Wat zijn nu typisch barbecue gerechten

wat zijn nu typisch barbecue gerechten

Mooi weer doet velen verlangen naar eten van de barbecue. Misschien heb jij al buiten gegeten de afgelopen weken of wacht je tot het echt zomer is, maar barbecueën kan natuurlijk altijd. Wat zijn nu typisch barbecue gerechten? Ik zet het op een rij.

Het barbecue seizoen is geopend

We kunnen weer, we mogen weer en we willen weer, barbecueën. Nu is de bbq opsteken zeker niet meer alleen voor de zomer. Buiten eten kan het hele jaar. Al maak je er zomers misschien een frisse salade bij, een goed stuk vlees op de barbecue kan altijd.

Lees ook: Zo kan je het hele jaar door barbecueën.

Wat zijn typisch barbecue gerechten

Vlees, vis, groente, het kan allemaal op de barbecue en daarom wordt het ook steeds meer gebruikt als buiten keuken. Tenslotte kan je er al je gerechten op klaar maken. Zorg dat je een goed eettafel buiten heb staan en het avondeten kan op zonnige dagen prima buiten genuttigd worden. Wat zijn nu due typische barbecue gerechten:

 • De klassieke hamburger

De hamburger mag natuurlijk niet ontbreken bij een barbecue. Leg niet alleen het vlees op de barbie, maar ook de hanburgerbroodjes, de ui en paprika.

Lekker op de bbq, een hamburger
 • Kip spiesjes

Ook zo een typisch barbecue gerecht, de kip spies. Kies eens voor kip in marinade, laat het 10 minuten of liever nog een paar uur ops maak komen en rijg ze aan de spies. Lekker met ui en paprika die ook prima op de bbq kunnen.

 • Mais

Mais mag niet ontbreken op de barbecue. Lekker met boter en zout!

 • Stokbrood en kruidenboter

Lekker, lekker, stokbrood, dat mag natuurlijk niet ontbreken bij de bbq.

 • Vis

Vis is zo lekke rop de barbecue en misschien niet een typisch barbecue gerechten, maar zeker het proberen waard. Maak eens een pakketje met zalm en groente in aluminium.

Een heel lekker voorbeeld hiervan is dit zalmpakketje van de site van de Allerhande.

 • Groente

Groente is heerlijk van de barbecue maar kan natuurlijk ook zo als hapje met een dip gegeten wordend keer als de barbecue nog even warm aan het worden is. Op de barbecue kan eigenlijk alles wel. Paprika, courgette, aubergine en ui. lekker voor ervoor is komkommer met tsaziki.

Lees ook: Hoe je makkelijk kwaliteitsvlees online kan bestellen.

Ga buiten eten

Hoewel barbecuen door ons vaak in de zomer gebeurd, kan je natuurlijk het hele jaar door barbecuen. Ook wordt de barbecue steeds meer verschoven van alleen maar vlees, naar het hele avondeten op de bbq. Groente, aardappelen, het kan allemaal op de barbecue. Dus ik zou zeggen, haal dit weekend de bbq weer eens uit de schuur en als ga heerlijk buiten eten.

foto gratis afbeelding via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

3 reacties

 1. zegt:

  Dank je wel, ik vind het altijd zo lekker en alhoewel je het hele jaar door kan bbq-en, vind ik de zomer toch het fijnst.

 2. zegt:

  Lekkere ideeën allemaal, ik ben gek op buiten eten! Wij verschuiven nu juist meer naar buiten gourmetten, maar dat komt vooral door de leeftijd van de kinderen.

  1. zegt:

   Maar dat is ook een super leuk idee. Alleen al buiten eten vind ik altijd heel fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept