Braille Bricks- voor slechtziende kinderen

lego blokjes

Stel je eens voor dat slechtziende kinderen met LEGO-blokken het brailleschrift zouden kunnen leren, hoe fantastisch zou dat zijn? In Brazilië kan het al. Dankzij LEGO braille kunnen blinde kinderen leren lezen. 

Lego achtige blokken

Met de grote LEGO-achtige blokken kunnen kinderen het brailleschrift leren. Wanneer kinderen slechtziend zijn, ervaren ze sociale en educatieve problemen. De Braille Bricks bieden hiervoor een oplossing. De blokken worden namelijk een spel voor kinderen. Zo kunnen de kinderen spelenderwijs hun sociale netwerk uitbreiden. Op ieder LEGO-blokje staat een letter, maar dan in brailleschrift. Op het bekende LEGO-bord kunnen ze woorden en zelfs zinnen vormen. De LEGO-blokken zijn niet alleen leuk voor kinderen, op deze manier kunnen slechtziende kinderen ook brailleschrift leren aan hun ouders, broers of zussen.

Braille Bricks leren blinde kinderen lezen

De LEGO-blokken zijn gecombineerd met de zes punten van het brailleschrift. Met de letters kunnen de kinderen woorden maken en uiteindelijk leren lezen. Op dit moment kunnen er driehonderd kinderen gebruikmaken van dit project. Het marketingteam hoopt natuurlijk dat LEGO het unieke brailleschrift snel oppakt en meer kan gaan produceren. Ik vind het in ieder geval een prachtig initiatief: het helpt slechtziende kinderen, maar ook LEGO wordt in een goed licht gezet.

Lees ook: De OrCam MyEye– Hoe blinden en slechtziende kunnen lezen

Dit artikel is geschreven door Tedje van Gils blogger voor Stylecowboys, Dutchcowboys en Travelvalley. Origineel artikel is te lezen op DutchCowboys
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. zegt:

    Wat een geweldig idee zeg!

    1. zegt:

      Tof he!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept