Moederdag cadeaus – kopen of knutselen voor mama en oma

Moederdag cadeaus - kopen of knutselen voor mama en oma

Moederdag cadeaus! Voor jou als moeder, maar ook voor jouw eigen moeder. Je kan zelf iets knutselen, maar misschien niet haalbaar, daarom moederdag cadeaus om te kopen of zelf te knutselen!

We leven in een rare tijd

Kinderen gaan maandag 11 mei weer naar school. Moederdag valt een dag eerder. Dit jaar zal er niet geknutseld worden op school. Toch verdienen we het dit jaar misschien wel extra. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar elke dag samen met de jongens is genieten, maar ook zwaar. Hoe gaat het met jou als moeder? Heb jij ook af en toe het idee, dat je zoveel ballen hoog moet houden. Je helpt de kinderen met school bent zelf ook aan het werk en dan de hele dag binnen, met dat mooie weer? Maar denk ook aan je eigen moeder. Heb je haar ook al weken niet gezien en kunnen knuffelen. Het zijn momenteel rare tijden en juist dan is het goed om aan ons zelf en elkaar te denken.

Moederdagcadeau maken of kopen

Natuurlijk is het altijd leuk om als kind zelf een moederdag cadeau te maken, die spanning van het verstoppen in je slaapkamer en dan dat moment dat je het mag geven. Maar ook al komen kinderen er dit jaar niet aan toe op school, misschien kunnen we thuis wat knutselen, voor jou en voor oma. Want al kunnen we daar niet heen, we kunnen wel iets opsturen of voor de deur leggen.

Mother & Daughter armband

En je kan dan wel knutselen, een moederdag cadeau kopen kan natuurlijk ook. Misschien een leuke tip: een Mother & daughter armband van My Jewellery. Vorig jaar gaf ik deze aan mijn moeder als cadeau voor moederdag. En we dragen deze allebei elke dag en voelt dit normaal al als speciaal, wetende dat we hem allebei dragen. Nu ik haar zo lang al niet kan zien, helemaal.

Lees ook Een mother & daughter armband.

Kinderen - moederdagcadeau knutselen

“Mam, ik hou van je, precies zoals je bent!”

Maar er zijn meer leuke sieraden merken waar je een moederdag cadeau online kan kopen. Moederdag is het perfecte moment om de allerliefste mama’s in het zonnetje te zetten: een ontbijtje op bed, veel kusjes en knuffels en natuurlijk een origineel cadeau. CRE8 en Turina Jewellery ontwikkelden in samenwerking een twee bijzondere kettingen die moeders laten herinneren dat zij goed zijn zoals ze zijn. Het enige wat de kids hoeven doen is een hartje tekenen. Dit hartje wordt vervolgens precies zoals getekend vervaardigd met de lasersnijder van CRE8. Hierdoor ontstaat er een unieke ketting voor elke unieke mama. 

Één concept, twee producten
De kettingen zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de #lovedbyme Necklace for Mom en de #oneheart Necklaces for Mom & Daughter. Beide kettingen zijn verkrijgbaar in sterling silver en gold-plated messing. De hartjes hanger is verkrijgbaar in de kleuren mat zwart, neon-rood, poederroze en iriserend (regenboogeffect). 

Aan de loveby me Necklace for Mom kunnen tot wel drie hartjes! Waarbij elk hartje door een ander kind is getekend. Super leuk om samen met broer(s) en/of zus(sen) mama te verassen. Prijs: 39,00 – 45,00 euro

Een prachtig moeder dochter sieraad en symbool voor de bijzondere band tussen moeder en dochter. Ook hier tekent dochterlief een eigen hartje, die vervolgens precies zo uitgesneden zal worden en waar twee unieke kettingen van gemaakt worden: één voor moeder en één voor dochter. 

Samen knutselen

Knutselen is iets wat de laatste tijd in vele huishoudens veelvuldig is gedaan. Zowel voor school opdrachten als gewoon als ontspanning. Soms is het ook gewoon een fijne manier om kinderen even bezig te houden, waardoor jij misschien net even die mails weg kan werken of iets aan het huishouden kan doen. Het is ook super leuk om samen iets te maken voor moederdag. Misschien kunnen de vaders met de kinderen aan de slag voor een leuk cadeau voor jou, maar samen met de kinderen knutselen voor oma is natuurlijk ook super leuk. Want misschien kunnen we dit dan niet persoonlijk afgeven. iets opsturen is natuurlijk ook een leuke verrassing.

Lees ook: Smûk- boek vol recepten, knutselen en handwerken

Omdat ik weet dat iedereen hartstikke druk is, hier een paar makkelijk moederdag cadeaus, waar je niet heel veel tijd aan kwijt bent en waar je weinig voor nodig hebt:

Maak een kalender voor moederdag

Een leuk en blijvend moederdagcadeau, die natuurlijk ook leuk is voor oma, is een kalender. Wat je nodig hebt is foto’s en/of tekeningen. De kalender kan jaren gebruikt worden.

Wat heb je nodig:

 • 6 (gekleurde) vellen karton.
 • 12 foto’s of tekeningen
 • perforator
 • touw
 • liniaal
 • pen
 • stiften

Hoe maak je het:

1.Knip 6 vellen karton op dezelfde grootte en plaats boven op beide zijdes een foto of tekening. 2. Schrijf de maanden op het papier. Januari en februari aan de ene kant, maart en april aan de achter kant etc. 3. Maak met liniaal lijntjes voor de dagen en zet de dagen hierbij. 4. Maak met een perforator gaatjes aan de bovenkant van de kalender en haal hier een touwtje doorheen. 5. Kinderen kunnen de kalender natuurlijk ook leuk extra versieren met stickers etc.

Moederdag cadeaus - kopen of knutselen voor mama en oma

Wekpotje met chocolade

Een moeder kan je altijd verrassen met iets lekkers. Leuk om te maken en te geven is een wek potje met wat lekkers hierin. Misschien heb je nog wel een wekpotje ergens thuis staan. Versier deze leuk, kleur hem met stiften, of verf en beplak met stickers en doe er wat chocolaatjes in ( of wat anders wat mama of oma lekker vindt).

Moederdag cadeaus - kopen of knutselen voor mama en oma
Moederdag cadeaus - kopen of knutselen voor mama en oma

Een vaas beschilderen voor moederdag

Een wijnfles is het volgende wat we nodig hebben en wel om hier een vaas van te maken, voor moederdag:

Wat heb je hiervoor nodig en hoe maak je het

 • lege wijnfles
 • verf
 • kwasten

Super makkelijk om te maken en leuk om te geven. Beschilder de wijnfles met verf. Gouache verf is hier misschien wel het makkelijkste verf voor om te gebruiken, omdat dit goed dekt! Vul hem met een zelfgemaakte bloem of koop een enkele bloem voor mama of oma.

Moederdag cadeaus - kopen of knutselen voor mama en oma

Maak bloemen van papier

En heb je deze vaas nou gemaakt, dan kan je daar altijd zelfgemaakte bloemen van papier in doen. Op Pinterest vind je hier heel veel (van makkelijk tot moeilijk) ideeën voor!

Heb jij nog meer leuke tips voor een moederdagcadeau?

Dus of je nu iets gaat maken of kopen voor moederdag, misschien is dit jaar wel net even extra dat je haar in het zonnetje wil zetten.

Lees ook het artikel van Minke: Deze cadeau’s wil je moeder graag krijgen en DIY moederdagchocola versieren met je kind(eren)

Lees ook: Moederdag 2021: Tips voor een origineel moederdag cadeau

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

16 reacties

 1. zegt:

  Wat is die kalender leuk zeg! Ik was altijd blij dat ik op een school werkte waar alleen bij de kleuters voor Moederdag werd geknutseld. Ik was namelijk nogal eh…inspiratieloos. (Toen had ik nog niet de grote waarde van Pinterest ontdekt;))

 2. Silkeblogs zegt:

  ooh die kettinkjes met hartjes zijn echt prachtig! Maar ik denk dat als ik mama zou zijn, ik een zelfgemaakt cadeau zou verkiezen!

 3. Oooh wauw die kettinkjes vind ik heel erg mooi. Ik vond vroeger de knutsels van mijn zoontje ook echt het aller mooiste kado dat je kon krijgen.

 4. Felice Veenman zegt:

  sinds mijn kinderen geen cadeau’s meer voor me knutselen ( en dat is al lang geleden) vier ik geen moederdag meer. Ik heb echt geen bewijzen nodig, dat ze van me houden…en ergens diep onderin een kist, heb ik nog een prachtig kasteel dat mijn zoon voor me heeft gekleid

 5. Caroline zegt:

  Wat een toffe ideetjes. Helaas zijn mijn kids de knutsel leeftijd al ontgroeid maar voor gezinnen met jonge kinderen komt deze inspiratie goed van pas.

 6. Ik vind het een leuke gedachte om moeders net even wat extra in het zonnetje te zetten in tijden van corona!

 7. Die armbandjes van MyJewellery spreken mij het meeste aan, maar moet eerlijk toegeven dat we hier al een aantal jaar niet meer aan moeder dag doen.

 8. zegt:

  wat een leuke manieren om moeders dat beetje extra te geven op moederdag 😀

 9. zegt:

  Hele leuke manieren en items! Zelf maak ik ook altijd iets haha

  1. zegt:

   Wat een leuke tips 😉 ik ga het doorgeven hier

 10. Ah de geknutselde ideeën zijn erg leuk!

 11. zegt:

  Die kleine gekleurde hartjes vind ik best wel mooi! Zo een kalender maken is ook leuk maar daar zijn mijn kinderen net iets te oud voor ondertussen.

 12. bij mijn moeder ligt nog altijd de beschilderde steen met daarop: mama, je bent een kei. ook zo leuk om weer terug te zien

 13. zegt:

  Wat leuk idee zo`n kalender. Echt mooi is het geworden. Hele mooie sieraden ook

 14. Marsha zegt:

  Wat een leuke ideetjes! Ik zag het even doorsturen naar mijn man haha. Hopelijk vergeet hij het niet haha

 15. Sherry zegt:

  Wat een leuke ideetjes. Niet veel mensen knutselen nog tegenwoordig maar handgemaakte dingen zijn super speciaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept