s nachts zo donker mogelijk zijn! Het liefst heb ik rolluiken voor de ramen.

  4. In de kamers van onze zoons hangt een verduisterend rolgordijnen + lichtdoorlatende overgordijnen. In onze eigen slaapkamer enkel een verduisterend rolgordijn en het staat al lange tijd op mijn lijst om daar ook nog mooie overgordijnen voor aan te schaffen.

  5. Ik heb verduisterde gordijnen in mijn kamer en daar kan ik zelf echt niet zonder. Hoeft maar een beetje licht in mijn kamer te komen en ik kan al niet meer slapen..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.