Welke keukenopstelling past er nu in jouw huis

welke keukenopstelling past er in jouw huis?

Stel, je wil een nieuwe keuken. Maar weet nog niet zo goed hoe en wat. Dan ga jij je verdiepen, online en in showrooms. Bij het plaatsen van een keuken komt maatwerk kijken. Want wat wil je aan apparaten, hoe wil je de indeling hebben en past jouw droomkeuken eigenlijk wel in jouw huis? Vandaag een artikel over welke keukenopstelling er in jouw huis past.

Kies een unieke keuken

Elke woning is anders. Geen huis is hetzelfde, daarom zijn maatwerk keukens zo belangrijk. Heb jij een huurwoning met een standaard keuken dan kan je niet zo veel veranderen, maar heb je een eigen woning dan kan je jouw keuken precies zo laten maken als jij wil. Nu past natuurlijk niet elke gewenste keukenopstelling in elke woning. Je bent nu eenmaal beperkt qua ruimte in jouw huis, daarom zijn alle keukens eigenlijk unieke keukens.

Welke keukenopstelling past in jouw huis

Een droom voor velen is een keukenopstelling met een (kook) eiland. Maar er zijn niet zo heel veel keukens ook zo ruim, dat dit de werkelijkheid kan worden. Vaak kiezen mensen voor een U keukenopstelling of een rechte opstelling. Elke ruimte waar de keuken moet komen vraagt om een andere benadering. Natuurlijk heb je voor een standaard keuken te maken met vaste maten waar je eigenlijk niets aan kan veranderen. Maar heb je de kans, ga dan voor uniek maatwerk. Kies bijvoorbeeld voor een luxe keuken, moderne keuken of een landelijke keuken.

Welke keuze kan je maken.

Heb je nu een grote ruimte waar jouw keuken moet komen, dan is een eilandopstelling voor het kookvertrek natuurlijk de droom van velen. Een keuken met een eilandopstelling is gezellig en multifunctioneel. Je hebt ontzettend veel opbergruimte waardoor je er voor kan kiezen minder bovenkasten te nemen. Aan een kookeiland kan je heel gezellig met meerdere mensen zitten. Dus terwijl jij aan het koken bent, zit de familie er gezellig omheen. Maar goed, hier moet je de ruimte voor hebben en dat is voor veel huizen niet weggelegd.

Of kies je een rechte keuken

Heb je nu een kleine ruimte waar de keukenopstelling moet komen, dan is een rechte keuken vaak waar men voor kiest. Hierbij is het belangrijk om je kastruimte goed te benutten. Kijk bijvoorbeeld eens voor een kruidenrek waar je al je specerijen in kwijt kan.

U-vormige keuken

Een u-vormige opstelling zie je steeds vaker, het voordeel is dat je deze keukenopstelling zo klein of groot kan maken als je zelf wil. Dit door extra kastruimte toe te voegen of misschien een eiland in het midden.

Denk in mogelijkheden

Zelf is mijn keuken een voorbeeld van in mogelijkheden denken. Het idee dat wij hadden leek in eerste instantie niet mogelijk, door de ruimte die er was. Maar na de nodige gesprekken in een showroom en het goed meten van de maten van de keuken, hebben wij een unieke keuken kunnen laten plaatsen. Een keuken waar we nog elke dag blij mee zijn. Denk daarom niet in beperkingen, maar in mogelijkheden. Heb je al ideeën voor een keukenopstelling, maak dan een afspraak om deze te bespreken. En nog helemaal geen idee, kijk dan goed rond naar de mogelijkheden die er zijn, maar kijk eens verder dan de keukenopstelling die je nu hebt en zorg dat jouw keuken een unieke keuken wordt.

Lees ook: Industrieel interieur- Kies voor een tafel van oud hout.

foto gratis afbeelding via Pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept