Interieurtrends 2022- Welke kleuren en trends kom je tegen

interieurtrends 2022

Krijg jij in het voorjaar ook altijd zo een zin om je huis opnieuw in te richten, nieuwe kleuren aan te brengen en even helemaal de bezem er door heen te halen? Nu het langzaam aan weer lichter begint te worden in de ochtend begin ik steeds meer die lente in mijn bol te krijgen. Maar wat zijn de interieurtrends van dit jaar? Ik zet ze op een rij.

Een grote schoonmaak

Alles begin allemaal met schoonmaken! Toch? Met de lente in aantocht wil ik op een gegeven moment de ramen en deuren open kunnen zetten, even de frisse lucht weer door het huis en een grote (voorjaar) schoonmaak kan daar goed bij helpen.

Lees ook: Voorjaarsschoonmaak- zo maak je jouw huis weer lente fris.

Het hoeft allemaal geen geld te kosten

Wil jij de hele boel omgooien in de woonkamer of slaapkamer of werk je met een paar accenten? Het hoeft natuurlijk helemaal niet veel geld te kosten, om de nieuwste interieurtrends in jouw huis aan te brengen. Met wat kleine aanpassingen in huis, een muur die geschilderd wordt of enkele decoraties veranderen jouw interieur al aanzienlijk.

Interieurtrends 2022

Maar wil je nu echt je interieur veranderen en na twee jaar veel thuis zitten kan ik me dat helemaal voorstellen, wat is dan de interieurtrends van 2022. Waar vind je wooninspiratie?

Warme kleuren

Een interieurtrend die je ziet dit jaar zijn veel warme kleuren. En zachte stoffen. De afgelopen twee jaar hebben bij mensen gezorgd dat ze nu meer verbondenheid zoeken, meer dat samen zijn. We willen omarmen en met zachte stoffen voelt dit goed.

Duurzaamheid staat vooraan

Kies voor duurzaam en denk dan aan hout, daar kan je weer jaren me doen.Maar ook kan je jouw meubels een tweede leven geven door een nieuw stofje of geef het weg aan de kringloop. Maar denk ook aan een industrieel interieur, aan steigerhouten meubels

De jaren 70 met een moderne twist

Al eerder had ik het over warme kleuren in de interieurtrends van dit jaar, warmte die we zoeken door de verbondenheid die we misschien wel zoeken. Deze warme kleuren zag je in de jaren 70 ook al. Ik herinner me nog bij ons thuis een paarse vloerkleed en volgens mij hadden we oranje meubels. De trend van de jaren 70 kenmerkt zich als erg knus en gezellig. De moderne twist in deze trend vind je vooral in het kleurgebruik. Niet meer dat harde oranje, maar de zachtere tint van oranje, terra.

Altijd al die retro look in huis willen hebben. Op Bol.com vind je heel veel retro.

Out of the box denken

Meubels die opvallen, groot zijn en de kamer vullen, opvallende materialen, die je kan mixen en matchen, dat zijn interieurtrends in 2022. Knallende kleurcombinaties, verschillende houtsoorten, gekleurd multiplex, chroom en verschillende kleuren aan kussens. Een flinke dosis kleur mag en kan helemaal dit jaar in jouw woonkamer.

Geef je woonkamer een nieuwe look

Na twee jaar zo veel thuis zitten, willen we allemaal wel eens iets anders in huis. Je hoeft je hele woning niet om te gooien, maar met een paar kleine details, kleine aanpassingen geef je jouw interieur een hele nieuwe look. En of je nu mee gaat met de interieurtrends van 2022 of niet, of je nu voor kleur gaat, duurzaamheid of enkel een extra kussen op de bank. Maak van jouw huis echt jouw plek!

foto gratis afbeelding via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept