Herfstsfeer in huis- tips voor een warm en gezellig thuis

de herfstsfeer in huis halen, dat lukt prima met deze tips!

Heb jij ook zo een moeite met de herfst? Met de kou en de regen. Om je deze periode goed te voelen kan het helpen jouw huis een herfstsfeer te geven. Met kleine aanpassingen en accessoires creëer je een warm en gezellig thuis, wat vaak goed doet. Met onderstaande tips gaat jou dit zeker lukken.

De herfstsfeer in huis halen

Moet jij ook altijd weer zo wennen aan de herfstperiode? Na een warme zomer valt de kou en regen vaak weer zo tegen. Om helemaal in de herfstsfeer te komen is het goed om te zorgen dat jouw huis warm en gezellig aanvoelt, dit doe je door seizoensartikelen in huis te halen. Door in de herfst te zorgen voor een Halloween sfeer, voor pompoenen en kaarsen, voor kussen en dekentjes op de bank. Creëer een gezellige sfeer en trotseer die koude maanden.

Kom in halloween sfeer

Hoe leuk is Halloween. En misschien vieren we het hier in Nederland niet met langs de deuren lopen, jouw huis in Halloween sfeer kan natuurlijk altijd. Ga samen met de kinderen een pompoen uithollen, kaarsje er in en je hebt meteen die herfstsfeer in huis. Zorg voor ‘Spooky’ accessoires met spinnen, een placemat met een pompoen of slingers met spookjes.

Maar wat kan ik nog meer doen voor dit seizoen in huis

Het is helemaal niet moeilijk om met de seizoenen mee te doen en de sfeer in huis te halen. Al kijken we vaak op tegen de koude en kille herfstperiode, we kunnen met sfeer zorgen dat we de warmte en gezelligheid in huis halen. Dan kan dan met Halloween spullen, waar ik dit artikel mee begon maar je kan ook de natuur in. Ga met de kinderen in het bos gaan wandelen en op zoek te gaan naar dennenappels en kastanje. Maar er is nog zo veel meer.

Kaarsen doen het altijd goed

Zorg voor die herfstsfeer door kaarsen op tafel te zetten, kies bewust voor warme kleuren als donker groen, paars en bruin. Door deze kleuren geef je extra warmte aan jouw huiskamer. Ook een lekker ruikende olie is een goed idee om meer sfeer in huis te krijgen en door dit leuk neer te zetten op een houten plankje met een dennenappel hiernaast, kom je helemaal in de herfstsfeer.

Vind een grote collectie kaarsen op Bol.com

Zorg met kleurrijke kussens voor warmte

Lekker wegkruipen op de bank, met een dekentje, wordt nog fijner als je vrolijke kussens op de bank hebt liggen. Kies voor kussens in een warme kleur. Warme chocolademelk erbij, Netflix aan, zo kom jij die koude herfstavonden wel door.

Hoe verhoog ik nog meer de sfeer

Nog zo iets makkelijks om in een klap de herfstsfeer in huis te krijgen, is een vloerkleed. Niet alleen lekker warm aan je voeten, maar ook een echte eyecatcher. Om in die herfstsfeer te blijven, kies je een kleed in een warme kleur.

Breng het seizoen in huis

Het herfst seizoen is een heerlijke tijd, maar je moet er wel zelf iets van maken. Het is nu eenmaal koud, guur en je hebt meer kans op regen. Zorg voor jezelf en zorg dat jij je goed voelt door onder anderen je huis knus en gezellig te maken. Je hebt maar een paar kleine aanpassingen nodig, maar je krijgt wel die warme herfstsfeer in huis.

Lees ook: 20 tips voor een fijne herfstperiode.

foto gratis afbeelding Pexels/ samenwerking met doabuy, update 2023 de site is uit de lucht


Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. zegt:

    Oeh handige tips! Ik ben net begonnen met mijn eigen huis (lees woonkamer) herfst proof te maken

    1. zegt:

      Wat leuk, al is het weer nog niet echt herfstig, ik heb ook mijn huis alweer aangekleed. ’s avonds leuk de kaarsen aan, kleedje op de vloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept