Hoe creëer je een natuurlijke make-up look

hoe creëer je een natuurlijke make-up look

Wanneer je jong bent is het heerlijk om te experimenteren met make-up, tenminste dat vond ik. Nu ik ouder word kies ik meer voor de natuurlijke make-up look. Minder uitbundige kleuren, meer die natuurlijke schoonheid, maar wel met kleur. Vandaag deel ik mijn tips voor het gebruik van make-up voor een natuurlijke look.

Natuurlijke make-up look

Daar waar ik als vijftien, zestien jarige graag met blauwe, groene en roze oogschaduw experimenteerde, gebuikte ik in mijn twintiger jaren eigenlijk geen make-up meer. De jaren hierna was het vaak een beetje op en af. Ging ik op stap dan ging ik goed in de make-up, maar was ik thuis dan gebruikte ik naast een dagcrème eigenlijk niks anders. Maar nu ik richting de vijftig ga, merk ik dat ik als ik geen make up- gebruik, ik gewoon echt een ouder gezicht heb. Dat is niet raar en ook helemaal niet erg. Tenslotte word ik nu eenmaal ouder. Maar ik kan er iets aan doen. Een beetje kleur geven met make-up, een beetje verzorging aan mijn gezicht, geeft net even iets extra’s. En dat voelt nog goed ook! Maar dan ga ik wel voor de natuurlijke make-up look.

Natuurlijke schoonheid

Nu wil je misschien niet elke dag vol in de make-up, tenslotte is natuurlijke schoonheid ook een pracht . Alleen een beetje mascara, eyeliner en oogpotlood kan prima. Maar heb je nu wat oneffenheden op het gezicht, wat donkere kringen onder de ogen of zie je wat bleek, dan zijn er verschillende cosmetica producten die jou kunnen helpen. Met het ouder worden merk ik wel dat de natuurlijke make-up look me het beste staat. Dus veelal bruine kleuren en niet te opvallend.

Affect Cosmetics

Onlangs heb ik een nieuw make-up merk leren kennen: Affect Cosmetics. Affect Cosmetics is professionele cosmetica voor elke vrouw die er elke dag fenomenaal uit wil zien. Het is een unieke make-up lijn voor dagelijks gebruik. Affect cosmetica combineert hoge kwaliteit en zorg voor het gezicht. Ook zijn ze tot in de kleinste details verfijnd waardoor oogschaduw heerlijk ruikt en poeders en blushes een uniek patroon hebben dat in het oog springt. Ik ben erg enthousiast over dit merk. Niet alleen ziet de make-up er stuk voor stuk prachtig uit, de kleuren komen goed tot hun recht en de producten zijn super. De hele dag blijft mijn make-up goed zitten en zie ik er stralend uit.

Make-up routine

Nu ik ouder word kies ik bewust voor bruine, neutrale kleuren, natuurlijk wil ik zeker niet zeggen dat iedereen dit moet doen, zeker niet. Doe wat je goed voelt en wat je goed staat. Cosmetica is wat dat aangaat natuurlijk heel persoonlijk. Maar terug naar de natuurlijke look, hoe creëer ik deze en welke kleuren en producten van Affect Cosmetics heb ik uitgekozen:

Begin met een foundation

Begin jouw make-up routine met het aanbrengen van een foundation. Het fijne hiervan is dat het vlekjes of oneffenheden in het gezicht weghalen. Foundation is tenslotte een make-up product die je gebruikt om je huid een egalere tint te geven.

De foundation van Affect Cosmetic heeft een elegant glazen fles en een hygiënische pomp die zorgt voor een nauwkeurige dosering. Doe een beetje foundation op de rug van je hand en gebruik een make-up sponsje om de foundation mooi en gelijkmatig aan te brengen.

Toen ik jong was, vond ik aanbrengen van foundation altijd een beetje eng, want zag het er wel natuurlijk uit? Tegenwoordig zijn de foundations van zulke goede kwaliteit dat je een natuurlijke make-up look kan creëren zonder bang te zijn dat je de mist in gaat.

natuurlijke make-up look met foundation

Haal de zwarte wallen onder je ogen weg met een concealer

Een concealer is ideaal om oneffenheden of donkere kringen mee te verhullen. Vooral voor de gevoelige huid rondom de ogen. De concealer van Affect Cosmetics breng je onder de ogen aan met de meegeleverde applicator en dep je zachtjes in met je vinger of een make-up sponsje.

gebruik een concealer voor de zwarte randen onder je ogen

Bronzer, blush & Highlighter

Een bronzer breng je het beste aan met een wat dikkere kwast net onder de jukbeenderen, van oor naar mondhoek. Begin heel lichtjes, je kan altijd nog wat meer gebruiken. Een bronzer is gemakkelijk aan te brengen en mengt mooi met andere cosmetica producten. Zorg er voor dat de bronzer een á twee tinten donkerder is dan jouw eigen huid. Hierdoor heb je altijd een gezonde kleur in je gezicht.

Lees ook: Geen zon- krijg toch een zomers kleurtje op je gezicht.

Zorg er voor dat de bronzer een á twee tinten donkerder is dan jouw huid. Hierdoor heb je altijd een gezonde kleur in je gezicht.
Kleur bronzer: Pure Love

Vervolgens pak je een iets kleinere kwast en brengt de blush aan net boven de bronzer. Begin licht je kan altijd meer blush aanbrengen. De blusch charming van Affect Cosmetica bevat verzorgende arganolie wat de perfectie combinatie is van schoonheid & verzorging. De kleur is heel mooi zacht. Deze kleur is Always on Rouge en staat heel natuurlijk met de bruine bronzer.

natuurlijke make-up look met deze rouge van Affect Cosmetics
kleur Always on Rouge

En dan de highlighter

Een highlighter brengt je aan op waar licht valt. Hier gebruik je nog een smallere kwast voor. Strijk de highlighter voorzichtig van de haargrens naar de neus echt op de jukbeenderen. Je kan ook een beetje highlighter gebruiken onder de wenkbrauw en in de binnenste ooghoekjes. Op bovenlip en neus (uiterste puntje). Deze highlighter van Affect Cosmetics springt er echt uit. ik vind het heel mooi om mijn jukbeenderen te laten stralen en dat lukt met deze kleur zeker. Naar gelang de hoeveelheid highlighter hou je het bescheiden of kan je echt uitpakken.

Een jighliter die jouw natuurlijke make-up look goed doet.
kleur Las Vegas

Dan de ogen

Het aanbrengen van make-up begint bij het aanzetten van de wenkbrauwen. Hierbij telt ook weer, gebruik de kleur en de hoeveelheid die jij mooi vind. Mijn wenkbrauwen zijn van zichzelf vrij licht, dus gebruik ik een wenkbrauwpotlood om net ven iets meer kleur aan te zetten. Begin met het vormgeven van je wenkbrauwen. Teken met het wenkbrauwpotlood kleine streepjes en vervaag het wat met het borsteltje aan de onderzijde van het potlood. Je accentueert je wenkbrauwen net iets meer op deze manier.

Een Eyeliner kan elke dag of af en toe

De eyeliner pen van Affect Cosmetics heeft een zachte en flexibele punt, waardoor je nauwkeurige lijntjes kan tekenen op de oogleden. Het droogt snel op zonder uit te lopen. Het leuke met een eyeliner vind ik dat je zoveel extra’s aan je ogen kan geven door een enkel lijntje te trekken. Wel is het zo dat je met een eyeliner goed moet oefenen en daarom kiezen zoveel vrouwen ook voor permanente make-up. De eyeliner is dan permanent aanwezig. Omdat ik niet elke dag eyeliner wil gebruiken is gebruik ik deze pen en ik moet zeggen, oefening baart kunst!

Oogschaduw

Wat is de oogschaduw van Affect Coasmetics mooi. En in zoveel kleuren. Om die natuurlijke look te houden koos ik voor de kleur Cinamon touch. Dit is een losse oogschaduw met een kaneel kleur. Dankzij de hoge pigmentatie is de oogschaduw gemakkelijk te blenden en komen de kleuren mooi uit. Met dit product kan je zowel delicate, romantische als opvallende looks vol kleuren creëren. De oogschaduw kan je zowel droog als nat aanbrengen. Let op dat het echt een losse poeder is die je gebruikt, doe niet teveel op je kwastje.

losse glitter oogschaduw
Kleur: Cinamon touch

Oogpotlood en mascara

Trek een dun lijntje oogpotlood onder de oog en geef je wimpers die mooie lange uitstraling met een goede mascara. Dankzij het siliconen borsteltje worden de wimpers perfect gescheiden en dankzij de vorm van het borsteltje kan je gemakkelijk tot in de ooghoeken mascara aanbrengen. Het oogpotlood is licht van kleur, hierdoor geeft het weer die natuurlijke look.

natuurlijke make-up look met deze oogpotlood en mascara

Voor de lippen

De lip potlood en liquid lipstick van Affect Cosmetica daar ben ik ook ontzettend tevreden over. De lip potlood gebruik ik om mijn lippen te omlijnen en de liquid lipstick Ultra Sensual zorgt voor een mooie matte afwerking van de lippen. Ik koos voor de kleur Secret Romance, een licht bruine kleurt die niet te opvallend is.

De aanwezige arganolie in de liquid lipstick, heeft samen met de avocado-olie een gladmakend regenererend effect. Daardoor blijven je lippen urenlang gehydrateerd. Ook bevat de liquid lipstick vitamine C en E die de lippen beschermen tegen vroegtijdige veroudering. Ook zorgt het voor zachtere lippen. De hoge pigmentatie van het product garandeert een perfecte dekking vanaf het eerste gebruik. Voordeel ook is dat de lipstick niet afgeeft en lang blijft zitten.

lipstick die lang blijft zitten voor een natuurlijke make-up look
Kleur: Secret romance

Lees ook: Zo ga jij gemakkelijk huidveroudering tegen.

Goede make-up blijft goed zitten

Tegenwoordig kies ik voor make-up die ook gerust iets meer mag kosten, dit omdat ik merk hoe goed deze make-up blijft zitten, de hele dag door. Op de site van Pink avenue waar je Affect Cosmetics kan kopen, heb je veelal meerder keuzes qua kleuren. De kleuren van de make-up kloppen precies met de kleuren op de site. Voor mij is deze make-up perfect. Voor mijn ouder wordende huid, maar het is ook zeker voor iedere vrouw. Kies ik voor subtiele kleuren, er zijn ook meer dan genoeg uitspringende kleuren te vinden.

Lees ook: Geen zon- krijg toch een zomers kleurtje op je gezicht.

Wil je nu cosmetica producten kopen bij Pink Avenue. Wanneer je dat doet via deze link dan krijg ik hier een kleine percentage van (jij betaald niet meer).

foto’s lodiblgot/samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept