Je huis restylen met beperkt budget
Wonen

Je huis restylen met beperkt budget

Nu we zoveel thuis zijn, heb je misschien ook wel tijd en zin om je huis te restylen. Verstandig is om niet naar de bouwmarkten of meubelboulevards te gaan. Maar met spullen die je nog in huis hebt of online koopt, kan je jouw huis weer helemaal nieuw maken, ook met een beperkt budget!

Restyle je huis

We brengen momenteel zoveel tijd thuis door, dat het helemaal niet raar is wanneer je juist nu zin hebt om je huis te restylen. En je huis een nieuwe look geven, hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Ook met een beperkt budget kan je jouw huis prima een nieuw uiterlijk geven.

En toen was er licht

En dan kom ik eigenlijk meteen bij het eerste punt waarmee je jouw huis kan restylen. En dat is licht! Licht doet namelijk ontzettend veel voor je woning. Verlichting kan de hele look en sfeer van een kamer veranderen. In een ideale situatie heb je een goede mix van verlichting, bestaande uit sfeerverlichting om een bepaalde ambiance te creëren en verlichting voor activiteiten als lezen en koken. Heb je dit nou niet en wil je meer lichtpunten in huis of duurzaamheid in huis. Kijk dan eens bij Lampdirect. Hier is volop keus in LED lampen & LED verlichting. Led lampen zijn de meest energie-efficiënte keuze bij de zoektocht naar nieuwe lichtbronnen. LED verlichting staat bekend om zijn duurzaamheid: een lange levensduur, laag energieverbruik en lage warmteontwikkeling.

Je huis glans geven geeft meteen een nieuwe look

Wat je huis ook een ontzettende boost kan geven en wat weinig geld kost, is de keuken en badkamer opknappen met Anti-kalk. Door deze ruimtes een glansbehandeling te geven, geeft meteen een frisse look in huis en je badkamer en keuken zien er weer als nieuw uit!

Kleine aanpassingen met accessoires in huis

Maar ook met andere kleine aanpassingen lijkt het net of je in een vernieuwde woning zit. Denk aan nieuwe kussens op de bank. Kaarsen op tafel of nieuwe foto’s aan de wand. Je interieur knapt zo op van kleine veranderingen en dit hoeft echt niet veel geld te kosten. Kijk eens op zolder wat je hier misschien nog hebt liggen. Heb je hier nog accessoires die je eerst te veel vond staan in huis, maar nu misschien wel leuk staan? Een kleine verandering kan veel effect hebben. Zo haakte in onlangs een droomdeken en deze past prima op de bank. Overdag leg ik hem hier mooi neer en in de avond vinden mijn kinderen het heerlijk om onder deze deken weg te kruipen.

Je huis restylen met beperkt budget

Nieuwe stoffen in huis

Je huis restylen kan ook door nieuwe stoffen aan te schaffen en dan niet alleen de kussens op de bank zoals hierboven al beschreven. Wat dacht je van een nieuw dekbed in de slaapkamer? Je slaapkamer krijgt hierdoor meteen een hele nieuwe uitstraling. Maar denk ook eens aan nieuwe kleuren theedoeken en handdoeken in de keuken of baddoeken in de badkamer. Nieuwe frisse kleuren doen ontzettend veel voor je huis.

Geef je huis een kleurtje

Je kan ook je muren een likje verf geven. Een pot verf hoeft helemaal niet veel te kosten. Nu is een muur verven niet ieders favoriete hobby, maar met een nieuwe kleur op de muren kan je jouw hele interieur een nieuwe frisse boost geeft. Zet alles even aan de kant of dek het goed af en voor je het weet is je muur weer fris geschilderd en ben je super trots op jezelf en het resultaat. En toch per ongeluk een foutje gemaakt tijdens het verven? Hier lees je hoe je dit op kan lossen!

Spullen weg gooien

En mijn laatste tip en misschien wel de makkelijkste; gooi spullen weg. Een opgeruimd huis zorgt meteen voor een frisse look in je huis. Stapel die tijdschriften op en gooi bij de papierbak wat gelezen is, zet de boeken in de boekenkast en zorg voor rust in huis. Maar bij restylen van je huis hoort ook overbodige spullen weg zetten. want hoe vol is jouw slaapkamer? En kunnen hier dingen weg. Een slaapkamer zou rust uit moeten stralen overtollige spullen weghalen, kan al een heel andere frisse kijk geven.

Zo zie je dat je met weinig budget toch heel veel kan veranderen in huis.

Wat zou jij wel willen restylen in huis?

foto’s lodiblogt/disclaimer

Meer artikelen

22 thoughts on “Je huis restylen met beperkt budget”

  1. Ik heb nog wel een klein wensenlijstje, zoals onze slaapkamer eens grondig onder handen nemen, maar op di moment zijn we nog te druk met andere projectjes waardoor het er nog niet van is gekomen.

  2. Leuke tips. Ik wil nog zoveel aanpassen vooral schilderen en nieuwe gordijnen. Ik koop ook regelmatig nieuwe kussenhoezen en kaarsen om de ruimte op te frissen.

  3. Soms kan een simpel kussentje, of zo’n toffe deken wat jij gemaakt hebt, al zoveel uitmaken. Ik heb altijd al een redelijk opgeruimd huis. Weinig accessoires. Dus al ik iets nieuws plaats geeft dat meteen een fijn gevoel.

  4. Ik zou elke week wel opnieuw willen restylen. Ik had dan ook eigenlijk interieurstyliste moeten worden, denk ik. Ha ha ha. Ik vind het zo leuk om te doen, nieuwe opstellingen te bedenken, moodboards maken en het nieuwste op het gebied van woonaccessoires shoppen.

  5. Wat een fijne tips! Ik pak er zelf wel eens verf of een spuitbus bij, om iets een complete nieuwe look te geven. Niet alleen omdat ik het zonde vind om steeds maar nieuwe dingen te kopen en dingen weg te ‘moeten’ gooien, maar ook omdat het gewoon een hoop geld kan schelen.

  6. ik heb zoveel tierelantijntjes en decoratie op zolder staan dus ik wissel regelmatig om maar zit er wel weer aan te denken om even wat nieuwe lampenkappen te maken 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.