Woontrend winter 2021-2022. Warmte en geborgenheid

Woontrend winter 2021-2022. Warmte en geborgenheid

Wat is de woontrend van deze winter? Wat gaan we zien aan kleuren? Dat zocht ik op en wat me opviel was dat je in de woontrend deze winter ziet dat het harde maatschappelijke klimaat van tegenwoordig er voor zorgt dat mensen thuis meer veiligheid en geborgenheid zoeken.

De woontrends van deze winter

Nadat zo veel mensen zo veel thuis hebben gewerkt de afgelopen tijd, merk je ook dat men de neiging heeft om hun woning aan te pakken. Nu eens niet alleen een extra kussen op de bank of een nieuw kleedje op de vloer, maar echt meer willen doen om het huis te veranderen, omdat ze de inrichting misschien wel wat zat zijn.

Een warm gevoel

Wat ik overal terug lees wanneer ik kijk naar de woontrends van deze winter, is dat mensen warmte zoeken. Warmte en geborgenheid. Nu is dat gevoel van dat fijne knusse, dat onder een dekentje bij de open haard met warme chocolade melk, je favoriete kerstfilm kijken, natuurlijk altijd wel aanwezig in de herfst en winter. Maar misschien zoeken we juist dit jaar ook meer warmte en geborgenheid, omdat de maatschappij om ons heen harder wordt. Door Social Media merk je dat meningen steeds meer van elkaar verschillen en men ook alles zegt (of schreeuwt). Hierdoor zoeken we juist thuis meer het samen zijn op.

Kleuren in de huiskamer

De warmte op zoeken. En dan bedoel ik natuurlijk niet een vliegreis naar een warm land, alhoewel dat ook zeker niet verkeerd is, maar warmte op zoeken door kleuren aan te brengen in jouw woning, waarbij roze en bruintinten extra kunnen zorgen voor dat warme gevoel. En naast een nieuwe kleur op de muur of nieuwe meubels, kunnen accessoires in deze tinten ook dat warme gevoel geven. Zo hebben wij voor de herfst onze bank opgevrolijkt met nieuwe kussens en plaids. Niet alleen staat het mooi, het is ook lekker warm.

Lees ook: Herfstsfeer in huis- tips om meteen toe te passen.

Vintage invloeden

Wat je deze winter ook zal zien in de woontrend is vintage. Misschien juist wel omdat men terug wil naar het oude en vertrouwde dat ze op zoek gaan naar vintage meubels voor in huis. Maar ook hier telt weer dat een accessoire uit oude tijden natuurlijk ook kunnen. Denk eens aan die jaren 70 oranje blikken van Brabantia. Over retro gesproken.

Welke trends zie je nog meer op woongebied:

  • Een posterwall is momenteel heel erg populair. Zelf ben ik hier ook dol op en rouleer ook graag met posters aan de muur. Hierdoor krijg ik elke keer een nieuwe look in de woonkamer.
  • Meer hout in huis. Ook hier komt dat gevoel van meer warme in huis hebben weer terug.
  • Bloemen en planten. Je ziet steeds meer mensen, meer planten in huis nemen.
  • Kiezen voor een stijl in huis. Misschin heb jij ook de Xenox folder gezien, de afgelopen weken. Deze gaat over Wonen & sfeer. En hoe je verschillende woonstijlen kan maken in je huis. Ik weer hier zelf erg geïnspireerd (maar ook hebberig) van. Want hoe leuk is het om met een bepaalde stijl te werken in huis? Bijvoorbeeld back to nature of Urban Jungle.

Lees ook: Planten in huis- maak je eigen Urban Jungle.

Maak van je huis een thuis

Wat jouw woonstijl ook is en of je nu mee doet aan de woontrend van de winter of niet, maak van je huis jouw thuis. Misschien ben je jouw woning wel een beetje zat, na het afgelopen jaar. Ben je zoveel thuis geweest dat je wat anders wil. Dat kan met grote aankopen, maar ook met kleine aanpassingen. Zorg dat je je thuis voelt in je eigen huis, des te beter zal jij je ook voelen.

Op zoek naar vrolijke kussens voor op de bank: Kijk eens hier

Lees ook: Maak van jouw oude trap weer een blikvanger in huis.

Foto gratis afbeelding van ErikaWittlieb via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept