5x een budgetproof vakantie in de bergen deze zomer 

5x budgetproof vakantie in frankrijk

Ga jij deze zomer naar de bergen en wil jij een duurzaam én een budgetproof vakantie in  de natuur beleven dan kan dat prima! Door de hoge prijzen voor boodschappen en energie letten steeds meer mensen op hun budget. Les Gets en Châtel, twee chique en charmante bergdorpen in de Franse Alpen, verwelkomen milieubewuste reizigers die op zoek zijn naar een duurzame vakantie in de prachtige natuur.

Vijf tips voor een budgetproof vakantie

Een budgetproof vakantie in een heel goed mogelijk, zeker wanneer populaire vakantie plaatsen zelf ook meedenken met duurzaamheid en budget. Les Gets en Chåtel zijn gemeentes in het Franse departement Haute-Savoie. Het departement Haute-Savoie ligt op ongeveer 1000km van Utrecht. Natuurlijk zijn er kosten aan een vakantie verbonden, vaak hoge kosten, maar hoe kan je jouw vakantie dan toch budgetproof maken? Met onderstaande tips kom je een heel eind.

Gebruik van liften en andere activiteiten voor maar 2,50 euro per dag 

Koop een Portes du Soleil Multi Pass, met deze Pass krijg je toegang tot niet minder dan 60 activiteiten en attracties in het gebied. Denk aan onbeperkte toegang tot kabelbanen, zwembaden, tennisbanen en culturele bezienswaardigheden. De Multi Pass is een geweldige manier om van de omgeving te genieten en actief te zijn in de natuur zonder je budget te overschrijden.

Voor kinderen tot 5 jaar is deze pas gratis. 

Hier vind je alle informatie.

Maak gebruik van gratis shuttlebussen

Om het verplaatsen binnen de dorpen te vergemakkelijken zijn gratis shuttlebussen beschikbaar. Een auto is daardoor gedurende de hele vakantie niet nodig. Niet alleen vriendelijk voor je budget maar ook voor het milieu!  

Wandel langs bergmeren

In de gratis gidsen van Châtel en Les Gets vind je diverse wandelingen die onderverdeeld zijn naar thema. Zo staan er onder andere speciale wandelingen voor families met kinderwagen in. Deze wandelgidsen kan je gratis downloaden.

Download je gratis wandelgids:

Bezoek gratis festivals

Les Gets en Châtel zijn levendige bestemmingen met een scala aan gratis festivals. Zeker gedurende het zomerseizoen. Van muziekconcerten tot traditionele feesten. Deze festivals bieden entertainment voor het hele gezin, zonder dat je een cent hoeft uit te geven aan toegang. Zo is er het natuur- en duurzaamheidsfestival, het lounge festival of kies voor het meer traditionele Fete des Alpages dat dit jaar voor de 45e keer wordt georganiseerd. 

Proef de lokale producten op de markten

Mijn favoriet wanneer ik in Frankrijk ben, is het bezoeken van een locale markt. Ik ben dol op alles met lavendel, de potterie, de vintage en al het lekkere eten en drinken! Breng een bezoek aan de gezellige markten van Les Gets en Châtel, waar je lokale producten, ambachten en lekkernijen ontdekt. Struin langs de kraampjes en geniet van de levendige sfeer terwijl je lokale specialiteiten proeft. De markten zijn gratis toegankelijk en zijn perfect om de lokale cultuur en smaken te ervaren. In Châtel elke woensdag van 8.30u – 12.30u op het Place de l’Eglise. In Les Gets elke donderdag van 8u-12u. 

Over Châtel en Les Gets

Châtel is een oud-Savoyaards dorpje met een lange landbouw-traditie en Les Gets is een traditioneel Frans bergdorpje met houten chalets. www.chatel.com en www.lesgets.com

Met budget op vakantie

Steeds meer mensen zijn zich bewust van hun portemonnee en kijken meer en meer naar een budgetproof vakantie dan ooit. Een budget vakantie kan prima, helemaal wanneer jij je van te voren inleest over de mogelijkheden. Haal je die transfer Pass er uit, gaan er gratis shuttlebussen en waar ga je logeren? De Franse plaatsen Chåtel en Les Gets zetten zich al langer in voor duurzaamheid en budget vakanties en zijn die plekken om naar toe te gaan wanneer jij dol bent op wandelen in de bergen, natuur en rust.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt/persbericht GreennSpin

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept