Vakantie vieren in eigen tuin- Tips voor een heerlijke tijd thuis

vakantie in eigen tuin

Of we dit jaar weer op vakantie kunnen in binnen of buitenland is nog onzeker, maar vakantie vieren in eigen tuin gaat zeker lukken. Hoe? Vandaag geef ik jou de ultieme tips voor een heerlijke tijd thuis, ook al ben je jouw huis en tuin ondertussen misschien wel helemaal zat.

Maak van de tuin jouw tuin

Als we dan toch thuis blijven deze zomer, dan hopen we natuurlijk op een warme, zonnige zomer, waarin we veel buiten kunnen doorbrengen. Hopelijk met meer mensen dan alleen ons gezin. Daarom kan je misschien het beste eerst je tuin opknappen, mocht vakantie vieren in eigen tuin dit jaar ook voor jouw een mogelijkheid zijn. En zo niet, dan is een opgeknapte tuin waar je heerlijk kan vertoeven natuurlijk altijd fijn!

Kies de juiste parasol

Bij het opknappen van de tuin is -gezien de warme zomers van de laatste jaren- het verstandig om eerst over schaduw plekken na te gaan denken. Waar kan jij in de tuin zorgen voor schaduw? Heb jij verschillende plekken waar je kan zitten? Waar zet je een parasol en welke parasol kies je dan? Er is natuurlijk ontzettend veel keuze in parasols, qua kleur en grootte, maar ook qua vorm. Je kan kiezen voor een standaard tuinparasol, maar misschien is een muurparasol of een Solero Fratello (kantelbare zweefparasol) in jouw tuin veel handiger.

gewoon vakantie in Nederland, vakantie vieren in eigen tuin.

Van bbq tot tuinmeubels

Nu de schaduw plekken zijn geregeld zijn de juiste tuinmeubels aan de beurt. Want als we dan toch vakantie vieren in eigen tuin, dan wel op een fijne bank. Misschien is het nu wel tijd om die loungeset te kopen, waar je al langer naar aan het kijken bent of een mooie tafel voor de vele avonden buiten met de barbecue aan. Tenslotte is het buiten in de tuin op zwoele zomeravonden heerlijk vertoeven en wordt het wel wat koud buiten, dan zorg je voor een gezellige vuurplaats in de tuin.

Wat hebben we nodig aan buitenspeelgoed

De tuin is nu geregeld, de vakantie kan wat jou betreft beginnen. Misschien is het dan helemaal niet verkeerd om tijdig op zoek te gaan naar een opblaasbare zwembad. Wacht hier niet mee tot het vakantie vieren in eigen tuin werkelijkheid wordt, maar zorg dat je deze alvast in huis hebt. Kijk meteen voor wat leuke vrolijke speeltjes voor in het zwembad. Vakantie vieren in eigen tuin, kan natuurlijk ook iets verder getrokken worden dan alleen maar in en om het huis. Waarom zoek je niet een veldje bij jou in de buurt waar je die spelletjes kan doen, die je normaal ook op de camping in binnen of buitenland zou doen. Denk hierbij aan Jeu de Boules of badminton.

Wanneer je samen wil eten en drink

Dat camping gevoel terug brengen tijdens het vakante vieren in eigen tuin is heerlijk, maar ook tijdens de zonnige avonden en in het weekend is het buiten natuurlijk heerlijk vertoeven. Zorg je naast een goede stabiele eettafel waar je de avonden samen met het gezin van het avond eten kan genieten ook borden, bekers en bestek voor buiten hebt. Kies bijvoorbeeld voor vrolijk gekleurde camping borden. Dit is zoveel makkelijker, kinderen kunnen nu eenmaal eens langs de tafel rennen en iets omstoten, maar het staat ook zo veel vrolijker en geeft dat vakantie gevoel.

Ik wil vrolijke kleuren

Vakantie in en om het huis is ook, dat ultieme vakantie gevoel hebben. Dit gevoel krijg je vaak door kleuren aan te brengen. Kleuren geven net die extra zomerse tinten aan je huis en tuin. Kies voor vrolijke kussens op de lounge bank, plantenbakken in vrolijke kleuren met bloeiende planten, maar vergeet ook de aankleding van de tuin niet. Een mooie poster of foto van een verre vakantie reis staat ook super mooi op de misschien wel saaie muur van de schuur of de schutting.

Al blijven we dit jaar thuis

We moeten maar zorgen dat we er een lekker vakantie van kunnen maken. En is deze vakantie in eigen tuin, zorg dan dat deze helemaal naar jouw zin is. En dan niet alleen met een functionele parasol en eettafel. Maar zorg ook voor die aankleding die van de tuin, jouw tuin maakt.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto pixabay

Disclaimer lodiblogt
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

4 reacties

 1. zegt:

  Ik zag de foto’s, jullie tuin wordt prachtig en zo belangrijk. Ik geniet zelf ook van onze tuin en dat geeft ook echt dat vakantie gevoel, al wil ik er hier nog meer een bohemian look aan gegeven, het voelt al fijn om er te zitten.

 2. zegt:

  Goeie tips! Wij hebben alleen geen tuin dan, maar wel een balkon. Een parasol kan hier dan ook echt niet ontbreken.

  1. zegt:

   Van een balkon kan je ook zo veel moois maken, ik had vroeger ook een balkon en deed hier niks mee, nu zou ik boordevol leuke ideeën zitten om te decoreren.

 3. Claire zegt:

  Wat een fijne tips! Wij gaan dit jaar ons balkon een make-over geven. De loungeset en plantenbakken zijn al gekocht. Hopelijk wordt het snel wat warmer zodat we het af kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept