Buiten spelen kan het hele jaar door met dit buitenspeelgoed

Buiten spelen het hele jaar door met dit buitenspeelgoed

Buiten spelen kan het hele jaar door. En daar hoort ook buitenspeelgoed bij. Maar met welk buitenspeelgoed scoor jij nu bij je kinderen, neefjes, nichtjes of kleinkinderen? Ik zet vandaag het buitenspeelgoed voor het hele jaar door op een rij.

Buiten spelen het hele jaar door

Bij buitenspeelgoed denk je snel aan de zomer, maar ook in de andere maanden wanneer het kouder is, kunnen kinderen prima buiten spelen en ook daar is genoeg speelgoed voor. Natuurlijk kennen we allemaal het echte zomer buitenspeelgoed, denk aan waterpistolen en zwembaden. Maar er is ook genoeg buitenspeelgoed, waar je kind het hele jaar mee buiten kan spelen.

Welk buitenspeelgoed kies je dan

Met welk buitenspeelgoed kunnen kinderen nu het hele jaar met veel plezier buiten spelen? Ik zet vandaag mijn favorieten -nou ja waar mijn kinderen gelukkig van werden- op een rijtje:

Een skelter

En dan begin ik met de skelter, want hoe leuk is het voor kinderen om op een skelter te rijden. Wel is het belangrijk om de juiste skelter te vinden voor jouw kind. Een skelter waar hij of zij goed en veilig op kan rijden. Deze skelters vind je bij berg skelter. Er is een grote keuze aan skelter modellen om uit te kiezen. Skelters vind je al voor kinderen vanaf 2 jaar. Verstandig is om te kiezen voor een skelter die verstelbaar is. Vaak kan je het zitje en het stuur verstellen, zodat de skelter meegroeit met jouw kind of kinderen.

Loopfietsen en kinderfietsen

Naast een skelter is een loopfiets, een driewieler of een kinderfiets ideaal om mee buiten te spelen. Zet ze niet weg in de schuur, maar laat kinderen hier het hele jaar op oefenen en rijden. Vaak ben je geneigd om in de zomermaanden met kinderen te oefenen met fietsen zonder zijwieltjes, maar ook wanneer het kouder is, kan er natuurlijk prima geoefend worden op een twee of driewieler.

Bal spelen

Bal spellen kunnen altijd, denk aan voetballen, lummelen of basketballen. Buiten spelen met een bal is dan ook zeker niet alleen voor de zomer. Wanneer het kouder is moeten kinderen misschien even meer aangespoord worden, maar waarom zouden ze ook dan niet buiten spelen met een bal? Voetbaltrainingen gaan toch ook gewoon door. Heb jij ruimte voor jullie huis met een grasveldje, denk dan eens aan voetbaldoeltjes of een mini basketbal net.

Een speelhuis in de achtertuin

De droom van elk kind, een speelhuis in de tuin. Hadden wij jaren lang en plastic klimhuisje staan, is een hout exemplaar met glijbaan en klimtoestel, natuurlijk helemaal ‘The Bomb’. Mocht je hier plek voor hebben in de tuin, dan is dit echt het overwegen waard, want wat een plezier kunnen kinderen hier het hele jaar door van hebben.

Een trampoline

Iets wat kinderen nooit verveeld, is een trampoline. Hier kunnen ze echt het jaar op buiten spelen. Tenslotte kan springen altijd. Veel kinderen vinden het juist fijn, om in de maanden dat ze minder buiten komen, nog wel even elke dag te springen op de trampoline, even die energie eruit springen.

Lees ook: Met een trampoline spelen kinderen het hele jaar buiten.

Vakantie speelgoed

Een tijdje terug, toen de wereld nog wat onzekerder was, schreef ik wat je kon doen wanneer je deze zomer thuis zou blijven, toen schreef ik ook over vakantie speelgoed. En hoe leuk je hier ook thuis mee kan spelen, maar dat telt natuurlijk ook voor buiten de vakanties. Want waarom zouden we thuis voor het huis niet badmintonnen, een potje jeu de boule spelen of met een frisbee gooien? Laat dit speelgoed niet bij de vakantiespullen liggen, maar pak het nu en ga er mee buiten spelen.

Lees ook: Vakantie vieren in eigen tuin.

Buiten spelen kan altijd

Wij zijn gezegend met een groot grasveld voor het huis. Een grasveld waar de kinderen altijd met veel plezier hebben kunnen spelen. Nu ze ouder worden is dit minder, maar ook nu kan hier nog gewoon een potje worden gevoetbald. In de achtertuin staat een trampoline. Onze jongste zoon staat hier elke dag wel even op te springen, of het nu zomer is, lente, herfst of winter. Hij staat er. Buiten spelen is zo goed voor kinderen dat wij ze ook moeten stimuleren tot. En dat kan met bovenstaande tips het hele jaar door!

Lees ook: Mikk-line. Duurzame buitenkleding voor eindeloos speelplezier.

handtekening Lodi blogger en copywriter
Disclaimer lodiblogt

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

4 reacties

 1. Claire zegt:

  Wat een heerlijk blog artikel! En absoluut; buitenspelen kan het hele jaar door! Dat is ook iets wat we nu al aan onze dochter meegeven (ze is 1 jaar) door altijd naar buiten te gaan of het nu regent, de zon schijnt of sneeuwt.

  1. zegt:

   Precies, heel verstandig, zo leren ze ook hoe fijn het buiten is.

 2. Mooi artikel. Buitenspeelgoed is wel het fijnste om te geven, zodat ze lekker kunnen genieten van de frisse lucht en niet alleen maar binnenzitten. Voor mij zijn de dingen waar ze het meeste plezier van hadden: (1) BERG skelter (we hebben er een op marktplaats gekocht, maar die gaat al lang mee alsof het nieuw was), (2) stapelblokken zoals in MonkeyTown waarmee ze buiten hele constructies kunnen bouwen, (3) trampoline, (4) voetbalgoaltjes, (5) stuntstepjes en natuurlijk een goed (6) zwembad met spulletjes.

  1. zegt:

   Leuke tips en zeker ontzettend leuk om cadeau te geven, niet alleen leuk, je stimuleert ook het ‘naar buiten gaan.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept