Reizen met jonge kinderen- wat moet je weten

reizen met jonge kinderen, alle tips op een rij

Waar begin je aan wanneer je gaar reizen met jonge kinderen denken velen misschien wel, wanneer je verteld dat je voor een tijd weg gaat uit eigen land. Natuurlijk zijn er punten waar je tegenaan kan lopen, maar reizen met kleine kinderen is ook juist ideaal. Ik geef je alle tips voor een mooie reis.

Op reis gaan als de kinderen nog klein zijn

Reizen met jonge kinderen is leuk en ik zeg zeker niet dat iedereen dat nu spontaan moet gaan doen, maar ik schrijf vandaag wel uit eigen ervaring hoe leuk het is om te reizen met jonge kinderen. Reizen met jongen kinderen, een vakantie met kinderen, voor de een een droom en voor de ander een nachtmerrie. Is het niet lastig om te gaan reizen wanneer de kinderen nog zo jong zijn? Ja zeker, dat is absoluut zo, maar er zijn ook ontzettend veel voordelen en vandaag een artikel waarom dit zo leuk kan zijn. R

Lees ook: Mijn verhaal op Lifstyle-inspiratie over Amerika.

Vakantie met kinderen

In 2011 reisden wij zeven maanden door Amerika en Canada in een camper. Onze kinderen waren toen drie en een jaar oud. Al eerder had ik lange reizen gemaakt van een jaar en van zes maanden, maar altijd samen met mijn zus en nooit met man en kinderen. Deze reis is er nog steeds een die wij koesteren. De tijd die je samen door kan brengen, deze tijd komt niet mee terug. En nu wil ik niet zeggen dat iedereen die dit leest meteen maar zeven maanden een sabbatical moeten nemen. Want het gaat er niet om hoe lang je weg bent, maar om de herinneringen die je maakt

Voordelen van reizen met jonge kinderen

Wat zijn nu de voordelen wanneer je op reis gaat of op vakantie en de kinderen zijn nog jong?

Kinderen zijn flexibel

Jonge kinderen kunnen overal slapen, in de buggy, de reiswieg, het autostoeltje, de camper of de draagzak. Laat je kind niet de dag bepalen met zijn of haar slaapjes, je zal merken hoe makkelijk kinderen zijn in het slapen in een andere omgeving.

Lees ook: Je baby dragen in een draagzak, voor thuis en onderweg.

Je bent de hele dag buiten

In de eerste drie jaar waren wij alle vier vaak ziek, maar in Amerika en Canada zijn wij geen dag ziek geweest, niet verkouden, niks. Logisch, want we zagen weinig anderen dan ons vieren, er waren geen peuterspeelzalen en gastouders, maar ook waren we altijd buiten. Gezonder kan bijna niet.

De hele dag buiten zijn, dat is een voordeel van het reizen met jonge kinderen.

Kinderen maken makkelijk contact

Hoe vaak onze kinderen niet op de foto zijn gezet door onbekenden, maar ook hoe vaak je een gesprek aangaat door de kinderen, is ongelofelijk. Ook voor de Amerikanen en Canadezen waren wij een uitzondering ‘door zo lang te reizen.’ Hierdoor had je altijd een praatje, maar kreeg je ook inspiratie om plekken te bezoeken of de reis anders te maken dan vooraf bedacht.

Kinderen hebben maar weinig nodig

Kinderen kunnen met zo weinig tevreden zijn. En pas dan ontdek je wat ze thuis eigenlijke een boel aan speelgoed hebben. Wanneer je in camper aan het rondreizen bent, heb je weinig ruimte, de jongens hadden dan ook weinig speelgoed, maar vermaakte zich prima. Halve wegen de reis hadden ze geluk en kregen van iemand die we tegen kwamen op een camping, een heel doos vol autootjes.

Kinderen zijn goedkoop

Kinderen zijngoedkoop wanneer je op reis bent. Op een camping betaal je niet voor kleine kinderen, toegang is vaak gratis en qua eten en drinken kosten ze een stuk minder dan oudere kinderen.

Zijn er ook nadelen

Zeker er zijn ook nadelen wanneer je kinderen nog zo jong zijn tijdens een reis. Een kind heeft ritme nodig. Onze dagen werden toch altijd een beetje beïnvloed door de middagslaapjes van de jongste, want een keer in slaap vallen in de rugdrager kon wel, maar niet elke dag. Ook moet je met jonge kinderen rekening houden met de afstanden die je rijdt en wandelt. Onze oudste was al jong uit de kinderwagen, omdat zijn broer hier in moest en als we gingen wandelen dan liep hij alles met zijn driejarige kleine beentjes omdat zijn broertje in de rugdrager zat.. En dat je dan misschien niet alles kan wandelen wat je zou willen, dat moet je incalculeren.

Handige tip

Hoe ver je ook gaat vliegen, als je kind een eigen stoel heeft in het vliegtuig, neem dan de eigen autostoel mee. Niet alleen zit dit beter in het vliegtuig, je hoeft deze ook niet meer ter plekken te huren.

Vakantie met kinderen

Ik heb een voorliefde voor reizen, dat heb ik van mijn ouders mee gekregen en hoop ik mijn kinderen ook weer mee te geven. Nu hoef je natuurlijk helemaal niet ver te gaan om een mooie reis of vakantie te vieren. Ben je nu net zo reislustig en heb je de mogelijkheid tot, dan is een lange reis met jonge kinderen wat mij betreft een aanrader en heb je na het lezen van dit artikel vragers tel ze gerust!

foto’s lodiblogt 2011

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. Ja, ik kijk ook met zoveel genot terug op onze lange camperreis! Vooral dat haast alleen maar buiten zijn vonden wij geweldig. En kids zijn idd zo flexibel, als jij er als ouder en stabiele basis maar bent, dan is het goed.

    1. zegt:

      Precies, mooi om te lezen dat jullie dit ook zo ervaren hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept