Herfstsfeer in huis- Tips om die sfeer meteen toe te passen
Wonen

Herfstsfeer in huis- Tips om meteen toe te passen

Het is herfst en hoewel het lastig is de zomer los te laten, is het toch ook weer leuk om op een gegeven moment de herfstsfeer in huis te halen. En dan natuurlijk niet alleen een paar pompoenen voor Halloween, maar echt dat gevoel van warmte. Met deze tips moet dat lukken.

De herfst periode

Veel mensen moeten er altijd weer even aan wennen, de herfstperiode. Na een zomer met warmte en zon is de herfst vaak toch even een tegenvaller. De regen en de kou zijn vaak toch even wennen. Ook ik heb van deze tijd moeten leren houden. Werd ik voorheen vaak een beetje somber zodra de blaadjes van de bomen vielen, kan ik nu toch echt genieten van de herfst. Mede doordat ik die herfstsfeer in huis haal. Een sfeer die voor warmte zorgt.

Lees ook: Duurzame buitenkleding voor eindeloos speelplezier.

De herfstsfeer in huis halen

Die herfstsfeer die haal je vrij makkelijk in huis. Dat kan natuurlijk door met de kinderen in het bos op zoek te gaan naar dennenappels en kastanje. Als dat geen herfstsfeer is. Maar je kan nog veel meer doen om die warmte in huis te brengen. Ik ben op zoek gegaan bij onder andere de Xenox om in mijn huishouden meer herfstsfeer aan te brengen. Het hoeft helemaal niet veel te kosten om die warmte en gezelligheid in huis te brengen.

Planten

Een tijd terug ben ik al begonnen met meer die Bohemian Sfeer in huis te brengen, dit deed ik door meer groen neer te zetten. Nu was dit een grote gok, want in het verleden gingen planten en ik nooit zo goed samen. Toch moet ik zeggen dat dit tegenwoordig super gaat. Mijn planten blijven het prima doen. Oké nu heb ik wel een grote collectie aan cactussen staan. Maar ook mijn andere planten, doen het wonderbaarlijk goed in huis. Nu geven planten misschien niet die herfstsfeer, de decoratie hieromheen kan dat dan weer wel doen, zoals het houten bord waar wij de planten op hebben neergezet.

Lees ook: Hoe word je een echte bohemian.

cactussen in huis voor de boheimian sfeer

Kaarsen en olie

Mijn favoriete winkel voor herfst accessoires is toch wel de Xenos.nl. Bovenstaande houten bord komt hier vandaan en ook kocht ik hier een relax pakket zie foto boven dit artikel), met een bord, zand, dennenappels, kaarsen en olie. Deze staat niet alleen gezellig in huis, de olie ruikt heerlijk, de kaarsen geven ’s avonds een warme sfeer en door de dennenappels is het helemaal in herfstsfeer.

Kussens

Maar die herfstsfeer van warmte en geborgenheid krijg je ook door kussens op de bank te leggen. De bank krijgt meteen een hele andere uitstraling, maar ook kan je lekker wegzakken op de bank met een goed boek, een deken en warme chocolade melk.

kussens geven die extra sfeer op je bank

Dekentjes en vloerkleden

Nog iets makkelijks wat wel meteen een echte herfstsfeer in huis kan geven is een vloerkleed. Niet alleen lekker warm aan je voeten, maar ook een echte eyecatcher. Nu hebben wij laminaat in huis, maar zochten voor onder de koffietafel nog een kleed. Om in die herfstsfeer te blijven, zochten we een kleed in een warme kleur. Ik ben echt heel blij met onze keuze.

kussen en plaid
Herfstsfeer in huis- Tips om die sfeer meteen toe te passen

Breng die herfst sfeer in huis

De herfst periode is een heerlijke tijd, maar je moet er wel zelf iets van maken. Het is nu eenmaal koud, guur en je hebt meer kans op regen. Zorg voor jezelf en zorg dat jij je goed voelt door onder anderen je huis knus en gezellig te maken. Je hebt maar een paar kleine aanpassingen nodig, maar je krijgt wel die warme herfstsfeer in huis. De kussens en plaids kochten we onlangs uit de Folderacties van de Xenos. Misschien heb je de Ongewoon weken ook wel gezien. Hier zag je verschillende stijlen in de winkel. Dit zorgde voor super veel inspiratie, maar ook acties. Een tip mocht je nog op zoek zijn naar accessoires voor in huis.

Lees ook: 20 tips voor een fijne herfstperiode.

Lees ook: Huid en haarverzorging in de herfst, tips.


foto’s lodiblogt/ affiliate link


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.