Haal de lente in huis met deze 6 eenvoudige tips

Haal de lente in huis met deze tips

Ben je ook wel klaar met de winter, met de kou en regen en verlang je net als ik wel weer naar de lente? Kan je niet wachten tot je de eerste zonnestralen weer op je gezicht mag voelen en de deuren en ramen weer open kunnen? Ik ging op zoek naar decoraties om de lente in huis te halen.

De lente in huis halen

Net als zovelen heb ik ook altijd een beetje een leeg gevoel zodra die kerstboom weer weg is uit huis. Want hoe fijn het is ook is als deze weg is, het huis is ook ineens erg leeg. Ik las al bij andere bloggers dat ze meer planten in huis hadden gezet, maar omdat ik hier al aardig mee voorzien ben, zocht ik naar decoraties om de lente in huis te halen.

Lees ook: 4 soorten kamerplanten die niet mogen ontbreken in jouw interieur.

Decoraties voor in huis

Je huis een andere look geven kan heel makkelijk met bepaalde decoraties en het hoeft helemaal niet veel geld te kosten om nu de lente in huis te halen. Deze stijl kan je ook heel makkelijk elk jaar weer terughalen. Want van de lente in huis ga je misschien later weer naar meer de warmte in de herfst en winter qua decoraties. Je lente decoraties sla je tijdelijk op en pak je er in het voorjaar weer bij.

Kies nieuw kleuren kussentjes op de bank

Ga je in de winter meer voor warme kleuren, het is nu weer tijd voor die frisse lente kleuren. Met nieuwe kleuren kussentjes of kussenhoezen haal je heel makkelijk die lente in huis.

Zeg het met bloemen

Het echte lente gevoel begint toch vaak met een bloemetje. Zet deze in een vrolijke vaas op tafel en je haalt in een klap de lente in huis.

Bloemen als decoratie in huis zorgen voor die echte lente sfeer

Rouleer met wanddecoraties

Hang eens wat anders aan de muur. Zelf verander ik regelmatig mijn posters. Ik heb een schilderijenrails in de woonkamer waar ik in de herfst en winter meer donkere foto’s hang en in de lente kies voor zwart-wit foto’s met een beetje kleur hierin. Dit geeft meteen weer een frisse uiterlijk aan mijn woonkamer.

Lees ook: Wanddecoraties- een nieuwe look met posters van Poster Store.

Verander je woonkamer

Deze tip is misschien iets wilder, maar geef je muur eens een andere kleur. Met een likje verf, maak je van jouw woonkamer ineens een hele andere ruimte en is dit misschien even te veel, kies er dan voor om de meubels ergens anders neer te zetten. Een andere blik geeft een frisse look aan het huis.

De grote schoonmaak

Die frisse wind haal je ook in huis door een grote schoonmaak. Ga stap voor stap aan de gang, begin beneden en werk zo rustig door naar boven, alle kamers langs. Gooi weg, ruim op en maak schoon. Alleen hierdoor haal je de lente al in huis.

Lees ook: Voorjaarsschoonmaak- zo maak je je huis weer helemaal fris.

Is het al tijd voor de paas decoraties

Je zou het bijna denken, loop je in de supermarkt dan zie je de paaseieren al weer liggen. Dus waarom niet alvast wat lente in huis halen door de paas decoraties naar beneden te halen.

Ben je nog op zoek naar paas decoraties? Kijk hier voor inspiratie

Kom uit die winter dip en begin aan de lente

Misschien voelt het nog even te vroeg, maar de winter heeft toch al weer lang genoeg geduurd. Ben je de kou en de nattigheid ook zat, zorg dan dat je de lente in huis haalt met een paar simpelen tips lukt dit in een oogopslag.

Lees ook: Spring favorites- Bereid je huid voor op de zomer.

foto gratis afbeelding via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept