Young Adult boek review: Dochter van de onderwereld.

Young adult bike review Dochter van de onderwereld

Een thriller voor Young Adults, dat is ‘Dochter van de onderwereld van Theo-Henk Streng zeker. Na ‘Zwijgen is beter’ is dit het tweede boek die de jongens en ik van Theo-Henk Streng heb gelezen. En net als dit eerste boek is ‘Dochter van de onderwereld’ een Young Adult boek, die moeders ook spannend vinden.

Dochter van de onderwereld

Waar gaat het Young adult boek Dochter van de onderwereld over:

Nikki Verdonk weet dat de verhalen over haar vader waar zijn. Hij is een grote drugscrimineel en wist op het nippertje aan een fikse gevangenisstraf te ontsnappen.

Hoewel iedereen een mening over haar en haar vader heeft, probeert Nikki haar leventje zo normaal mogelijk te leiden. Dat gaat prima, totdat op een dag het ergste gebeurt. Haar vader wordt geliquideerd.

Na zijn dood gaat er een beerput open. Haar vader bleek meer vijanden dan vrienden te hebben en nu aast iedereen op zijn plekje in de onderwereld. Dat maakt iedereen verdacht als mogelijke moordenaar. Zelfs mensen die dichtbij hem stonden. Heel dichtbij.

Terwijl Nikki probeert haar leven weer op de rit te krijgen, laten de vragen haar niet los. Wie vermoordde haar vader? En waarom?

Een pakkend en spannend boek

Zoals ik gewend ben van Theo-Henk Streng is ook ‘Dochter van de onderwereld’ weer een ontzettend spannend en pakkend boek. Het is leuk voor de Young adults, maar ook ik heb genoten van het verhaal. Theo-Henk weet ook nu weer de spanning in elk hoofdstuk op te bouwen. Nadeel, je kan niet stoppen met lezen. De hoofdstukken eindigen bijna allemaal met een kleine cliffhanger, waardoor je steeds weer door wil lezen.

De Rotterdamse onderwereld

Het verhaal speelt zich af in Rotterdam en begint op het moment dat Nikki te hoen krijgt dat haar vader is overleden. Dat hij te maken had met de onderwereld, drugs en wapens dat wist ze wel, maar waarom moest hij dood? Het is mooi om te lezen hoe hoofdrolspeelster Nikki steeds meer ontdekt over haar vader, haar moeder maar ook de mensen om hun heen. De vriendschap die ze sluit met Jim is er een die je vanaf het eerste moment verwacht en hoopt, maar is Jim wel wie hij zegt dat hij is? Door het rebelse van Nikki is dit echt een boek wat de Young adults leuk vinden om te lezen en wat ze aanspreekt. Het gedrag van Nikki en haar taalgebruik zullen jongeren waarderen. Het is een spannend boek die je met de bladzijde die volgt je meer en meer pakt.

Young Adult boek review: Dochter van de onderwereld.

Auteur: Theo-Henk Streng
Covercredits: Ralph Bunschoten

Young Adult boek

De jongens moeten veel boeken lezen voor school. Dit voor de boekenlijst en voor boekpresentaties. Dit vinden ze niet altijd even leuk. Toch stijgt het enthousiasme wanneer ze een leuk en spannend boek hebben. Na Zwijgen is beter van Theo-Henk Streng kunnen ze nu dit Young Adult boek lezen voor hun boekenlijst.

Lees ook: Zwijgen is beter van Theo-Henk Streng

Wie is Theo-Henk Streng

Theo-Henk Streng (1986) debuteerde in 2007 de met ‘De nalatenschap’ bij uitgeverij Holland. Een jaar later volgde ‘Uitgebroken’ en in de loop der jaren verschenen bij diverse uitgeverijen boeken over kinderen in probleemsituaties (zoals straatkinderen, kindsoldaten) en boeken met het duo oom Frans en Nick. Net als de eerdere boeken is Dochter van de onderwereld een aanrader.

Dochter van de onderwereld is te koop in E-book

foto beeldbank/ gratis afbeelding pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept