Gezin Persoonlijk

Moederdag: Mama! De liefste!

Moederdag is alweer bijna een week geleden, maar omdat ik niet eerder de tijd vond, nu pas mijn blog over deze dag! Wanneer ik aan Moederdag denk, denk ik vooral aan ‘op visite gaan bij oma’, standaard zaten wij vroeger bij oma aan de limonade op deze dag. Sinds ik zelf moeder ben, wordt mijn moeder ( oma) een beetje vergeten. Door het mooie weer, besloten wij op het laatste moment om te gaan klimmen en kamperen in Duitsland. Geen bloemetje voor oma dus. Ik zelf werd niet vergeten, al kreeg ik mijn Moederdag knutsels niet ‘s morgens, maar moest ik er even op wachten.

Het is moederdag

En dan is het moederdag, de jongens waren er al dagen mee bezig. Ze namen iets me van school, dit moest verstopt worden en geheim blijven. Poe, dat was best lastig. Op de dag zelf ben ik ontzettend verwend door de jongens. Van de jongste kreeg ik een kalender, met prachtige tekeningen en een foto van hem.

moederdag11

Van de oudste kreeg ik een geschilderde fles, met een geknutselde bloem en een prachtig gedicht.

moederdag

 

Het gedicht

Nou weet ik dat hij dit moederdag gedicht niet zelf heeft bedacht, maar toch was ik ontroert door de tekst; ik citeer:

Lieve mama

Een mooie bloem voor jou,

Omdat ik zoveel van je hou

Zet ‘m op een leuke plek

want jij bent echt te gek.

Jij doet zo veel voor mij/ons,

dat maakt mij heel blij.

en in plaast van een doos bonbons,

Je krijgt een mooie bloem,

jij bent mijn kampioen.

Liefs

moederdag21

Joyce van joyfromjoyce vroeg mij ( en andere moeders) trouwens in de week voor Moederdag wat het moeder zijn voor mij betekent. Mijn reactie en die van de andere moeders lees je op: wat moeder zijn voor ons betekent

 

moederdag knutselen #tips

Meer mama gerelateerde artikelen: me-time, thuisblijfmoeder zijn

foto’s lodiblogt

4 thoughts on “Moederdag: Mama! De liefste!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *