Koken op de camping- met Het onmisbare camping kookboek

Het onmisbare camping kookboek

Koken op vakantie kan vaak een hele uitdaging zijn, helemaal wanneer je kampeert. Je hebt een kleine keuken, maar beperkt opbergruimte en weinig kookspullen. Toch kan je prima koken op de camping. Helemaal wanneer je de volgende keer ‘Het onmisbare camping kookboek’ mee neemt. Dit kookboek bevat heel veel verrassende recepten, waarmee jij creatief en lekker kan koken op de camping!

Koken op de camping

Het is vaak lastig om op de camping te koken, je hebt campinggas met maar twee pitjes, moet buiten koken of staat in een kleine keuken in caravan of camper. Ook heb je vaak niet heel veel aan kookgerei mee wanneer je op vakantie gaat. Daarom is dit boek ‘Het onmisbare camping kookboek’ onmisbaar tijdens de volgende vakantie.

Een kookboek voor de kampeerder

In dit handige kookboek vind je tal van recepten om heerlijk te koken op de camping! Alle gerechten zijn eenvoudig te bereiden, op maximaal 2 kookpitten en met niet meer dan 5 ingrediënten. Van snelle gerechten tot lekkers op de grill of energierijke snacks voor tijdens de wandeling. Zorg voor een goed uitgeruste basisvoorraad ( deze staat voor in het boek onder ‘Voorraad in de kampeerkeuken’ ) en je tovert zo een lekkere, creatieve, verrassende maaltijd op tafel.

Waarom is dit boek onmisbaar voor op de camping

Wat maakt dit boek nu onmisbaar om mee te nemen wanneer je gaat kamperen?

  • Maximaal 2 pitten en 5 ingrediënten
  • Alle recepten zijn speciaal ontwikkeld voor een kleine kampeerkeuken
  • Gerechten voor pan, koekenpan en barbecue met en zonder vlees of glutenvrij
  • Een praktische voorraadlijst zodat je nog maar een paar ingrediënten vers hoeft te kopen
  • 10 praktische tips om onbezorgd van je kampeervakantie te kunnen genieten
  • Met handige symbolen, tips en vervangende ingrediënten in geval van intolerantie
Koken op vakantie is altijd een uitdaging

Creatief en lekker koken op de camping!

In de meivakantie waren wij een weekje op vakantie in Zuid-Frankrijk. We zijn dol op kamperen en waren dan ook nu op stap met de tent. We hebben een gastoestel met 2 pitten. Het ontbreekt ons eerlijk gezegd vaak aan creativiteit qua koken, maar ook willen we snel en makkelijk klaar zijn. Dit kookboek kwam dus prima van pas. Omdat we maar een weekje weg waren, had ik niet alle voorraad zoals aangegeven mee en omdat we een aantal keren uit eten gingen kookten deze week niet elke dag, maar hebben het boek zeker gebruikt. En wel om de penne met kip, champignons en tomaat te maken. Dit gerecht was zo makkelijk te maken en viel zo in de smaak, dat we het meteen twee keer gekookt hebben in deze vakantie week.

De gerechten spreken aan

Het onmisbare camping kookboek staat vol prachtige foto’s van gerechten. De ingrediënten staan duidelijk genoteerd en de bereidingen goed uitgeschreven. De bereidingstijden staan erbij, waardoor je meteen weet hoe lang je er mee bezig bent. Soms vind je nog extra tips over de ingrediënten en door de duidelijke aanwijzing boven het recept is zie je in een oogopslag of het glutenvrij is, vegan of veggie. Er is in dit boek aan iedereen gedacht. Naast de recepten en het lijstje ‘Voorraad in de kampeerkeuken,’ kan je ook lezen over Zero Wast wanneer je kookt op de camping en krijg je de 10 beste tips om ontspannen te koken op de camping. Een volledig boek dus, waar je heel veel inspiratie uit kan halen.

veggie, vegan of glutenvrij, alle recepten staan duidelijk aangegeven

Een boek voor onderweg

Het onmisbare camping kookboek is het ideaal cadeau voor de liefhebber van outdoor vakanties en gaat zeker mee op onze volgende vakanties. Fijn is dat er een hele ruime keuze aan verschillende gerechten en maaltijd momenten in staan. Zo zijn er o.a salades van pasta met aubergine, avocado salade of couscous. Heb je vleesgerechten met rudersteak of eendenborst, maar ook omelet met feta, of geroosterde broccoli met zalm. Je vind in dit kookboek snelle zoetigheid, gerechten voor op de grill, voedzame gerechten, ontbijt en snacks.

Maar ook voor thuis

Toch is dit kookboek ook ideaal voor thuis. Na de penne op vakantie, maakte ik de zalm met komkommer en mosterddille saus toen we thuis waren. Nu had ik wel wat meer gaspitten nodig (ook omdat dit thuis kan). Dit gerecht was zo lekker, die ga ik zeker vaker maken en enthousiast geworden over de eerste recepten ga ik de rest ook zeker klaarmaken en niet alleen op vakantie. Voorlopig hou ik dit boek nog even bij me in de keuken!

Informatie over Het onmisbare camping Kookboek

Het onmisbare camping kookboek

Ira Köning & Maike Jessen

Uitgeverij Deltas

9789044764000

Het boek kost € 19,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel en online ( o.a bij Bol.com)

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt/ review

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept